Новини ліги

Перша ліга, 28-й тур: стали відомі призери чемпіонату

11:33, 27 травня 2015

Після 28-го туру в першій лізі вже достроково визначилися володарі золотих, срібних та бронзових нагород. А боротьба за 4-5 місця обіцяє бути цікавою.

«Геліос» - «Тернопіль» - 1:0

Огляд матчу:

Господарі прагнули здобути перемогу будь-що, адже востаннє вони здобували три очки на власному полі ще в минулому році. І з перших хвилин почали гру дещо активніше, хоча до небезпечних моментів справа не доходила. А гості зрідка відповідали контратаками. І все ж «сонячній» команді вдалося забити в першому таймі. Активний Кравченко, який перед цим не використав вихід віч-на-віч з голкіпером, знайшов точною передачею Швидкого і той відправив м’яч у сітку воріт «Тернополя». У другому таймі гості намагались відігратися, але зробити їм це так і не вдалося.

«Олександрія» - «Буковина» - 4:1

Огляд матчу:

У разі перемоги господарів і втрати очок дніпродзержинською «Сталлю», «Олександрія» гарантувала собі чемпіонське звання за два тури до закінчення чемпіонату першої ліги. Зі своїм завданням підопічні Володимира Шарана справилися на «відмінно». Вже на самому початку матчу Степанюк заробив пенальті, який же сам і реалізував. Після цього господарі повністю контролювали гру і наприкінці першого тайму ще двічі розписалися у воротах суперника. Спочатку Чорній пострілом із-за меж штрафного майданчика рахунок подвоїв, а за кілька хвилин Грицук реалізував ще один пенальті. Відразу після перерви  олександрійці зусиллями Іващенка забили вчетверте. Гості спромоглися на м’яч престижу лише в кінці поєдинку, коли все у матчі було вже вирішено.

«Десна» - «Сталь» Д – 4:2

Огляд матчу:

В Чернігові гостювала друга команда чемпіонату. Цей поєдинок виявися щедрим на голи, а інтрига у матчі трималася до самого фінального свистка. Хоча господарі ще у першому таймі, здавалося вирішили всі питання. Спочатку Деребчинський вийшов сам-на-сам з голкіпером після пасу Картушова і рахунок відкрив. Незабаром Скепський забив метрів з 22-х з передачі того ж таки Картушова. А перед самою перервою Деребчинський зробив дубль, а асистував йому Скепський. Та гості відразу ж змогли один м’яч відіграти – відзначився найкращий бомбардир чемпіонату Куліш. У другому таймі на полі було більше боротьби, аніж футболу. Але на останніх хвилинах поєдинку обидві команди порадували глядачів забитими голами. Каленчук дальнім пострілом звів рахунок до мінімуму, а Крамар на останній компенсованій хвилині забив четвертий гол у ворота гостей. Ця поразка не залишила шансів «Сталі» поборотися за перше місце у турнірній таблиці. Але й нижче другої сходинки підопічні Мазяра точно не опустяться.

 «Гірник» - «Зірка» - 1:2

Огляд матчу:

Всі основні події в цьому матчі розгорталися у другій половині. Господарі відразу після перерви повинні були виходити вперед, але м’яч після удару Солдата пролетів над поперечиною. Гості результативно відповіли в наступній же атаці. Щедрий з кута штрафного майданчика пробив несильно, але голкіпер пропустив м’яч під собою. А незабаром Акіменко ударом головою рахунок подвоїв. «Гірник» вистачило лише на м’яч престижу, який вони забили під завісу матчу. Зробив це точним ударом Рябов.

«Миколаїв» - «Полтава» - 2:4

Огляд матчу:

Цей поєдинок дещо активніше розпочали господарі, але свої нагоди у гол вони перетворити не змогли. А ось гості своїм шансом скористалися сповна. Вовченко отримав пас від Фаворова, обіграв захисника суперника і пробив точно в дальній кут воріт. А в кінці  першого тайму полтавці забили вдруге, коли Насібулін влучним пострілом завершив контратаку своєї команди. Відразу після перерви підопічні Олега Федорчука забили третій гол, на цей раз з пенальті. Гол на свій рахунок записав Зеленевич. Згодом «Миколаїв» один гол відіграв і теж з пенальті, відзначився Берко. «Полтава» продовжувала атакувати і змогла забити ще. Шастал, який вийшов на заміну, записав своє прізвище на табло. А перед фінальним свистком господарі забили другий м’яч зусиллями Батюшина.

 «Суми» - «Динамо-2» - 1:1

Огляд матчу:

Гості відзначились вже на першій хвилині, коли Полярус перехопив передачу суперника і влучно пробив із-за меж штрафного майданчика. Господарі більш-менш небезпечно відповіли за 10 хвилин, але Бущан потягнув удар Єрмаченка. Після цього вже «динамівці» створили кілька реальних нагод біля воріт суперника, але ані Хобленко, ані Гемега пробити Важинського не змогли. У другому таймі «Суми» мали більше шансів для взяття воріт суперника і один з них все-таки використали. Западня навісив у штрафний майданчик, а Сидоренко головою відправив м’яч у дев’ятку воріт «Динамо-2». До кінця матчу обидві команди ще мали можливість вирвати перемогу, але рахунок так і не змінився.

«Нива» - «Гірник-Спорт» - 1:3

Огляд матчу:

В дебюті поєдинку господарі володіли деякою ініціативою і це принесло їм результат. Керчу замкнув простріл з флангу. У першому таймі команди ще створили по кілька нагод, але так і не забили. По перерві гості кинули всі сили, аби відігратися та здобути перемогу. Спочатку Івашко вдало завершив контратаку, а наприкінці матчу ще відзначилися Марусич та Герасимець. Таким чином, "Гірник-Спорт" достроково став бронзовим призером змагань.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору