Новини ліги

Що роблять клуби ПФЛ в лютому

11:50, 12 лютого 2016

Зимові турніри, перші закордонні вильоти – дайджест навчально-тренувальних зборів клубів першої та другої ліги

На сьогодні вийшли з відпусток практично всі команди ПФЛ. Попри складні економічні умови, які склалися в нашій державі, клуби намагаються створити належні умови для роботи, і на підмогу їм приходить внутрішньоукраїнський футбольний потенціал. Традиційні зимові турніри заповнюють збори команд, дозволяють їм у змагальних ігрових умовах готуватися до весняної частини сезону та без проблем знаходити спаринг-партнерів, щоб зіграти на якісних штучних полях.

Кубок Віктора Пожечевського проходить 6-16 лютого на Полтавщині. Матчі турніру, започаткованого минулого року ФК «Полтава», відбуваються на заміській клубній базі в Копилах. У розпорядженні учасників – комфортабельний житловий корпус з харчуванням, умовами для теоретичної та силової роботи, а також якісні поля. У турнірі беруть участь клуби першої ліги – ФК «Полтава», «Нафтовик-Укрнафта» Охтирка – переможець прем’єрного турніру, ПФК «Суми», друголіговий «Мир» Горностаївка, аматорське «Динамо» Решетилівка та збірна вільних агентів Полтавщини. Цьогорічний турнір приурочено до 65-річчя заслуженого тренера України В.О.Пожечевського.

Традиційний Кубок Придніпров’я проходить з восьмого по 21 лютого в Дніпропетровську, Кривому Розі, Чкаловому, а також Володимирівці. Якщо в минулі роки переможцем турніру ставала «Сталь», то цьогоріч трофей матиме нового власника, адже представницька команда дніпродзержинців замість участі в цих змаганнях вирушила на зарубіжні збори. Окрім місцевих аматорських колективів (серед яких – криворізький «Кривбас» та запорізьке «Россо Неро»), у турнірі змагаються першоліговий «Гірник» Кривий Ріг, друголігові новокаховська «Енергія», ФК «Нікополь-НПГУ» та «Інгулець» Петрове, який виставив відразу два склади.

Серед майже півсотні (!) учасників Меморіалу Ернеста Юста – й друголігова «Скала» Стрий, а також її клубна команда U-19. Стрияни стартували на турнірі з упевненої перемоги над ФК «Старий Кропивник» – 3:1. Нагадаємо, вони захищатимуть титул переможців, адже минулого року виграли турнір пам’яті видатного футболіста, тренера й організатора футболу.

Сумська «Барса» планує взяти участь в зимовому турнірі, який відбуватиметься 16-21 лютого у манежі СК «Іллічівець». Учасниками турніру, окрім друголігівців, стануть молодіжні й юнацькі склади «Іллічівця» та «Зорі», а також місцеві маріупольські аматорські колективи.

Нарешті, іще одним турніром лютого стане «Arsenal Cup» імені Сергія Закарлюки – прем’єрний розіграш кубка ФК «Арсенал-Київ». Участь у турнірі пам’яті шанованого вітчизняного футболіста візьмуть 12 колективів, серед яких – першолігові «Оболонь-Бровар» (Київ) з резервним складом та «Динамо-2», друголігові «Арсенал-Київ» двома складами, ковалівський «Колос», білоцерківський «Арсенал-Київщина», а також низка аматорських, молодіжних, студентських колективів зі столичного регіону та інших областей. Початок турніру заплановано на 15 лютого, а загалом ігровий цикл включає десяток днів.

Дехто з клубів першої та другої ліги уже починає й зарубіжні етапи підготовки. Так, ще на початку місяця «Десна» полетіла в Грузію, «Черкаський Дніпро» дев'ятого лютого вирушив на Кіпр, упродовж лютого на турецькі збори виберуться «Геліос», «Зірка» та «Іллічівець».

Артур Валерко.

Sport Arena – інформаційний партнер ПФЛ.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору