Новини ліги

Друга ліга. 21-й тур. Анонс матчів: досягнення Лиховидова, 12-й гравець "Вереса"

10:03, 27 квітня 2016

Анонс матчів 21-го туру у другій лізі

  


 29 квітня 2016 рік. 17:00. м.Одеса. Стадіон «Іван»

«Реал Фарма» (Одеса) - «Кремінь» (Кременчук)

Арбітр – Віталій Маляр (Хмельницький)

Дискваліфіковані: Нестеренко – Піскун, Тертишний

У першому колі0:1

Відеотрансляція – не планується

Всього одне очко розділяє шосту й сьому команди друголігового чемпіонату, тому в Одесі очікується той самий матч «за шість очок». Треба сказати, що «Реал Фарма» за три сезони суперництва ще ні разу не обігрував «Кремінь», і в першому колі кременчужці виграли на своєму полі, коли Тимченко реалізував один 11-метровий, а інший парирував воротар «фармацевтів» Ширяєв.

Єдине, що турбує гостей – відсутність двох основних півзахисників (Піскун та Тертишний перебрали карток – як і гравець господарів Нестеренко).

Цікаві факти напередодні матчу

  • «Кремінь» неодмінно забиває хоча б один м’яч за гру вже 15 матчів поспіль;
  • молодий півзахисник кременчужців Сторчоус в останніх двох матчах записав на свій актив три голи;
  • граючий президент одеситів Микола Лиховидов (на фото) навесні знову з’явився на полі, зігравши у віці 50 років, 2 місяців та 21 дня. Це – історичне досягнення, і він є найбільш віковим гравцем в історії українського професіонального футболу.


29 квітня 2016 рік. 17:00. м.Чернівці. Стадіон «Буковина»

«Буковина» (Чернівці) - «Енергія» (Нова Каховка)

Арбітр – Вадим Запрутняк (Ужгород)

Дискваліфіковані: немає – немає

У першому колі2:1

Відеотрансляція – тут

Чернівецька команда залишається однією з лише двох, які все ще не поступалися у весняній частині сезону. Однак при цьому вдома «Буковина» всі три матчі звела внічию, що навряд чи задовольняє амбітних уболівальників та керівництво клубу.

У гості до буковинців завітає один із аутсайдерів – «Енергія», однак до команди з Херсонщини доведеться поставитися з повагою. Річ у тім, що у п’яти весняних турах новокаховці здобули 9 очок – рівно стільки ж, скільки і «Буковина».

У першому колі, нагадаємо, чернівчани тріумфували у Новій Каховці – на гол гравця господарів  Цибульського (який уже грає в «Колосі») відповіли Батрак та Сивка.

Цікаві факти напередодні матчу

  • цього року всі три домашні матчі «Буковини» (зі «Скалою», «Нікополем-НПГУ» та «Інгульцем») завершилися нічиїми;
  • чернівецька команда – єдина в поточному сезоні, яка все ще не програвала на своєму полі;
  • «Енергія» – досить бойовитий аутсайдер (11 очок із 21-го взяла на виїзді).


29 квітня 2016 рік. 17:20. м.Херсон, «Кристал»

«Кристал» (Херсон) - «Колос» (Ковалівка)

Арбітр – Денис Рєзніков (Дніпродзержинськ)

Дискваліфіковані: немає – Поздеєв

У першому колі0:2

Відеотрансляція – 

 

Наскільки «Кристал» невдало грає в гостях – настільки ж він грізний удома. Цієї весни кожен виїзний матч херсонців завершувався поразками, а кожен домашній – перемогами. До того ж, гостям не допоможе Поздеєв – ключовий півзахисник під дискваліфікацією.

Утім, лідер – «Колос» – приїде в Херсон розлюченим поразкою від «Інгульця». Та й із командами Херсонщини ковалівці грають, в цілому, досить упевнено (якщо залишити за дужками нічию в Новій Каховці на початку турніру, коли представники Київщини ще тільки освоювалися на професіональному рівні й входили у професіональний календар з тривалими виїздами).

Цікаві факти напередодні матчу

  • 32 матчі, починаючи з листопаду 2014 року, «Кристал» залишається безкомпромісним і грає зовсім без нічиїх;
  • після поразки у Володимирівці «Колос» втратив звання найкращої виїзної команди (у «Скали» 21 очко проти 19-ти у ковалівців);
  • «суха» поразка від «Інгульця» перервала 6-турову результативну серію «Колоса».


29 квітня 2016 рік. 18:00. м.Нікополь. СК «Електрометалург».

«Нікополь-НПГУ» (Нікополь) – «Арсенал-Київ»

Арбітр – Євген Петренко (Одеса)

Дискваліфіковані: немає – немає

У першому колі0:2

Відеотрансляція – не планується

Нікопольська команда під керівництвом Валяєва заслужила повагу другої ліги непоступливістю у матчах проти лідерів, тому «Арсенал-Київ» повинен з усією відповідальністю поставитися до цього виїзду.

Тим більше, що після невдалих виїздів у Херсон та Стрий «каноніри» обірвали й домашню переможну серію, зазнавши на своєму полі прикрої поразки від «Вереса».

Цікаві факти напередодні матчу

  • «Арсенал-Київ» не може виграти в гостях з минулої осені (чотири матчі – три поразки й «суха» нічия при загальному рахунку 0:7);
  • вдома «Нікополь-НПГУ» програв «Вересу» (0:1), розділив очки з «Інгульцем» (1:1) та виграв у «Арсенала-Київщини» (1:0). Тож у господарів – симетрія: 3:+1=1–1, 2:2;
  • ні «Арсенал-Київ», ні «Нікополь-НПГУ» у випадку поразки не опустяться нижче у таблиці – у «канонірів» перевага перед найближчим конкурентом у 6 очок, а нікопольцям нема куди опускатися – вони на останньому місці.


30 квітня 2016 рік. 12:00. м.Стрий. Стадіон «Сокіл»

«Скала» (Стрий) – «Барса» (Суми)

Арбітр – Іван Салаш (Калуш)

Дискваліфіковані: Бондаренко, Скакун – Стеценко

У першому колі3:1

Відеотрансляція – тут

«Скала» набрала хід – розгром «Миру» в Горностаївці довів, що команда близька до своєї найоптимальнішої форми, до того ж, входить в гру Цюцюра, який вперше в сезоні виявився причетним до голу (асист).

Однак після того виїзду стрияни втратили через дискваліфікацію двох провідних гравців – захисника Бондаренка та крайнього півзахисника Скакуна. Щоправда, гостям з тієї ж причини не допоможе універсал Стеценко – і при їхній аскетичності в складі це також величезна втрата.

Але «Скалі» вкрай потрібно вигравати – вона все ще посідає друге місце, але щільність у групі лідерів настільки велика, що кожна невдача може вилитися у турнірне падіння.

Цікаві факти напередодні матчу

  • це буде третій домашній матч «Скали» цього року, і у двох попередніх вона не змогла виграти (2:3 з «Арсеналом-Київщиною» та 0:0 з «Арсеналом-Київ»);
  • 14 матчів поспіль не може виграти «Барса» (в гостях вона не тріумфувала з другого туру, коли змогла завоювати мінімальну перемогу над «Миром»);
  • «Барса» – найгірша команда ліги за виїзними матчами (всього чотири очка, лише 4 забитих і відразу 26 пропущених м’ячів).


30 квітня 2016 рік. 15:00. м.Рівне. Стадіон «Авангард».

«Верес» Рівне - «Мир» Горностаївка

Арбітр – Олександр Солов’ян (Київ)

Дискваліфіковані: немає – Чмеленко, Мамонов

У першому колі1:0

Відеотрансляція - Рівне1

«Верес» під керівництвом Мазяра демонструє абсолютний показник – два матчі, дві перемоги (причому, над досить сильними суперниками, як виявилося). Тож іншого варіанту, окрім як обігрувати «Мир», у рівнян нема.

Тим більше, Народний клуб оголосив акцію, щоб ще збільшити глядацьку активність – «12-го гравця» запрошують на трибуни, а так як «Верес» і без того – найвідвідуваніша команда другої ліги, то нема сумнівів, що на матч проти горностаївців прийде чимало вболівальників.

Надій господарям додає дискваліфікація відразу двох центр беків «мирян» – Чмеленка та Мамонова. Утім, у першому колі матч цих суперників видався дуже непростим, тож Мазяр напевно буде налаштовувати підопічних на непросте протистояння.

Цікаві факти напередодні матчу

  • «Мир» – найвидовищніша команда поточної першості (68 голів було забито у 20 матчах за її участі – 3,4 у середньому!);
  • під керівництвом Мазяра «Верес» ще не втрачав очок;
  • уже п’ять матчів поспіль не може виграти у гостях горностаївська команда (з часів успішного жовтневого виїзду в Білу Церкву).


30 квітня 2016 рік. 15:00. с.Петрове. Стадіон "Інгулець"

«Інгулець» (Петрове) – «Арсенал-Київщина» (Біла Церква)

Арбітр – Олександр Кальонов (Львів)

Дискваліфіковані: Прошенко, Запорожець – немає

У першому колі0:0

Відеотрансляція –

«Інгулець» обіграв у минулому турі «Колос», по суті, зробивши надважливий крок у боротьбі за медалі. Утім, перемога далася петровцям дорогою ціною – півзахисники Прошенко та Запорожець не допоможуть їм у матчі з білоцерківцями.

До слова, «Арсенал-Київщина» у першому колі вистояв у протистоянні з «Інгульцем», що напевно запам’ятали у Петровому. І на Кіровоградщину гості зі столичного регіону також будуть їхати за очками, адже в двох останніх турах програли нікопольцям та чернівчанам, так що призупинили свій вдалий турнірний хід (нагадаємо, «каноніри» до цього обіграли «Скалу» та «Верес»).

Цікаві факти напередодні матчу

  • «Інгулець» виграв усі три домашніх матчі з загальним рахунком 5:1;
  • безпрограшна домашня серія «Інгульця» на своєму полі (Петрове+Володимирівка) триває з минулої осені й складає уже п’ять матчів;
  • всього дві зустрічі виграли в гостях білоцерківці, а ось їхній суперник тільки двічі втрачав очки вдома.

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору