Новини ліги

Перша ліга, 1-й тур: в Маріуполь повернувся футбол

15:41, 28 липня 2015

Минулої неділі стартував чемпіонат України з футболу серед команд клубів першої ліги сезону 2015/16. Головною подією 1-го туру стало повернення «великого футболу» в Маріуполь.

«Іллічівець» - «Гірник» - 2:1

Огляд матчу:

Більше року не бачили маріупольські вболівальники «улюблену гру мільйонів» у своєму місті. І от цей день настав – у гості завітав «Гірник» з Кривого Рогу. Першими небезпеку біля воріт суперника створили господарі, натомість відзначитись вдалося гостям. Нудний скористався чітким фланговим навісом Сітала і головою відправив м’яч під поперечину – 0:1. Але незабаром господарі відновили рівновагу. Мішньов навісив зі штрафного прямо на голову Акімову – 1:1. Після цього обидві команди створили чималу кількість гольових моментів, проте глядачі побачили лише один гол, який був забитий з пенальті гравцем «Іллічівця» Вакуленком.

«Миколаїв» - «Авангард» - 2:1

Огляд матчу: 

Краматорський «Авангард» на рік був змушений перервати свою участь в змаганнях серед команд першої ліги через події на Сході країни. У першому матчі нового чемпіонату їм протистояв «Миколаїв», який в кінці минулого сезону в матчах плей-офф виборов право грати в цьому дивізіоні. Господарі діяли дещо активніше, проте і гості не забували турбувати захист «Миколаєва». Всі голи у поєдинку були забиті в останні хвилини. Філіппов вийшов сам-на-сам після пасу Колінса і вивів «Авангард» вперед. Але «корабели» не знітилися і вже у компенсований час вирвали перемогу. Спочатку Ковальов неймовірним ударом у верхній кут воріт рахунок зрівняв, а потім Берко з кута воротарського майданчика пробив точно в ціль.

«Динамо-2» - «Тернопіль» - 2:1

Напередодні цього матчу київська команда понесла велику втрату – пішов з життя начальник команди Сергій Богачик. «Динамівці» відразу кинулися в атаку і вже незабаром забили – Братков чітко виконав 11-метровий штрафний удар. Гості намагалися відігратися, створювали момент і врешті-решт це зробили. Богданов скористався скидкою Чорного і рахунок зрівняв. Але на останніх хвилинах матчу киянин Жикол зміг подарувати своїй команді перемогу.

«Нафтовик-Укрнафта» - «Десна» - 1:1

Огляд матчу: 

У першому таймі краще виглядали гості. Кравченко, Мельник та Картушов завдавали небезпечних ударів по воротам Тімофеєва, проте голів не забили. А от у другій половині зустрічі вже охтирська команда мала перевагу. Бояринцев та Сторубльовцев були найактивнішими у складі господарів і саме останньому вдалося відзначитися. Він головою замкнув навіс з флангу. Павелько міг подвоювати рахунок, але не влучив у створ воріт. Натомість, гості змогли врятувати поєдинок. Есеола втік від суперників і пробив точно в кут воріт.

«Полтава» - «Суми» - 2:2

Огляд матчу:

Перед цим поєдинком відбулось нагородження відзнакою ПФЛ воротаря господарів Максима Кучинського, який переміг в конкурсі «Найкращий гол» сезону 2014/15 у першій лізі. Господарі прагнули отримати три залікові пункти за цей матч і майже до кінця поєдинку все йшло до того. Фаворов вдало замкнув подачу з кутового, а Насібулін майстерно розібрався із захисником і голкіпером після пасу з центра поля. Проте в останній чверті матчу сумчанам вдалося відновити рівновагу. Спочатку Гребенюк опинився віч-на-віч з Кучинським і легко його переграв, а потім Западня, теж вийшовши сам-на-сам, приніс своїй команді нічию.

«Геліос» - «Черкаський Дніпро» - 1:1

Огляд матчу:

В першому таймі господарі виглядали краще і мали кілька нагод для взяття воріт суперника. Але наприкінці першої половини гості отримали право на пробиття пенальті. Скепський з точки вправно переграв голкіпера «сонячних». По перерві «Геліос» продовжив контролювати гру, а черкаські футболісти іноді організовували контратаки. І все ж харків’янам вдалося зрівняти рахунок. Задоя подав з кутового, а Луценко вдало зіграв головою.

«Нива» - «Гірник-Спорт» - 0:0

Тернопільська команда повинна була виходити вперед вже на початку матчу, але Захаревич не скористався пасом Фаюка. Надалі команди обмінювались небезпечними моментами, проте до голу справа до кінця поєдинку так і не дійшла.

«Зірка» - «Оболонь-Бровар» - 1:2

Огляд матчу:

Через спекотну погоду у першому таймі команди продемонстрували не дуже швидкий футбол, хоча по кілька моментів і створили. Основні ж події у матчі відбувались після перерви. Кіровоградці краще розпочали другу половину і Локтіонов, після пасу Бацули, випередив суперників і пробив повз голкіпера. Гості пішли відіграватись і це їм сповна вдалося. Бровченко зробив чи то навіс, чи то удар по воротам, голкіпер помилився на виході і рахунок зрівнявся. А невдовзі воротар «пивоварів» вибив м’яч в на чужу половину, Продан скористався помилкою захисників, вийшов сам-на-сам і встановив остаточний результат.

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору