Новини ліги

Анонс 22-го туру першої ліги: трансляції на ТБ і битва в Черкасах

19:05, 14 квітня 2016

Анонс матчів 22-го туру у першій лізі

Черговий тур першої ліги розбито на два ігрових дні і одразу кілька матчів заслуговують на підвищену увагу вболівальників.

Непросто буде «Зірці» в гостях, адже «Миколаїв» ще навесні не вигравав і після перепочинку через пропущений матч з «Нивою» виглядатиме більш свіжим та вмотивованим.

А у Тернополі очікується чималий глядацький ажіотаж. Адже в гості до «муніципалів» приїздить криворізький «Гірник», котрий уразі успіху може ще міцніше закріпитися в медальній зоні, а за певних обставин і поборотися за «золото».


 

Дивіться також: Програма ПФЛ "Україна Футбольна" №5: відеогляд матчів, анонс найближчих турів, експертна думка


 

Цілком до снаги оновити свій рекорд за кількістю глядачів на трибунах Черкаси, які весь тиждень анонсують велике спортивне свято напередодні та під час матчу з «Гірником-Спорт».

Разом із тим приємно констатувати, що ПФЛ спільно зі своїми партнерами компаніями "HІTECH Streaming" та "НАЖИВО production" продовжують виводити Лігу на телебачення. Цього туру одразу два матчі транслюватиметься на ТБ:  матчі з Миколаєва та Тернополя вболівальники побачать на Спорт2.

Разом із тим Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


«Нафтовик-Укрнафта» - «Нива» - не відбудеться


 

16 квітня 2016 рік. 15:00. м.Київ. Стадіон «Динамо» ім. В.Лобановського.

«Динамо-2» - «Геліос»

Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)

Дискваліфіковані: Головко – немає

У першому колі1:1

Відеотрансляція – тут

Минулого туру обидві команди свої матчі програли, тож спробують у очному протистоянні поборотися за максимум очок. Підопічні Вадима Євтушенка ще цієї весни не відчували смаку перемоги, а от «Геліос» вже вигравав. Але навряд чи єдина перемога над «Миколаєвом» задовольняє амбітний тренерський штаб команди та футболістів. Тому у Києві буде гаряче.

Цікаві факти напередодні матчу

  • «Динамо-2» у п’ятірці найкращих за результатами домашніх матчів, «Геліос» – у трійці найліпших за виїзними зустрічами;
  • безпрограшна виїзна серія харків’ян триває уже 5 матчів починаючи з жовтня минулого року (причому, дві останні зустрічі «Геліос» виграв «всуху»);
  • «Динамо-2» не програє «сонячним» уже два роки (дві перемоги і нічия з того часу).

 

16 квітня 2016 рік. 16:00. м.Черкаси. Стадіон «Центральний».

«Черкаський Дніпро» - «Гірник-Спорт»

Арбітр – Андрій Кузьмін (Миколаїв)

Дискваліфіковані: немає – немає

У першому колі: 1:0

Відеотрансляція - тут (але остатчно рішення по трансляції не прийнято)

«Черкаський Дніпро» сподівається реабілітуватися за прикру поразку в компенсований арбітром час в попередньому матчі з «Оболонь-Бровар». Цього разу на домашній матч проти «Гірника-Спорт» анонсовано чергове спортивне свято, яке має на меті залучити на 10-тисячний стадіон у Черкасах максимум глядачів та створити своїм футболістам гідну підтримку. Відступати команді Столовицького нікуди, адже команда й так дещо віддалилася від заповітного першого місця.

Цікаві факти напередодні матчу

  • «Черкаський Дніпро» – єдина команда в сезоні, яка все ще не програвала вдома;
  • три матчі поспіль програв «Гірник-Спорт», безвиграшна серія комсомольців складає вже чотири тури;
  • «Черкаський Дніпро» – найвідвідуваніша команда сезону (3185 глядачів буває в середньому на домашньому матчі черкасців).


 

16 квітня 2016 рік. 16:00. м.Суми. Стадіон «Ювілейний».

«Суми» - «Оболонь-Бровар»

Арбітр – Михайло Митровський (Ужгород)

Дискваліфіковані: Брікнер, Кравчук – немає

У першому колі2:4

Відеотрансляція - тут

Для господарів зараз кожне очко має величезне значення. Після трьох поразок із загальним рахунком 0:5 команда Юрія Ярошенко терміново потребує позитиву, а кияни в цьому є неабияким подразником. Та ще й на власному стадіоні. Хоча, заради справедливості варто зазначити, що явним фаворитом є саме кияни, які демонструють досить виразний і прагматичний футбол. Цьому підтвердженням стала перемога над «Черкаським Дніпром» у компенсований час в минулому турі.

Цікаві факти напередодні матчу

  • сумчани не виграють вдома ще з осені (три матчі поспіль);
  • загальна безвиграшна серія ПФК «Суми» складає уже шість турів;
  • сумчани цього сезону втретє зіграють зі столичними «пивоварами» – нагадаємо, «Оболонь-Бровар» уже гостювала в Сумах в кубку, вигравши завдяки голу Шевчука.

 

16 квітня 2016 рік. 16:00. м.Краматорськ. СК «Авангард».

«Авангард» - «Полтава»

Арбітр – Віктор Копієвський (Кіровоград)

Дискваліфіковані: Тищенко – Недоля

У першому колі1:0

Відеотрансляція - тут

Команда Якова Кріпака набрала досить потужну ходу. Після семи матчів без перемог, два останніх «Авангард» виграв, тому цілком розраховує на результат і в домашніх стінах. Інша справа, що полтавчани цієї весни лише набирають очки, здобувши дві перемоги та одну нічию у трьох весняних турах.

Цікаві факти напередодні матчу

  • полтавці лише 11-ті за результатами виїзних матчів;
  • в гостях вони не можуть виграти ще з осені (2 матчі);
  • «Авангард» щойно повернувся із Полтавщини, де обіграв «Гірник-Спорт» (краматорці навесні ще не програвали – дві мінімальні перемоги та почесна виїзна нічия з оболонцями).

 

16 квітня 2016 рік. 17:00. м.Чернігів. Стадіон імені Гагаріна.

«Десна» - «Іллічівець»

Арбітр – Сергій Скрипак (Київська обл.)

Дискваліфіковані: немає

У першому колі1:0

Відеотрансляція - тут

У першому колі «Десна» завдала маріупольцям прикрої поразки на їхньому полі – переможний (і єдиний у зустрічі) матч записав до свого активу Чепурненко. Також їхати в гості до «сіверян» «Іллічівець» буде, пам’ятаючи про домашню нічию з тернополянами в минулому турі. Для молодої команди Кривенцова це буде важкий візит – «Десна» уміє нав’язати боротьбу, і в минулому турі навіть лідер «Зірка» здолала чернігівців лише завдяки єдиному пізньому голу Чічікова.

Цікаві факти напередодні матчу

  • «Іллічівець» не програє уже 12 турів – рекорд сезону;
  • «суха» серія воротаря приазовців Гальчука складає уже 256 хвилин;
  • «Десна» вперше зіграє вдома цього року (матч з «Нивою», який мав відбутися в Чернігові, не був зіграний через зняття тернополян з турніру).

 16 квітня 2016 рік. 17:00. м.Миколаїв. Центральний міський стадіон.

«Миколаїв» - «Зірка»

Арбітр – Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Дискваліфіковані: Сікорський, Сартіна – немає

У першому колі1:2

Відеотрансляція – Спорт2

 

 

Для «Зірки» цей матч буде досить непростим, адже «Миколаєв» буде вмотивованим і максимально налаштованим на гру. Тим більше, команда Руслана Забранського відпочила через пропущений матч з «Нивою», переосмислила весняні невдачі і сподівається зачепитися за очки в матчі з лідером. Грати з командами верхньої частини таблиці «корабели» вміють.

Цікаві факти напередодні матчу

  • кіровоградці виграли усі три весняних матчі;
  • миколаївці не можуть забити уже чотири зустрічі поспіль (дві нічиї та дві поразки);
  • в гостях «Зірка» не програє уже п’ять матчів (як і «Геліос» та «Іллічівець»). Кіровоградська команда – єдина, яка до цих пір не втрачала очок у весняній частині сезону.

 17 квітня 2016 рік. 14:00. м.Тернопіль. Центральний міський стадіон.

«Тернопіль» - «Гірник»

Арбітр – Олександр Шандор (Львів)

Дискваліфіковані: Богданов – немає

У першому колі1:1

Відеотрансляція – Спорт2 та YouTube

 

Програму туру завершить «Тернопіль» матчем у неділю. Гра відбудеться о 14:00 через заплановану у місті на 16:00 Хресну ходу, тому клуб врахував цей факт. В останньому домашньому матчі на стадіон прийшло близько п’яти тисяч уболівальників, тому у неділю планується покращення цього результату. Нагадаємо, стадіон Тернополя вміщує 15 150 місць.

Цікаві факти напередодні матчу

  • тернополяни не можуть виграти уже чотири тури, зате нічиєю у Маріуполі в минулому турі їм вдалося перервати смугу поразок;
  • три голи в останніх трьох іграх забив капітан криворіжан Ситало;
  • 14 очок зі своїх 19-ти тернополяни взяли вдома.

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору