Новини ліги

Відбулися чергові Загальні збори Асоціації футболістів-професіоналів України

17:32, 22 жовтня 2015

19 жовтня відбулися чергові Загальні збори Асоціації футболістів-професіоналів України. Ця організація є членом FIFPro і займається захистом законних прав та інтересів футболістів-професіоналів.

На цій зустрічі були присутні виконавчий директор Федерації футболу України Володимир Генінсон, президент ОФК «Професіональна футбольна ліга» Сергій Макаров, генеральний директор ОПФКУ «Прем’єр-ліга» Петро Іванов, а також представники Всеукраїнської професійної спілки «Футбол України». Окрім них захід відвідали почесні гості – Леонід Буряк, Мирон Маркевич та В’ячеслав Грозний.

Зазначимо, що на Загальні збори прибули представники майже всіх команд професіональних футбольних клубів Прем’єр-ліги та ПФЛ (представники 40 із 43 клубів), 79 делегатів, 10 делегатів від 5 (із 7) команд професійних футбольних клубів Чемпіонату України Вищої ліги серед жінок.

Головним у порядку денному стало питання стосовно виконання професіональними футбольними клубами України контрактних зобов’язань перед футболістами та тренерами. Варто додати, що у період із серпня до початку жовтня місяця представники Асоціації за підтримки ФФУ, ПЛ та ПФЛ провели ряд виїзних роз`яснювальних лекцій у клубах ПЛ та ПФЛ, де футболістів ознайомили із питаннями, які є актуальними сьогодні, а саме: стосовно вимог до типової форми контракту між клубами та футболістами-професіоналами; протидії корупції, договірним матчам та проявам расизму у футболі.

У ході Загальних зборів обрано 12 членів Правління АФПУ, а Ігоря Гатаулліна переобрано на посаду президента Асоціації.

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору