Новини ліги

ПФЛ – за честь України

09:43, 20 квітня 2016

Все більше гравців із першої та другої ліг викликаються в збірні команди нашої країни

 Юнацька збірна U-18. Фото: ffu.org.ua


 Якщо раніше у змаганнях ПФЛ брало участь не лише «Динамо-2», а й інші резервні склади вищолігових клубів – «Шахтар-2» і «Шахтар-3», «Дніпро-2», «Карпати-2», «Металург-2» і т.д., то нині залишається лише одна «двоєчка». Разом із цим зменшився мобілізаційний ресурс наших збірників. Утім, всупереч прогнозам, все більше гравців із першої та другої ліг викликаються під синьо-жовті прапори збірних. Наприклад, днями надійшла звістка, що наставник юнацької збірної U-18 Володимир Циткін викликав на товариські матчі з Чорногорією представників аж двох клубів ПФЛ.

Тож ми вирішили розібратися, кого із представників перших та других ліг запрошують у збірні команди України. Таких гравців виявилося немало. Наводимо не лише актуальних представників ПФЛ (великими літерами виділені ті, хто грав у поточному сезоні), а й тих, хто свого часу пройшов «бойове хрещення» у наших лігах.

U-18

Олег Білик («Скала» Стрий)

ДЖАБА ФХАКАДЗЕ («ІНГУЛЕЦЬ» ПЕТРОВЕ)

Якщо для Білика виклик не став першим цього року, то Фхакадзе приєднається до збірної уже зараз. Білик у лютому зіграв в товариському матчі з португальськими однолітками (наша збірна виграла – 2:1), їздив і на турнір у Латвію, де українці посіли друге місце. Всього доробок стриянина цього року – три повних матчі, чотири пропущених м’ячі. Грає Білик, щоправда, ще не за основну, а за юнацьку команду «Скали».

Заради того, щоб Фхакадзе гідно представив «Інгулець» у збірній, тренерський штаб та керівництво клубу зробили все можливе. Як зізнався в інтерв’ю клубній прес-службі головний тренер петровців Едуард Хавров, у матчі з «Буковиною» Джабі навіть дозволили раніше залишити поле. «Це була планова заміна. Ми йому дали пограти 70 хвилин. Джаба Фхакадзе після цього матчу відправляється у розташування збірної України (U-18) і відлітає до Чорногорії на навчально-тренувальний збір. Там збірна України (U-18) планує провести два товариські матчі».

 Олег Білик. Фото: ФК "Скала" Стрий


 U-20

НАЗАРІЙ ФЕДОРІВСЬКИЙ («ОБОЛОНЬ-БРОВАР» КИЇВ)

Данило Сагуткін («Шахтар» Донецьк)

Артем Габелок («Шахтар» Донецьк)

Денис Арендарук («Шахтар» Донецьк)

ІЛЛЯ ЗУБКОВ («ДИНАМО-2» КИЇВ)

На матч проти збірної Англії Олександр Головко викликав п’ятьох гравців з досвідом виступів у ПФЛ, двоє з яких є актуальними представниками першої ліги. У матчі International Challenge Trophy наприкінці березня Україна U-20 зіграла проти Англії С, однак поступилася збірній англійських нижчих ліг – 0:2.

Україна U-20: Федорівський, Лук’янчук (Мисик, 46), Осман (Каплієнко, 23), Зотько, Чачуа, Кузик, Кирюханцев, Габелок (Кльоц, 60), Матвієнко, Яремчук (Зубков, 46), Третьяков (Арендарук, 73). Окрім Федорівського і Зубкова, за збірну також зіграли колишні гравці першої та другої ліг Габелок та Яремчук.

Відзначимо, що Сагуткін, Габелок та Арендарук грали свого часу у другій лізі за «Шахтар-3». Федорівський є нині основним воротарем «Оболоні-Бровар», а Зубков грає за «Динамо-2». Утім, за словами наставника киян Вадима Євтушенка, після матчу за збірну Іллі довелося відновлюватися. «Зубков, завдяки тому, що він з нами працює вже півроку, трохи натаскався фізично. Він зробив великий крок, що його викликали у молодіжну збірну, це також результат роботи нашої команди. Але через його недосвідченість англійці йому «повідтоптували» ноги, і він пропустив два тижні через неприємну травму», – сказав Вадим Анатолійович в інтерв’ю клубній прес-службі.

 Назарій Федорівський. Фото: ФК "Оболонь-Бровар"


 U-21

Євген Гриценко («Шахтар» Донецьк)

ЗУРАБ ОЧІГАВА  («ДИНАМО-2»/«ДИНАМО» КИЇВ)

Едуард Соболь («Металіст» Харків)

Ігор Харатін («Металіст» Харків)

Владлен Юрченко («Байєр» Німеччина)

Роман Яремчук («Динамо» Київ),

Денис Арендарук («Шахтар» Донецьк)

ПАВЛО ПОЛЕГЕНЬКО («ДИНАМО-2» КИЇВ)

АРТЕМ ФАВОРОВ («ОБОЛОНЬ-БРОВАР» КИЇВ)

ДМИТРО МИШНЬОВ («ІЛЛІЧІВЕЦЬ» МАРІУПОЛЬ)

СЕРГІЙ ГРИНЬ («ШАХТАР» ДОНЕЦЬК/«ІЛЛІЧІВЕЦЬ» МАРІУПОЛЬ)

Олексій Хобленко («Динамо» Київ/«Говерла» Ужгород)

ДЕНИС БЕЗБОРОДЬКО («ІЛЛІЧІВЕЦЬ» МАРІУПОЛЬ/«ЗОРЯ» ЛУГАНСЬК)

Активно залучає футболістів із ПФЛ Олександр Головко і в молодіжній збірній України. Багатоетапна системна підготовки включає відразу декілька циклів підготовки. Так, у січні в Туреччині Україна зіграла спаринг із датськими однолітками – 0:0. Склад нашої команди Україна U-21: Підківка, Мірошниченко, Качараба, Сваток, Соболь, Гринь (Лучкевич, 46), Фаворов, Мішньов, Кузик (Данченко, 60), Хобленко (Безбородько, 46), Беседін (Страшкевич, 85). Відзначимо, що, окрім виділених жирним шрифтом представників ПФЛ, також у першій лізі свого часу за «Динамо-2» та «Полтаву» грав Хобленко.

У січні наша молодіжка стала срібним призером турніру Antalya Сup. Поступилася Азербайджану – 1:2 (гол в активі Чумака, який взимку недовго знаходився у «Динамо-2», однак у підсумку відправився в Білорусь в оренду), обіграла Косово (2:0), Бахрейн (4:3), Саудівську Аравію (6:1), Албанія (2:1). За молодіжну збірну України на турнірі грали Фаворов («Оболонь-Бровар»), Полегенько («Динамо-2»), Безбородько та Гринь («Іллічівець»). Безбородько та Фаворов забили аравійцям.

 Денис Арендарук («Шахтар» Донецьк). Фото: ФК "Шахтар"



 У кінці березня українці здолали австрійців завдяки голу Арендарука та зіграли внічию з грузинами (3:3). Забивали Соболь, Яремчук та Вачіберадзе.

Додамо, що збірна України U-17, яка під керівництвом Олександра Петракова подолала Еліт-раунд та вийшла у фінальний турнір чемпіонату Європи, активно задіює Олексія Хахльова («Динамо» Київ) – сина президента НК «Верес»…

 

 Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний артнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору