Новини ліги

29 вересня - Всесвітній День Серця

11:47, 25 вересня 2015

29 вересня відзначається Всесвітній день серця (World Heart Day, WHD), який щороку організовується Всесвітньою Федерацією Серця (World Heart Federation, WHF) за підтримки УЄФА – офіційного партнера з охорони здоров’я. Всесвітній день серця спрямований на підвищення всесвітньої поінформованості, ознайомлення людей з серцево-судинними захворюваннями, з перевагами активного і здорового способу життя, а також в цьому році дана програма націлена і на пропагування створення умов для здорового серця. Працюючи всі разом в одній європейській футбольній родині, ми можемо зробити свій внесок для зниження передчасної смертності через серцево-судинні захворювання.

Серцево-судинні захворювання, у тому числі порок серця та інсульт, є вбивцями номер один у світі. Щороку вони несуть відповідальність за 17,3 мільйона передчасних смертей, а до 2030 року очікується, що ця цифра виросте до 23 млн. Проте більшості передчасних смертей, викликаних цими хворобами, можна запобігти шляхом усунення таких факторів ризику, як вживання тютюну, відсутність фізичної активності, нездорове харчування, тобто факторів, тісно пов'язаних з навколишнім середовищем людини.

Сьогодні ми хочемо переконатися, що будь-які верстви населення з усіх країн світу скористаються можливістю зробити здоровий вибір для свого серця, де б вони не жили, працювали або грали. Приєднуйтесь та поширюйте тему здорового способу життя для серця для всіх і всюди, роблячи селфі в підтримку здорового серця (Healthy Heart Selfie) та діліться ним у Twitter, використовуючи хештег #WHD2015 та #heartchoices.

Д-р Салім Юсуф, президент Всесвітньої федерації серця пояснює важливість Всесвітнього дня серця: "У нас є можливість знизити тягар пороку серця та інсульту і змінити хід цих захворювань та їх всесвітній негативний вплив, заохочуючи і підтримуючи вибір для здорового серця для всіх та всюди. З нагоди Всесвітнього дня серця більш ніж 120 країн об'єднаються, щоб заохотити окремих людей, сім’ї, громади і уряд вжити заходів для зниження ризику серцево-судинних захворювань та інсульту. Я закликаю всіх приєднатися до нас, і пам’ятати, що навіть маленькі зусилля на підтримку цього дня мають велике значення".

Футбол в підтримку Всесвітнього дня серця

Протягом багатьох років УЄФА співпрацює з Всесвітньою федерацією серця, Європейською мережею здорових стадіонів і футбольної сім'єю з усієї Європи задля пропагування здорового активного способу життя та запобігання ожирінню і серцево-судинним захворюванням. Основна щорічна всесвітня кампанія «Всесвітній день серця» є однією з ініціатив, що була підтримана, в тому числі, Федерацію футболу України та Професіональною футбольною лігою. Це партнерство закликає футбольних уболівальників займатися регулярною фізичною активністю, наприклад, футболом, ходьбою або їздою на велосипеді та розпочати здорове харчування, щоб зменшити ризик серцево-судинних захворювань.

Відео УЄФА про здорове харчування: Для того, щоб футбольні вболівальники та члени їхніх сімей зробили здоровий вибір для свого серця, пропонуємо для перегляду нове відео від УЄФА за участю Начо Монреаля, Івана Ракітіча, Альваро Арбелоа та інших, в якому вони розкажуть про важливість здорового харчування як для продуктивності на полі так і для загального здорового способу життя.

Eat For Goals! (Їж і забивай!): Дізнайтеся більше про рецепти здорового харчування для серця від кращих футболістів світу, таких як Кріштіану Роналду, Поль Погба і Лотти Шелін через безкоштовний додаток до смартфону Eat For Goals! на англійській та іспанській мовах. Цей додаток не тільки показує, що полюбляють їсти футбольні зірки, а й надає цікаві факти про їжу та поетапну інструкцію, полегшуючи процес приготування смачної, збалансованої їжі, навіть для найменш досвідчених кулінарів.

Щоб дізнатися більше про Всесвітній день серця, а також як саме ви можете взяти у ньому участь, будь-ласка, відвідайте сайт:

www.worldheartday.org

за матеріалами прес-релізу Всесвітньої федерації серця

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору