Новини ліги

UEFA CFM UkrainianEdition 2016. День 2: Фейр-плей.

11:43, 11 квітня 2016

Другий день програми УЄФА CFM UkrainianEdition 2016!

 

День відкрила Анжела Газарян, фінансовий аналітик УЄФА, виступ якої було присвячено ліцензуванню клубів і фінансовому «фейр-плей».

Сергій Макаров: «Виступ Анжели запам’ятався. Тендітна і вродлива дівчина виявилася сильним фахівцем в дуже специфічній галузі ліцензування футбольних клубів. В її презентації правила фінансового «фейр-плей» пояснені дуже просто, на рівні здорового глузду. Футбольний клуб, як і будь-яка нормальна людина, повинен витрачати не більше, ніж заробляє, а також не мати прострочених боргів. І хоча на наші клуби правила фінансового «фейр-плей» не розповсюджуються, такі принципи повинні стати основою для всіх клубів, які планують стати самостійними і комерційно успішними. Цей виступ довів, що система ліцензування клубів, яку УЄФА почала впроваджувати ще в 2001 році, дійсно є ефективним інструментом контролю і стимулювання розвитку ФК».

Шон Хеміл - Директор центру спортивного бізнесу в Біркбек (Лондон)


Шон Хеміл - Директор центру спортивного бізнесу в Біркбек (Лондон), директор аспірантських програм спортивного управління, автор книг - бестселерів з футбольного менеджменту. Шон приділяє велику увагу питанням організації та управління світовим і європейським футболом. Він завершував дводенний семінар і став організатором великої дискусії в групах.

Шон Хеміл, УЄФА


Світлана Рибакова: «Європейська освіта завжди відрізнялося високим рівнем відповідальності та залучення. Робота в групах - відмінна модель, адже футбол - командний вид спорту, футбольний менеджмент - колективний процес. Групи генерують більшу кількість цікавих ідей, дозволяють врахувати всі аспекти і знайти вірне рішення».

Робота в підгрупах


 

Артем Видерко: захист концепції


 «У мою групу входили Артем Видерко, Олег Білоус, Севастян Ботнарі, Юрій Запісоцький, Ігор Макаров та Ігор Підкіпний. Я щиро впевнена, що доповідь нашої групи про розвиток жіночого футболу була найяскравішою, змістовною і наочною. Зі стратегічним плануванням проблем не було ніяких, ми це пройшли в ПФЛ. Що стосується матчастини, тут хлопці були на висоті. Вони знають абсолютно всі цифри і чітко розуміють, як досягти цілей. Цікаво, що саме  Сергій Макаров став найжорсткішим рецензентом  нашої роботи: розкритикував за відсутність Actionplan. В ПФЛ він ніколи не пропускає ідей, не підкріплених реальними діями. У будь-якому випадку, Шон Хеміл зазначив, що результати роботи всіх груп української команди його захопили. Все-таки організованість, емоційність, здоровий прагматизм - наші національні риси».

 Дискусія в групі Сергія Макарова


 Сергій Макаров: «Освіта є основним капіталом людини. Навряд чи хтось буде сперечатися з цим. Переоцінити важливість навчання складно. Важливо ділитися своїм досвідом і знаннями, і не зупинятися в футбольному розвитку».

 ПФЛ та Моніка Шомандрою (Румунія)


 

Екскурсія Києвом


 На цьому завершився перший семінар, але не завершилася зустріч. До вильоту залишалися лічені години, але це не завадило нам запропонувати представникам федерацій футболу Румунії та Казахстану прогулятися Києвом.

Моніка Шомандрою, глава адміністрації президента Федерації футболу Румунії: «Київ - одне з найкрасивіших міст, древній, дуже рельєфний, доброзичливий. Ми повернемося в серпні та грудні, і будемо мати чудову нагоду побачити його різним в різні пори року».

ПФЛ висловлює щиру подяку всім учасникам курсу CFM UkrainianEdition 2016, особливо Світлані Шкіль, керівнику департаменту зовнішніх зв'язків, і Анатолію Шаповалову, HR-директору ФФУ.

Світлана Рибакова, маркетинг-менеджер ПФЛ

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору