Новини ліги

Відбулась зустріч клубів ПФЛ з представниками Комітету арбітрів ФФУ

16:28, 22 квітня 2015

22 квітня у Будинку футболу відбулась зустріч представників Комітету арбітрів ФФУ з представниками клубів Професіональної футбольної ліги.

Суддівський корпус на цьому засіданні представляли в.о. голови Комітету арбітрів Василь Мельничук і асистент Куратора системи арбітражу Лучано Лучі. Вони зазначили важливість цієї зустрічі для обох сторін, адже подібний захід проводився вперше.

Інструктор ФІФА з питань арбітражу Віктор Дердо провів своєрідний «лікбез» для делегатів від клубів стосовно оцінювання арбітрами порушень правил гри, симуляції, положення поза грою, гри рукою тощо. Кожне питання супроводжувалося відеорядом з детальним тлумаченням тієї чи іншої ситуації.

Найцікавіше почалося після невеличкої перерви. У клубів накопичилось багато питань стосовно рішень арбітрів у матчах цього сезону. Всі епізоди були детально розглянуті представниками Феміди і по кожному моменту була дана максимально розгорнута відповідь. Варто додати, що учасники зустрічі від клубів мали змогу самі побувати на місці арбітра, послідовно розбираючи кожну його дію і користуючись вже отриманою інформацією.

Насамкінець учасники зустрічі зійшлися в думці, що такі заходи потрібно проводити на регулярній основі, адже за один раз неможливо отримати відповіді на всі запитання. Президент Професіональної футбольної ліги Сергій Макаров запевнив, що зі свого боку ПФЛ робитиме все можливе для організації та проведення не тільки загальних засідань, а й подібних занять для кожного клубу окремо.

Олександр Різниченко, спортивний директор ФК «Оболонь-Бровар» Київ: Таку зустріч я оцінюю дуже позитивно. Гадаю, що всі футбольні клуби чекали на це. Подібні засідання необхідно проводити також і з тренерським складом та футболістами, адже існує дуже багато нової інформації, яка до них не доходить. В різних ситуаціях і гравці, і тренери реагують по-різному, особливо під час футбольних матчів. Нещодавно Віктор Дердо проводив подібне заняття у нашому клубі, і питань було дуже багато. Футболісти ще кілька днів дискутували між собою стосовно тих чи інших моментів, тому я бачу в цьому лише позитив.

Андрій Недяк, спортивний директор ФК «Кремінь» Кременчук: Ми вже обговорювали можливість проведення такої зустрічі саме для керівників клубів, адже деякі з них знають правила футболу не досить гарно і через це виникає багато суперечок. Вони починають висловлювати свої претензії, це бачать тренери та футболісти і починаються конфлікти. Необхідно, щоб правила знали всі, від керівництва до гравців. Сьогоднішнім заходом я задоволений, дізнався багато нового у трактовці деяких правил гри. Невдовзі ми проведемо подібну зустріч для тренерів і футболістів нашої команди, об’єднавшись у цьому з іще кількома клубами.

Василь Мельничук, в.о. голови Комітету арбітрів ФФУ: Ми були ініціаторами проведення цієї зустрічі. Великим плюсом можна вважати активну участь представників клубів в обговоренні, вони проявили неабиякий інтерес. Шкода, що не всі клуби були присутніми на цьому заході.

 

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору