Новини ЗМІ

"Гірник-Спорт" відсвяткував своє 20-річчя!

13:06, 18 грудня 2014

На початку 60-х, разом із зведенням Комсомольська-на-Дніпрі, з'явився футбольний клуб «Гірник». Протягом трьох десятиліть він виступав на республіканському рівні і вважався головною командою міста. Наприкінці 80-х клуб навіть змінив назву на «Локомотив» – так його перейменував залізничний цех Полтавського гірничо-збагачувального комбінату, який взяв під своє крило колектив.

Але свою новітню історію комсомольчани почали творити в кінці 1994-го року. Тоді клуб очолив незмінний президент Петро Каплун, а в установчих документах до назви «Гірник» додалася приставка «Спорт». І хоча свій перший матч на професійній арені «Гірник-Спорт» провів у серпні 95-го, саме останній місяць 94-го року минулого століття є точкою відліку майбутніх тріумфів команди і саме тоді на футбольній карті офіційно з'явився майбутній чемпіон. Змінювалися епохи, а на футбольних полях виблискували різні покоління «гірників».

Цього року клубу «Гірник-Спорт» виповнилося рівно 20 років. До ювілею вболівальники отримали неймовірний подарунок: влітку клуб завоював «золоті» медалі Чемпіонату України серед команд другої ліги. Ще більш приємною новиною стала позиція команди в турнірній таблиці першої ліги – на зимову перерву підопічні Ігоря Жабченка пішли, знаходячись в медальній зоні. Чим не привід запросити в гості своїх друзів, щоб згадати минуле і спробувати подивитися в майбутнє?

Свій ювілей «гірники» святкували протягом усього року. Кожен соціальний захід за участю клубу, всі перемоги та призи були присвячені 20-річчю клубу.

І варто віддати належне прихильникам – рівно о 18:00, 12 грудня, в затишному залі Будинку культури і творчості Комсомольська вільних місць вже не було.  Більше 600 гостей з різних куточків України прийшли відсвяткувати круглу дату разом з «Гірником-Спорт».

Святкові заходи розпочалися задовго до виходу ведучої. Напередодні столичні журналісти в символічному футбольному матчі зуміли здобути непросту перемогу над випускниками ДЮФК «Гірник-Спорт» з рахунком 4:3, а паралельно стартував перший турнір на призи клубу на футбольному симуляторі, де вболівальники, разом з гравцями головної команди, визначали кращого у комп'ютерній грі ФІФА-2014.

Перед концертом кожен бажаючий міг сфотографуватися на тлі величезного фото-банера команди, написати теплі слова в Книзі побажань «Гірника-Спорт», взяти уроки футбольного фрістайлу у неодноразових учасників чемпіонатів світу та Європи. Гості не втрачали можливості поставити свої запитання футболістам і тренерам головної команди, які в повному складі приїхали на свято, а також висловлювали свої побажання президенту Петру Каплуну.

З перших секунд концерту на глядачів обрушилася феєрія світла і звуку. Місцеві концертні колективи, разом із запрошеними, не давали нудьгувати глядачам, порадувавши тих більш, ніж 15-ма номерами. Гравці клубу за допомогою генератора випадкових чисел прямо зі сцени визначили 35 щасливчиків, які забрали додому подарунки з клубною символікою «гірників», а також м'ячі з автографами.

Зрозуміло, не обійшлося без теплих слів і привітань. Президент ПФЛ Сергій Макаров подякував всім причетним до клубу за щоденну і кропітку працю, яка в кінці кінців відобразилась на тих результатах, які нині демонструє команда. Перший заступник голови правління Полтавського ГЗК Володимир Іванов побажав «Гірнику-Спорт» підкорення нових спортивних висот. Ні для кого вже не секрет, що вболівальники бачать своїх улюбленців в Прем'єр-лізі.

На завершення концерту організатори передбачили головну родзинку свята - презентацію офіційного гімну «Гірника-Спорт». В результаті оголошеного на клубному сайті конкурсу, вболівальники з 15-ти надісланих варіантів вибрали один, на їх погляд кращий. Написати музику і зробити аранжування було довірено відомому композитору і продюсеру Олександру Ягольнику. Під час презентації на сцену була запрошена головна команда, а також хлопці всіх 11-ти вікових груп дитячої школи ФК «Гірник-Спорт». Мелодійний і невигадливий мотив гімну змусив весь зал піднятися і підхопити слова гімну, слова якого кожен уболівальник отримав на самому початку свята.

Всі свої перемоги «червоно-чорні» здобувають для своїх уболівальників, які останнім часом все несамовитіше підтримують команду. Так було і буде завжди. Безсумнівно, попереду всіх чекає чимало успіхів і приводів для радості.

 

 

 

 

 

 

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору