Новини ліги

Перша ліга, 22-й тур: воротарський гол "Полтави"

13:17, 21 квітня 2015

У 22-му турі чемпіонату України серед команд клубів першої ліги продовжилася переможна серія кіровоградської «Зірки», «Олександрія» збільшила відрив від «Сталі» Д, а «Буковина» здобула перші залікові пункти навесні.

«Тернопіль» - «Зірка» - 1:4

Огляд матчу: 

У «славному місті» гостювала найкраща команда весняної частини змагань. Але в перші хвилини матчу на полі було видно лише господарів. Волошинович, Семенець і Богданов мали чудові нагоди для взяття воріт, проте їхнім ударам не вистачило влучності. Гості намагалися змінити акценти в грі, проте «Тернопіль» відзначився першим. Волошинович зробив подачу з кутового, на яку вдало відгукнувся Атласюк. Але «Зірка» відповіла через кілька хвилин двома голами. Спочатку Г. Баранець замкнув ударом головою навіс з флангу, а потім Чічіков випередив захисників і відправив м’яч у сітку. До речі, цей футболіст забиває вже у п’ятому матчі поспіль. До перерви підопічні Івегеша ще мали можливість зрівняти рахунок, проте Богданов і Кушецький моменти не використали. У другому таймі кіровоградці взагалі довели рахунок до розгромного. Щедрий майстерно завершив багатоходівку своєї команди, а за кілька хвилин до кінця матчу Загальський забив четвертий м’яч у ворота господарів.

«Сталь» Д – «Гірник-Спорт» - 0:0

Огляд матчу:

У Дніпродзержинську відбувся матч туру, в якому зустрічалися друга та третя команди чемпіонату. На початку зустрічі головними дійовими особами були голкіпери. Попович ціною пошкодження зупинив вихід віч-на-віч Даудова, а Ситніков відбив небезпечні удари Куліша зі штрафного та Карасюка метрів з тридцяти. У першому таймі обидві команди ще мали моменти для взяття воріт, але скористатися ними не змогли. У другій половині гра стала більш емоційною і це стало причиною видалень у складах обох команд. Нажаль, голів у цьому поєдинку так і не побачили.

«Нафтовик-Укрнафта» - «Гірник» - 1:1

Огляд матчу:

Обидві команди мали до цієї гри безпрограшні серії. Господарі мали перший момент у матчі, але відзначитись вдалося гостям. Сітало навісив з кутового, а Павлов ударом головою замкнув цю подачу. Відразу ж гості могли пропустити у відповідь, але прохід Войцеховського завершився нічим. В середині тайму «Гірник» мав змогу подвоїти рахунок, проте Нудний не зміг забити пенальті – голкіпер Тимофеєв м’яч відбив. Наприкінці першої половини господарі також отримали право пробити пенальті і Арвеладзе цей шанс не впустив. У другому таймі ближчими до перемоги були господарі, але голів глядачі більше не побачили.

«Десна» - «Полтава» - 1:1

Огляд матчу:

Цей поєдинок також претендував на звання центрального в турі. «Десна» мала перевагу на початку матчу і першою створила небезпеку біля воріт полтавської команди. Кисіль головою пробивав під поперечину, але голкіпер гостей врятував команду. Втім, господарі всередині тайму все-таки змогли відзначитись. Недоля зіграв рукою у власному штрафному майданчику і Кондратюк вдало виконав вирок арбітра. Надалі команди грали неквапливо і моменти можна було перерахувати на пальцях однієї руки. А ось кінцівка виявилася напрочуд цікавою. Полтавці кинули всі сили на останній штурм і це допомогло. Голкіпер гостей Кучинський прибіг до воріт суперника і ударом головою(!) замкнув подачу з флангу, принісши своїй команді нічию.

«Буковина» - «Динамо-2» - 1:1

Чернівецька команда прагнула набрати «ігрові» перші очки навесні (ще була технічна перемога над алчевською «Сталлю»), тому налаштованість на киян у «Буковини» була високою. Самойленко на перших хвилинах пробивав по воротам Бущана, але голкіпер зіграв майстерно. Гості через деякий час провели кілька небезпечних атак, проте Хобленко і Савченко нагоди змарнували. Під кінець першої половини зустрічі глядачі нарешті побачили голи. Спочатку відзначилися підопічні Вадима Євтушенка. Панфілов, з подачі Трубочкіна, головою пробив у дев’ятку воріт суперника. Але «Буковина» відповіла вже у наступній атаці. Ателькін віддав на Власюка і той відразу влучно пробив по воротам. Слід додати, що в цьому епізоді стався невеликий рикошет від гравця киян. У другому таймі команди мали кілька нагод, аби вирвати перемогу, проте фінальний свисток арбітра зафіксував нічию.

«Суми» - «Нива» - 1:0

Огляд матчу:

Гості дещо активніше почали поєдинок, але відразу наштовхнулися на разючі контратаки господарів. Піднебенний та Лебеденко мали нагоди відзначитись, але змарнували їх. До перерви нічого надзвичайного на полі не відбулось, а от після перерви сумська команда все-таки досягла бажаної мети. Гребенюк заробив пенальті, який чітко реалізував Лебеденко. До кінця зустрічі «Нива» так і не зуміла створити бодай момент біля воріт господарів і в підсумку мінімально програла.

«Олександрія» - «Миколаїв» - 4:0

Огляд матчу:

Лідер чемпіонату не мав проблем у матчі з «корабелами». Ще в першому таймі зусиллями Старенького, Банади та Іващенка зняли питання щодо переможця поєдинку. До речі, другий та третій голи були забиті з передач Чорнія. Гості більш-менш небезпечно відповіли у другому таймі. Носов метрів з 15-ти пробивав по воротам, але голкіпер господарів врятував команду. А потім «Олександрія» забила в-четверте: Сухоцький навісив – Коломоєць забив. Зазначимо, що всі чотири голи в цьому матчі були забиті головою.

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору