Новини ліги

Перша ліга, 16-й тур: "Буковина" вперше перемагає, "Олександрія" вперше поступається

16:02, 10 листопада 2014

Початок другого кола чемпіонату України серед команд клубів першої ліги вийшов доволі результативним. Окрім того, після 16-го туру з турнірної таблиці зникли ще два нулі: «Олександрія» вперше програла, а «Буковина» здобула першу перемогу.

«Гірник-Спорт» - «Полтава» - 2:1

Відеоогляд матчу:

Обидві команди розпочали матч дуже активно. Спочатку господарі повинні були відзначатися у воротах суперника, але Герасимець спрямував м’яч в руки голкіперу. Натомість полтавчани у своїй наступній атаці змогли забити, коли Бутенін спокійно відправив шкіряну кулю у сітку після навісу з флангу. Але господарі невдовзі відігрались. Лозовий навісив у штрафний майданчик, Герасимець пробив по воротам, а Корольков був першим на добиванні після того, як м’яч влучив у воротаря. У другому таймі малюнок гри не змінився - комсомольська команда продовжила небезпечно атакувати і моменти раз по раз виникали біля воріт Кучинського. А перемогу підопічним Жабченка приніс той-таки Корольков, який реалізував пенальті, що був назначений за фол на Лозовому.

«Зірка» - «Сталь» А - 2:3

Відео голів:

В цьому поєдинку зустрічалися команди з нижньої частини турнірної таблиці. Хоча перед початком сезону обидва колективи значилися у фаворитах чемпіонських перегонів. Першу половину зустрічі не можна було назвати багатою на гострі моменти. Чи не єдина реальна загроза воротам гостей була втілена у гол, коли після навісу з флангу Чічіков головою переправив м’яч у сітку. «Сталь» прокинулася у середині другого тайму, коли протягом 15 хвилин, зусиллями Колінса, Логінова та Локтіонова, змусила голкіпера господарів тричі діставати м’яч із сітки власних воріт. «Зірка» незабаром один гол відіграла, але на більше їх не вистачило. Таким чином, після цього туру у алчевської команди так і залишився «0» у графі «нічиї».

«Буковина» - «Нива» - 2:0

Чернівецька команда перед звітним поєдинком була єдиною командою першої ліги, яка ще не перемагала у цьому чемпіонаті. І ось у «західно-українському дербі» «Буковина» нарешті змогла порадувати своїх прихильників. Команди розпочали гру у швидкому темпі, хоча, завдяки злагодженій роботі захисних редутів, небезпечних моментів майже не виникало. Господарі більше володіли ініціативою і змогли відзначитись перед самим свистком на перерву, коли Тєрєхов точним ударом замкнув подачу з кутового. У другій половині «Нива» спробувала відігратись, але удари Дурая і Жовтюка бажаного результату не принесли. А от чернівчани подвоїли свою перевагу у середині тайму після точного удару Загідуліна. Господарі могли ще не раз розписатися у воротах суперника, але воротар гостей врятував свою команду.

«Сталь» Д - «Суми» - 3:0

Відеоогляд матчу:

Дніпродзержинці після цієї перемоги ще більше наблизилися до першого місця. Підопічні Володимира Мазяра закономірно були сильнішими за «Суми». Всю першу половину зустрічі вони накочували хвилі атак на ворота гостей, але забити їм довелося лише під завісу тайму. Найактивніший у складі господарів Куліш спочатку завершив комбінацію своїх партнерів Білого та Кравченка, а через кілька хвилин замкнув простріл від Плешакова. В другому таймі «сталевари» зробили рахунок розгромним після того, як Котляр реалізував 11-метровий штрафний удар.

«Десна» - «Олександрія» - 3:1

Відеоогляд матчу:

У Чернігів завітав лідер чемпіонату – футбольний клуб з Олександрії. Гості з перших хвилин кинулись підтримувати власне реноме фаворита, але перетворити небезпечні моменти на голи не вдалося. Натомість господарі своїм шансом скористалися – це Кондратюк вдало підставив ногу під простріл Картушова. За кілька хвилин Кондратюк заробив пенальті, але Картушов його не реалізував. Гості спробували вирівняти становище, проте Грицуку не вдалося переграти Сітала. «Десна» ж перед перервою відзначилась вдруге і знову це зробив Кондратюк. Лідер чемпіонату в середині другому таймі змусив вболівальників господарів дещо притихнути, коли Імереков виборов м’яч у штрафному майданчику «Десни» і влучно пробив повз голкіпера та захисників. Гості намагалися взагалі зрівняти рахунок, але підопічні Рябоконя провели чудову контратаку і Козак встановив остаточний рахунок.

«Нафтовик-Укрнафта» - «Геліос» - 1:1

Відеоогляд матчу:

Господарі повели у рахунку на самому початку поєдинку. Сондей, скориставшись передачею від Пасіча, влучним ударом вивів свою команду вперед. Охтирська команда продовжила атакувати, проте пропустила м’яч у власні ворота. Панасенко ударом зі штрафного метрів з 20-ти рахунок зрівняв. До кінця матчу обидві команди мали нагоди вирвати перемогу, але голів вболівальник більше не побачили.

«Динамо-2» - «Миколаїв» - 3:1

Відео голів:

Київська команда останні чотири матчі на своєму полі виграла і в поєдинку проти «Миколаєва» змогла продовжити цю серію. На перших хвилинах Хльобас виявився спритнішим за всіх у штрафному майданчику і зміг переграти голкіпера гостей. В середині тайму він же замкнув навіс від Гемеги, оформивши дубль у другому матчі поспіль. Після перерви Полярус забив третій м’яч у ворота Восконяна, але гості все-таки один гол відіграли. Перед фінальним свистком Берко виграв верхову боротьбу і записав своє прізвище на табло.

«Тернопіль» - «Гірник» - 0:3

Відеоогляд матчу:

У першій половині поєдинку у Тернополі можна було відзначити хіба що вилучення Клекота у господарів. Обидві команди намагалися відзначитись у воротах суперника, але до справжніх моментів справа не доходила. У другому таймі Волошинович заробив для «Тернополя» ще одне вилучення. І таким подарунком гості вже скористалися, забивши три красеня-голи. Спочатку Сітало вистрілив красивим ударом через себе, потім Боровський обвів весь захист разом із голкіпером, а наостанок Рябов влучно поцілив у ворота метрів з 30-ти.

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору