Новини ліги

Друга ліга. Герой 18-го туру.

07:29, 12 квітня 2016

ПФЛ України називає героя 18-го туру у другій лізі


Для «Інгульця», котрий декларує амбітні завдання, домашній матч проти «Кремня» мав величезне значення. У разі поразки господарі могли спуститися на пару рядків у таблиці, і за вісім турів до кінця повернутися в трійку було б дуже непросто. На щастя, в команді з'явився справжній лідер, чемпіон другої ліги і екс-капітан «Гірника-Спорт», гравець, який пройшов школу першої ліги, і зараз переживає чи не найкращий футбольний період у своєму житті.

Дивіться також: Друга ліга. 18-й тур. Усі голи


Артем Прошенко у матчі з «Кременем» видав блискучу гру, і багато в чому саме завдяки його активності його команда перемогла (2:1). Центральний півзахисник у цьому матчі, здавалося, встигав усюди, забезпечував передачами нападників, виконував усі стандарти команди. Після його передачі зі штрафного Махарадзе забив красивий гол, а Артем Прошенко заслужено визнаний прес-службою ПФЛ та інформаційним партнером Sport Arena героєм туру.



- Приємно, коли стежать за грою команди, - сказав Прошенко в коментарі прес-службі ПФЛ. – Це стимулює, додає інтересу і мотивації. Зрозуміло, що визнання ЗМІ завжди приємно.


- В останніх матчах «Ингульця» ви є справжнім лідером півзахисту петрівців. Комфортно грається з партнерами чи дається взнаки великий досвід?
- Я вже достатньо пограв на різних рівнях, тому довго звикати до нового колективу не доводиться. Та й партнери підібралися що треба, показують якісний футбол і багато часу для процесу притірки не потрібно. Можу сказати, що зараз у моїх діях простежується симбіоз усього, що ви перерахували. Хоча зі скромності зазначу, що для того, щоб стати лідером команди, варто ще багато працювати. Мої найкращі матчі за «Інгулець» ще попереду.


- З багатьма партнерами ви грали в одній команді, адже відчувається хороша взаємодія з деякими футболістами...

- Чимало пограли з Дячуком, Клімаковим, які зараз стають важливими гравцями команди. Саме ця пара футболістів зробила перший гол у ворота «Кремня». Можу назвати того ж Влада Ковтуна, захисника Махарадзе, Алексанова, Шарко. Ці та інші гравці «Інгульця» пройшли хорошу футбольну школу і ще повністю не розкрили свій потенціал.
Тут варто відзначити і хорошу роботу тренера-селекціонера команди Олександра Прошенка. Я знаю, наскільки непросто було запросити тих гравців, які прийшли в зимове міжсезоння.

 
- Ви стали співавтором другого голу. Зізнайтеся, віддавали націлену передачу Махарадзе ударом зі штрафного?

- Перед матчем Леван попросив мене знайти його передачею зі стандарту на ближній штанзі  і я його прохання виконав. Подякував він мене після гри? Так і було: і після голу, і після гри потиснув мені руку.


- Ви самі могли забити. Дальні удари – ваша сильна сторона гри?
- Одразу можу пригадати два дальні удари у другому таймі. Спочатку не пощастило після удару з центральної зони з-за меж штрафної - м'яч пролетів поруч зі стійкою. А вже під завісу гри, коли рахунок був крихким, бив у дев'ятку, але м'яч по дивній траєкторії пролетів повз.

 
- Боротьба за третє місце, що дозволяє зіграти в перехідному матчі за першу лігу планується стати дуже гарячою. Чи третє місце ви навіть не розглядаєте, враховуючи який хід набрала команда?


- Мабуть, з «Колосом» буде складно конкурувати, адже ця команда впевнено йде серед лідерів. Нашими конкурентами я б назвав «Скалу», «Верес» та «Буковину». Вже в найближчих двох турах з «Буковино» і тим же «Колосом» ми отримаємо більш чітку відповідь на ваше питання. Від результату цих двобоїв багато в чому залежатиме наша подальша турнірна стратегія.

Бліц
Народився в Дніпропетровську

Є вихованцем ФК «Олімпік» Донецьк

Перший тренер – Король Ігор Євгенович

У цьому сезоні вболіває за «Лестер»

Футбольна мрія – грати в турнірі найвищого ґатунку

 

Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партенр ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору