Новини ліги

Перша ліга. Герой 23-го туру

17:17, 25 квітня 2016

Нападника «Гірника-Спорт» Вадима Яворського визнано гравцем 23-го туру першої ліги

Для Вадима Яворського та його «Гірника-Спорт» гра проти ПФК «Суми» мала велике значення. Сусіди по нижній частині турнірної таблиці не мали права програвати, якщо хотіли убезпечити себе від зони вильоту. А в День Комсомольська гірники апріорі не могли програти, адже мали порадувати своїх уболівальників. Та й чотири поспіль поразки напередодні не налаштовували на оптимістичний лад. Тому забитий м’яч Яворського з 35-ти метрів на перших хвилинах матчу команді Ігоря Жабченко був необхідний немов повітря. А його другий гол укупі з активними та продуктивними діями на незвичній позиції відтягнутого форварда дозволили звернути увагу прес-служби ПФЛ та інформаційного партнера Sport Arena і стати лауреатом у номінації Герой 23-го туру.

– Не думаю, що подібні номінації сильно допомагають футболісту досягти якихось цілей, – зізнався Яворський в інтерв'ю прес-службі ПФЛ. – Хоча, звичайно, приємно, на емоційному рівні подібні визнання додають впевненості і є визнанням заслуг на полі. Приємно, коли виходиш на поле, виконуєш установку тренерів, а в разі успіху журналісти звертають на тебе увагу.

— Перед матчем з Сумами була впевненість у своїх силах, враховуючи чотири поспіль поразки навесні?
— Знали, що гра буде непростою. Виходили на поле з однією метою – добитися результату. Тренери зуміли налаштувати виключно на гру, інших думок на полі не було. Дуже хотілося, перш за все, позитивним результатом додати собі позитивних емоцій. Але в першу чергу думали про вболівальників, хотілося їх порадувати перемогою, адже вони за нею дуже скучили. Ми знали, що граємо в День міста, тому завдання ускладнювалося. Після чотирьох поспіль поразок дуже хотіли здобути цю перемогу.

— Ваш гол з далекої дистанції вийшов чудовим. Часто забиваєте подібні м'ячі?
— Чесно кажучи, це мій перший гол з далекої дистанції в офіційних матчах. Були, звичайно, голи з-за штрафної. Вперше у своїй кар'єрі грав на позиції відтягнутого форварда. Отримав передачу, підробив, ніхто не зустрічав, ось я і наважився на цей удар. Вийшов непоганий гол.



— З трьох голів у футболці Гірника-Спорт два ви забили ударом головою. Цього разу знайшли передачу Герасимця з кутового на ближній штанзі. Награна комбінація?

— Перед грою тренер вказав, кому в яку зону треба йти під час стандартів. Ми перед кожною награємо виконання штрафних і добре, що Сергій Герасимець відправив м'яч саме туди, де я опинився. Радий, що вдалося забити третій м'яч у грі і зробити більш комфортним для нас результат.

— Експериментальний варіант захисної лінії вашої команди зіграв свою роль у перемозі?

— Хлопці лінії захисту впоралися зі своїм завданням, зуміли провести першу гру цієї весни «на нуль». Вважаю, що в цілому гра нам вдалася, можна сказати, що повернувся нам фарт. Суперник намагався контролювати м'яч, але нічого конструктивного попереду їм створити не вдалося. Можна згадати хіба один момент у другому таймі, коли виручив Антон Ситников після удару впритул. Але більшого захисники нашої команди не дозволили краматорчанам.



— Які очікування від матчу у Тернополі? Турнірна ситуація зобов'язує вас тільки перемагати?

— Черговий важливий для нас матч. Тренерський штаб нас вже попередив, що суперник у Тернополі володіє хорошими бійцівськими якостями, має свою концепцію гри. Нам залишається виходити на поле, нав'язувати супернику свою боротьбу і робити все для досягнення позитивного результату. Готуватися до цього поєдинку будемо, як до будь-якого іншого.

Бліц
• Народився в Одесі.
• Вихованець СДЮШОР «Чорноморець» Одеса.
• Мій перший тренер Ігор Анатолійович Бабчинський
• У європейських чемпіонатах вболіваю за «Манчестер Юнайтед»
• Стежу за кар'єрою Кріштіану Роналду і Мессі.
• Моя футбольна мрія – зіграти за збірну України і виграти спочатку першу лігу, а потім УПЛ.

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ

Фото: ФК "Гірник-Спорт"

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору