Новини ліги

Друга ліга: п'ять трансляцій та західноукраїнське дербі

15:48, 1 квітня 2016

Анонс матчів 17-го туру у другій лізі

Майже всі команди, окрім нікопольського «Нікополя-НПГУ», проведуть свої перші домашні матчі весняної частини  нинішнього сезону. Звичайно, що хотілося б, щоб трибуни були максимально заповнено під час цих ігор, тому клуби активно працюють над традиційними святковими заходами перед та під час проведення цих матчів. Разом із тим, деякі клуби не забувають і про тих прихильників, які через низку обставин не матимуть можливості відвідати стадіон, тому проводять для них прямі відеотрансляції матчів.

Одразу три тури вийдуть в прямому ефірі у інтернеті завдяки партнеру ПФЛ України – компанії «Кремень ТВ». Йдеться про такі матчі: "Кремінь" - "Барса" (15:00) та "Нікополь-НПГУ" - "Інгулець" (16:00). Разом із тим, матч "Кремінь" - "Барса" любителі футболу зможуть побачити в кабельній мережі у провайдерів "Сітілайт" і "Дата Груп" на каналі Кременчуцького "Громадського ТВ".

А от «Верес» пішов далі і покаже свій матч на місцевому телеканалі, а коментуватиме гру рівнян із «Буковиною» головний редактор авторитетного журналу «Футбол» Артем Франков. До речі, на матчі буде присутній і президент ПФЛ України Сергій Макаров. Також свій матч традиційно покаже і "Скала", трансляція буде на клубному каналі YouTube, а також офіційний сайт ПФЛ.


 

2 квітня 2016 рік. 14:00. м.Рівне. Стадіон «Авангард».

«Верес» - «Буковина»

Арбітр – Сергій Скріпак (Київська область)

Дискваліфіковані: немає – немає

У першому колі1:2

Відеотрансляція – тут

П’ята команда другої ліги приїздить в гості до другої, а між ними – п’ять очок. Тому нема нічого дивного, що цей матч очікується дуже цікавим, а можливо – й центральним у турі.

Відзначимо величезні зв’язки між командами – низка гравців встигла пограти й за одну, й за іншу команду, у тренерському штабі чернівчан працює легенда «Вереса» Самардак, а тільки цієї зими команди здійснили чотири переходи між собою – із Рівного в Чернівці вирушили захисники Жовтюк і Носарєв, а в зворотному напрямі – оборонець Рафальський і хавбек Білала (той, щоправда, ще під час зимового антракту залишив розташування рівнян і днями підписав угоду зі «Скалою»).

У першому колі в Чернівцях виграли господарі – 2:1 (на голи Батрака і Маковійчука відповів гравець гостей Скоцький). Неодноразово команди грали спаринги між собою, так що вони чудово знайомі з можливостями одне одного.

Цікаві факти напередодні матчу

  • Вадим Євтушенко – серед найкращих тренерів за кількістю результативних замін (по 4 – краще тільки Столовицький і Лавріненко, 5 і 6 відповідно).


2 квітня 2016 рік. 14:00. м.Ковалівка, Київська область. Стадіон «Колос».

«Колос» - «Мир» Горностаївка

Арбітр – Іван Салаш (Калуш)

Дискваліфіковані: немає – немає

У першому колі1:0

Відеотрансляція – тут                         

Важливий матч для «Колоса», котрий приймає на своєму затишному стадіоні в Ковалівці горностаївський «Мир». Про важливість матчу для лідера чемпіонату говорить той факт, що керівництво клубу запланувало автобус для вболівальників – виїзд з м. Фастів. Для резервування місця вам слід зателефонувати за тел: (093) 015-51-45. Виїзд о 13:00 від стадіону «Машинобудівник».

Безперечно, господарі будуть розлючені поразкою в стартовому матчі від київського «Арсеналу». Зате у них є козир у вигляді статистики: у чотирьох матчах з клубами Херсонщини вони ні разу не програвали, взявши 10 очок із 12-ти можливих. А форвард господарів Бондаренко у двох останніх домашніх матчах забив аж п’ять м’ячів!

Цікаві факти напередодні матчу

  • це буде дуже цікаво: найвидовищніша команда ліги їде в гості до найрезультативнішої! «Колос» забив 36 м’ячів, а у матчах за участі «Миру» глядачі побачили аж 54 голи;
  • після дошкульної домашньої поразки від «Скали» в першому колі ковалівці виграли два наступні поєдинки на рідному стадіоні з загальним рахунком 8:1, а п’ять із цих голів записав на свій актив Бондаренко;
  • останні два виїзди горностаївців завершувалися внічию;


 2 квітня 2016 рік. 15:00. м.Кременчук. Стадіон «Кремінь» ім. О.Бабаєва.

«Кремінь» - «Барса»

Арбітр – Денис Резников (Дніпродзержинськ)

Дискваліфіковані: немає – немає

У першому колі0:1

Відеотрансляція – тут

«Кремінь» вперше зіграє офіційний матч вдома в цьому році, і одна з наймолодших команд другої ліги – підходящий для цього суперник. Тим більше, кременчужці повинні добре пам’ятати «Барсу», адже сумчани у першому колі на своєму полі обіграли бронзових призерів другої ліги завдяки голу Макарова.

Так, наразі у «Барси» триває низка неприємних серій, команда Кононенка давно не може виграти. Утім, це робить гостей небезпечнішими, і навіть в минулому турі, під час візиту до «Інгульця» в Петровський район Кіровоградської області, вони намагалися атакувати і навіть створили біля воріт одного з фаворитів сезону кілька нагод.

Цікаві факти напередодні матчу

  • цікаве протистояння: «Кремінь» – найкоректніша команда ліги (25 жовтих і одна червона), «Барса» – команда, суперники якої отримують найменше карток (так само 25 попереджень і одне-єдине вилучення);
  • чотири матчі підряд виграє «Кремінь». В гостях кременчуцька команда видає одну з найкращих серій сезону, а ось удома поки що не вигравала навіть двох зустрічей підряд;
  • 11 турів підряд кременчужці забивають хоча б один м’яч в ворота суперників – найкраща результативна серія сезону;
  • «Барса» не може виграти уже десять матчів поспіль (разом із нікопольцями – це найгірша «чорна смуга» сезону);
  • виїзна безвиграшна серія сумчан сягнула семи матчів (найгірший показник чемпіонату на даний момент);


 2 квітня 2016 рік. 13:00. м.Херсон. Стадіон «Кристал».

«Кристал» - «Арсенал-Київ»

Арбітр – Віталій Маляр (Хмельницький)

Дискваліфіковані: Мартян – немає

У першому колі1:2

Відеотрансляція – не планується

Херсонці приймають суперника, який окрилений перемогою над лідером. «Арсенал-Київ», нагадаємо, завдав поразки «Колосу», а от «Кристал» поступився в обласному дербі «Енергії».

У анонсованому матчі господарям не допоможе дискваліфікований Мартян, зате у їх розпорядженні – чудово мотивовані екс-гравці Арсеналу-Київ, котрі готові дати бій колишній команді.

Цього сезону «Кристал» грав уже і з білоцерківськими, і з київськими «канонірами». І виграв два матчі з трьох, поступившись якраз нинішньому супернику.

Цікаві факти напередодні матчу

  • «Арсенал-Київ» лідирує за кількістю результативних замін (шість – і, що цікаво, усі в часи керівництва болгарина Червенкова);
  • в гостях «каноніри» взяли всього 7 очок зі своїх 26-ти (менше третини, 10-е місце в лізі за результатами виїзних матчів);
  • проти своєї колишньої команди можуть зіграти новачки херсонців Адаменко та Брижчук (ще восени вони грали за «Арсенал»);


2 квітня 2016 рік. 15:30. м.Стрий. Стадіон «Сокіл».

«Скала» - «Арсенал-Київщина» Біла Церква

Арбітр – Вадим Запрутняк (Ужгород)

Дискваліфіковані: Клименко, Стасюк – немає

У першому колі2:0

Відеотрансляція – тут

Без двох гравців основи – дискваліфікованих Стасюка і Клименка, зате з новачком у вигляді Білали – Скала готується прийняти білоцерківці. Після напруженої і стратегічно важливої виїзної нічиєї в Чернівцях стрийська команда, безсумнівно, прагне по максимуму поповнити турнірну скарбничку.

Як і «Арсенал-Київщина», котрий і в новітній історії вигравав у Стрию, однак не може взяти гору над «Скалою» уже другий рік – з 2014-го. Гості всього на три очка опереджають нікопольців, що замикають турнірну таблицю. Кожна втрата очок наближає «канонірів» до останнього місця.

Цікаві факти напередодні матчу

  • сім матчів поспіль стрияни не знають поразок на своєму полі;
  • готується до дебюту за «Скалу» новачок господарів Білала – цей півзахисник у першому колі грав за «Буковину», а взимку було оголошено, що він став гравцем «Вереса» – утім, Рівне Роланд полишив, так і не зігравши жодного матчу, тож тепер він тут;
  • уже чотири тури підряд програють білоцерківці, у трьох з них вони навіть не можуть забити;


2 квітня 2016 рік. 16:00. м.Одеса. Стадіон «Іван».

«Реал Фарма» - «Енергія» Нова Каховка

Арбітр – Віктор Арановський (Київ)

Дискваліфіковані: Дубіна – Носов

У першому колі2:0

Відеотрансляція - не заплановано

Обидві команди виграли свої стартові матчі весни – «Реал Фарма» виявився сильнішим «Арсенала-Київщини» у Білій Церкві, а «Енергія» розгромила херсонців у обласному дербі.

В гості новокаховці вирушать без крайнього нападника Носова. Утім, господарі також недорахувалися дискваліфікованого гравця – захисника Дубину.

Нагадаємо, що минулорічні два матчі суперників завершилися «сухими» перемогами одеситів з загальним рахунком 5:0. Утім, у «Енергії» суттєво обновився склад і тренерська лава, тож цей матч буде написано з чистого листа.

Цікаві факти напередодні матчу

  • безпрограшна серія одеситів складає уже сім турів (найкраща «світла смуга» серед безперервних серій, які тривають у другій лізі донині);
  • «Енергія» не може обіграти «фармацевтів» із Одещини ще із 2012 року (утім, тоді новокаховці обіграли гостей із на той час із Южного з рахунком 8:0!);
  • останні два домашні матчі одеситів завершилися перемогами, а останні два виїзди новокаховців – поразками;


2 квітня 2016 рік. 16:00. с.Чкалове. Стадіон "Колос".

«Нікополь-НПГУ» - «Інгулець»

Арбітр – Ярослав Песоцький (Суми)

Дискваліфіковані: немає – Коляда

У першому колі0:2

Відеотрансляція - тут

Валяєв, безсумнівно, особливо мотивує нікопольців на другий поспіль домашній матч проти одного з лідерів. Ті, хто дивився попередній їхній матч з «Вересом», відзначили, що господарі виглядали гідно і могли навіть чіплятися за очки.

Утім, в гості їде володар найкращого захисту – «Інгулець». В минулому турі команда Хаврова виграла у «Барси» – 2:0, а її досвідчений воротар Бобров уже 10-й (!!!) матч у сезоні завершив без пропущених м’ячів.

Єдине, що засмучує гостей – дискваліфікація їхнього основного центрального півзахисника Коляди. Утім, склад у петровців багатоваріативний, тож заміна знайдеться.

Цікаві факти напередодні матчу

  • «Нікополь-НПГУ» проводить другий матч вдома поспіль, але при цьому домашніх перемог у команди в сезоні все ще не було;
  • безвиграшна серія нікопольців сягнула десяти турів;
  • але й «Інгулець» восени невдало догравав на виїзді – в трьох виїзних матчах всього одне очко й жодного забитого м’яча.

 Прес-служба ПФЛ

Sport Arena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору