Новини ліги

Відбулося засідання Ради Ліг

17:32, 3 лютого 2015

3 лютого у Будинку футболу відбулося засідання Ради Ліг ПФЛ України. На цьому заході були представлені 21 з 28 клубів, які є членами організації. 

Головував на засіданні президент ПФЛ Сергій Макаров, а серед запрошених були перший віце-президент Федерації футболу України Анатолій Попов і голова профспілки «Футбол України» Ігор Гатауллін.

Найпершим і одним з головних питань засідання було визначення кандидатури на посаду президента ФФУ, яку підтримає ПФЛ на ХVII позачерговому звітно-виборному Конгресі ФФУ 6 березня. Після довготривалих дебатів більшістю клубів ухвалено рішення про висунення на цю посаду віце-президента ФФУ, голови Дніпропетровської ОФФ Андрія Павелка. Надалі були обрані делегати із правом голосу від Професіональної футбольної ліги на майбутній Конгрес. Ними стали президент ПФЛ Сергій Макаров, віце-президент дніпродзержинської «Сталі» Микола Колючий і президент стрийської «Скали» Микола Кміть.

Слід зазначити, що на найближчому Конгресі ФФУ будуть обиратися також члени Контрольно-дисциплінарного комітету, Апеляційного комітету і Палати з вирішення спорів. Від ПФЛ до складу дисциплінарних органів були запропоновані та погоджені кандидатури Віктора Кондратова та Федора Штукатурова, а до складу ПВС ФФУ – Юлії Гречко та Олександра Шандрука.

Наступним пунктом порядку денного було обговорення письмового звернення ФК «Сталь» Алчевськ щодо припинення участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу з футболу серед команд клубів першої ліги сезону 2014/15. Загострення ситуації в зоні проведення антитерористичної операції виключає будь-яку можливість для клубу продовжити участь у змаганнях. За результатами обговорення Рада Ліг ухвалила прохання «Сталі» про призупинення участі в чемпіонаті першої ліги в цьому сезоні. В той же час, у разі нормалізації обстановки на Сході України та за умови успішного проходження клубом процедури атестації, команду алчевців буде внесено до складу учасників першої ліги в сезоні 2015/16. Зазначимо, що найближчим часом це рішення буде винесено на погодження Виконкому ФФУ.

Після цього присутні заслухали директора ТОВ «Ліга Футбол» Юрія Манжоса, який обґрунтував доцільність створення Робочої групи «Комерційна діяльність клубів ПФЛ». Така група змогла б стати майданчиком для обміну досвідом, об’єднання зусиль клубів на цьому важливому напрямі, а також напрацювання комплексу заходів для збільшення ефективності комерційної роботи як клубів, так і ПФЛ в цілому. Кожен член Професіональної футбольної ліги матиме можливість, за бажанням, запропонувати свого представника до складу цієї групи.

В кінці засідання учасники обговорили ряд питань, пов’язаних із функціонуванням ПФЛ в 2015 році. Зокрема, погоджено пропозицію Адміністрації ПФЛ щодо проведення за домовленістю з Комітетом арбітрів ФФУ теоретичних занять з футболістами та тренерами команд на тему «Правила гри у футбол, нові зміни та доповнення до них згідно до Циркулярів ФІФА». Ці тренінги відбудуться до початку весняної частини цього сезону і їх проводитимуть арбітри та спостерігачі арбітражу, що працюють на матчах за участю команд Прем’єр-ліги і мають міжнародну або національну категорії.

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору