Новини ліги

Футбольні герої України: їх сліди в турнірах ПФЛ. Тренери

11:13, 25 січня 2016

У 2016-му ПФЛ України відсвяткує своє 20-річчя, а національна збірна зіграє у фінальній частині ЧЄ-2016 у Франції. Обидві події взаємопов'язані, адже майже всі гравці та тренери, котрі вибороли право представляти нашу країну на престижному форумі, відточували свою майстерність у змаганнях ПФЛ України.

Перша частина: Футбольні герої України: їх сліди в турнірах ПФЛ. Воротарі

Друга частина: Футбольні герої України: їх сліди в турнірах ПФЛ. Захисники

Третя частина: Футбольні герої України: їх сліди в турнірах ПФЛ. Півзахисники

Четверта частина: Футбольні герої України: їх сліди в турнірах ПФЛ. Нападаючі



  Частина п'ята – тренери



Приємно відзначити, що практично всі члени тренерського штабу національної команди пройшли через ліги ПФЛ. Головний тренер збірної Михайло Фоменко ще 1995 року вивів «ЦСКА-Борисфен» у вищу лігу, здобувши з командою срібні медалі першого дивізіону. Через три сезони, уже на чолі харківського «Металіста», Михайло Іванович повернув у вищу лігу цей іменитий колектив, завоювавши з ним бронзові медалі першої ліги.

Тренер збірної Володимир Іванович Онищенко багато років (з 1992 по 2006 з перервами) очолював «Динамо-2», через яке пройшли десятки, сотні талантів, серед них – чимало й нинішніх збірників.

Тренер воротарів національної команди Юрій Петрович Сивуха працював у тренерському штабі «Металіста» – у тому числі й у ті роки, коли харків’яни виступали у першій лізі.

Тренер з фізпідготовки збірної Віталій Васильович Шпанюк входив у штаби кременчуцького «Кременя» та черкаського «Славутича» у часи їхніх виступів у лігах ПФЛ.

Ті, хто вболіває за клуби першої та другої ліг, радіє успіхам національної команди України та зичить їй успіхів на полях Франції під час фінального турніру чемпіонату Європи, можуть пригадати, як на свої очі бачили футбольних героїв нашої батьківщини.

Артур Валерко (Sport Arena), спеціально для ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору