Новини ліги

Відбувся семінар на тему "Проблеми боротьби з корупцією та договірними матчами у футболі"

11:12, 15 жовтня 2015

12 жовтня у Будинку футболу відбувся семінар на тему «Проблеми боротьби з корупцією та договірними матчами у футболі». Цей захід був організований Федерацією футболу України. Серед учасників семінару були також і представники ПФЛ.

Подолання корупції та боротьба з договірними матчами є одним із пріоритетних напрямків діяльності УЄФА. Саме тому основною метою семінару стало підвищення рівня обізнаності фахівців вітчизняного футболу щодо негативних явищ, які є хворобою у спорті номер один. З цією метою до участі у семінарі були запрошені досвідчені фахівці УЄФА, які керують процесом боротьби з корупцією і договірними матчами, тісно співпрацюючи із представниками інституту офіцерів чесності Європейського футбольного союзу в національних асоціаціях та Європолом.

Зазначений захід став послідовним кроком на шляху реалізації політики викорінення таких явищ із вітчизняного футболу, започаткованої керівництвом Федерації футболу України.

Таким чином, шахраї отримали попередження про активізацію наступальних дій, спрямованих на викорінення корупції із українського футболу.

Представники УЄФА Грем Пікер і Урс Клузер, використовуючи набутий європейський досвід, продемонстрували присутнім масштаби проблеми договірних матчів, зокрема, в Європі. Учасникам семінару було показано, як шахраї заробляють мільярди, плюндруючи футбол і ламаючи кар’єри футболістів.

Також, учасники семінару дізналися про те, як на практиці відбувається протидія маніпулюванню результатами матчів, а також про перспективи боротьби із корупцією та договірними матчами в Україні. Більше інформації можна отримати на спеціальній платформі УЄФА - https://uefa.integrityline.org/ або на сайті ПФЛ в розділі "Методичні матеріали" - "Боротьба з договірними матчами".

 

За матеріалами прес-служби ФФУ

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору