Новини ліги

Перша ліга, 17-й тур: трійка лідерів йде у відрив

15:39, 19 листопада 2014

В понеділок, 17 листопада, завершився 17-й тур чемпіонату України серед команд клубів першої ліги. Перша трійка синхронно здобула перемоги, також три очки на виїзді заробив аутсайдер – чернівецька «Буковина».

«Суми» «Десна» - 1:1

Відеоогляд матчу:

Господарі із перших хвилин розпочали домінувати на футбольному полі. Жичиков, Богачов, Лучик та Гребенюк мали нагоди для взяття воріт, проте захист гостей справлявся з нейтралізацією цих шансів. А вже перед самісіньким свистком на перерву «Суми» вийшли вперед. Западня навісив з флангу, Швець переправив м’яч далі в центр штрафного майданчика і Богачов увігнав його у сітку. У другому таймі «Десна» прокинулась і побігла вирівнювати становище. Бовтрук і Сухомлинов могли зрівнювати рахунок, але це їм не вдалося. І все ж, на останній компенсованій хвилині матчу, гості заробили пенальті, який вправно виконав Каваців.

«Миколаїв» «Буковина» - 0:4

Чернівецька команда вирішила питання щодо переможця вже в першій половині зустрічі. Спочатку ніким не прикритий Головачук на дальній штанзі замкнув подачу з кутового. Підопічні Юрія Гія грали дещо активніше і наприкінці тайму вдруге засмутили голкіпера господарів. І знову «Буковина» забила після розіграшу кутового, але на цей раз Толстяк переграв всіх на ближній штанзі. У другому таймі гості продовжили диктувати умови на полі і ще двічі розписалися у воротах «Миколаєва». Третій гол був забитий після чудової багатоходівки, в результаті якої Степанков записав своє прізвище на табло. А згодом Королянчук, після флангової передачі, зробив рахунок взагалі розгромним.

«Полтава» – «Зірка» - 0:0

Відеоогляд матчу:

Цей поєдинок не був багатим на небезпечні моменти, хоча команди грали доволі активно. У першому таймі найреальніші нагоди мали Коркішко та Чичиков, але свої нагоди вони змарнували. Ще можна згадати удари Насібуліна та Бондаренка. У другій половині зустрічі малюнок гри не змінився. Було багато боротьби, але взяття воріт вболівальники так і не дочекалися.

«Олександрія» – «Геліос» - 1:0

Перед своїми глядачами лідер чемпіонату хотів реабілітуватися за поразку в минулому турі. Із самого початку гра була досить жвавою, але перший момент виник лише в середині тайму, коли м’яч після удару Імерекова пролетів поряд зі штангою. Гості відповіли чудовим пострілом від Олійника, але голкіпер господарів був на висоті. Перед перервою Басов повинен був виводити «Олександрію» вперед, проте трохи не попав у ворота. «Геліос» же взагалі не зміг реалізувати пенальті – Панасенко пробив вище перекладини. У другій половині зустрічі господарі все ж досягли свого, коли Пономар замкнув передачу Гуськова. У «сонячних» ще був шанс відігратися та Лобойко шансом не скористався.

«Гірник» – «Сталь» Д – 0:1

Відеоогляд матчу:

Дніпродзержинська команда в «обласному дербі» підтвердила свій статус фаворита чемпіонату. На початку матчу Каленчук мав гарні нагоди аби відзначитися, але його ударам не вистачало влучності. І все ж гості забили в середині першого тайму, коли Котляр, Каленчук і Куліш втекли в контратаку, і останній вколотив м’яч у ворота господарів. «Гірник» намагався відігратись зусиллями Нудного, «Сталь» могла забити вдруге завдяки ударам того ж Куліша, але рахунок до кінця гри так і не змінився.

«Нива» – «Тернопіль» - 2:2

Відео голів:

Від тернопільського протистояння очікували цікавої гри і воно повністю виправдало сподівання. Гості у першому таймі зробили чудову заявку на перемогу. Спочатку Богданов неймовірним ударом метрів з сорока увігнав м’яч під поперечину, а потім Полянчук вдало зіграв на добиванні, подвоївши рахунок. У другому таймі господарі спромоглися вирівняти становище і врятувати поєдинок. Гудима, після вивіреного пасу від Озарківа, опинився перед голкіпером і перекинув м’яч через нього прямісінько у ворота. А останній гол «Нива» забила майже перед фінальним свистком. Сворак отримав м’яч у штрафному майданчику «Тернополя» і влучно пробив, принісши своїй команді нічию.

«Гірник-Спорт» – «Нафтовик-Укрнафта» - 2:1

Відеоогляд матчу: 

Команда з Комсомольська на мажорній ноті завершила осінню частину сезону 2014-2015 років, посідаючи третю сходинку у турнірній таблиці. Хоча початок цього матчу був за гостями, коли Сондей замкнув передачу Войцеховського з флангу. Підопічні Ігоря Жабченка кинулися відіграватись, але це їм вдалося лише у другому таймі. Корольков метрів з 20-ти невідпорно пробив по воротам охтирців і м’яч залетів у дев’ятку. А згодом півзахисник господарів зробив дубль, реалізувавши пенальті. Цей гол і став переможним у матчі. Після гри футболісти ФК «Гірник-Спорт» подякували своїм вболівальникам за підтримку в цьому сезоні і пообіцяли не зменшувати обертів у весняній частині змагань.

«Сталь» А – «Динамо-2» - 0:1

Київське «Динамо-2» завдяки перемозі у звітному поєдинку пішло у відпустку п’ятою командою чемпіонату. Проте ця гра проходила в доволі рівній боротьбі і важко було віддати ініціативу якійсь з команд. Вирішив все єдиний гол нападника молодіжної збірної України U-21 Хльобаса, який завершив швидку атаку гостей.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору