Новини ліги

Перша ліга, 15-й тур. Лідери не виявили переможця

10:37, 5 листопада 2014

В понеділок, 3 листопада, завершилось перше коло чемпіонату України серед команд клубів першої ліги. Лідер чемпіонату врятував нічию на останніх хвилина виїзного матчу, а в середині турнірної таблиці сталися деякі перестановки.

«Десна» - «Геліос» 1:1

Відеоогляд матчу:

Обидві команди підійшли до цього матчі не в найкращому настрої. «Сонячні» вже три тури не знали смаку перемог, а підопічні Олександра Рябоконя стільки ж турів не забивали. У першому таймі господарі були ближчими до того, аби перервати свою безгольову серію, але ані Фурта, ані Козак з Картушовим свої моменти не використали. А ось «Геліос» зміг відзначитись перед самою перервою, коли реалізував чи не перший свій момент біля воріт «Десни». Після навісу з флангу вище за всіх вистрибнув Савін і відправив м’яч у сітку. У другій половині зустрічі господарі кинули всі сили на те, щоб врятувати матч і це їм вдалося. Козак продемонстрував свою майстерність і зміг влучно пробити майже з лінії штрафного майданчика. На останніх секундах «Десна» зусиллями Мельника мала можливість вирвати перемогу, але м’яч просвистів повз стійку воріт.

«Полтава» - «Нафтовик-Укрнафта» 1:0

Відеоогляд матчу:

У Полтаві зустрічалися сусіди по турнірній таблиці, які в останніх матчах чемпіонату демонстрували досить пристойний футбол. Тому в цьому поєдинку всі очікували побачити якісну та змістовну гру. Перший тайм нічим серйозним не запам’ятався, чого не скажеш про другу половину зустрічі. Спочатку було вилучення гравця «Полтави» Коркішка. Але підопічні Близнюка почали працювати на полі «за себе і за того хлопця», що призвело до забитого голу у ворота охтирської команди – відзначився Соломка. Після цього арбітр вилучив ще одного гравця в команді господарів, але «Полтава» вистояла і перемогла.

«Гірник-Спорт» - «Сталь» А – 2:1

Відеоогляд матчу:

Підопічні Ігоря Жабченка у разі перемоги в цьому поєдинку принаймні на добу виходили на друге місце в чемпіонаті, і нехтувати такою нагодою вони не могли. Тому з перших же хвилин вони кинулись атакувати ворота гостей, що відразу призвело до голу. Це Моісеєнко переграв на «другому поверсі» голкіпера алчевців, відправивши м’яч у сітку. Після цього обидві команди перевели гру в центр поля і до кінця тайму вболівальники нічого цікавого не побачили. Друга половина також розпочалась з атак господарів, але «Сталі» вдалося відбитися. Надалі комсомольська команда контролювала хід поєдинку і їй знову вдалося відзначитись, коли після дальнього пострілу Королькова м’яч затріпотів у сітці. Гостей вистачило лише на гол престижу, забитого Мамутовим.

«Зірка» - «Миколаїв» - 0:1

Господарі розпочали значно активніше, але м’яч після ударів Фатеєва, Г. Баранця та Акименка вперто не хотів залітати у ворота. Гості оговтались в середині першої половини, коли Прокипчук перевірив майстерність Поштаренка. В кінці першого тайму «Зірка» отримала право пробити 11-метровий штрафний удар, проте Загальський цим шансом не скористався. У другій половині зустрічі господарі знову хід гри, але забили гості. Сомов краще за всіх зорієнтувався у штрафному майданчику господарів і пробив голкіпера.

«Динамо-2» - «Нива» - 2:0

Кияни з перших хвилин поєдинку почали накочувати хвилі атак на ворота гостей. Найактивніший у складі господарів – Хльобас – і сам пробивав по воротам, і віддавав передачі партнерам, але Полярус та Цибульник ними не скористалися. І все-таки Хльобас зміг двічі, по разу в кожному з таймів, засвітити своє прізвище на табло. Спочатку він завершив чудову комбінацію, розіграну партнерами, а потім добив м’яч у ворота після потужного пострілу Гемеги. Яремчук і той же Гемега мали шанси довести рахунок до розгромного, проте голкіпер «Ниви» був проти цього.

«Буковина» - «Гірник» - 0:1

Відеоогляд матчу:

Команди з нижньої частини таблиці зустрічалися у Чернівцях. Початок матчу був за гостями і Сітало та Григорик повинні були забивати у ворота «Буковини». Після цього господарі дещо активізувалися, перевівши гру ближче до воріт «Гірника». Але дивідендів з цього вони отримали. Натомість, в кінці першої половині криворіжці отримали право на пробиття пенальті і Нудний без проблем його реалізував. У другому таймі «Буковина» намагалася хоча б врятувати нічию, але удари Головачука, Степанчука та Ателькіна у ціль не потрапили.

«Тернопіль» - «Суми» - 3:2

Відео голів:

Тернопільська команда на правах фаворита перший тайм провела значно активніше за гостей і тільки дивом можна пояснити те, що на перерву вони пішли ведучи у рахунку лише в один м’яч. Його у свій актив записав Семенець. На початку другої половини зустрічі Западня точним ударом рахунок зрівняв. Не дивлячись на перевагу у матчі, господарі вийшли вперед тільки за 15 хвилин до кінця поєдинку. Полянчук розібрався із захисниками і влучно пробив в кут воріт гостей. Але «Суми» знову відігралися завдяки голу Богачова. І все ж підопічні Івегеша змогли вирвати перемогу, коли м’яч після удару Гаврилюка перетнув лінію воріт.

«Сталь» Д - «Олександрія» - 1:1

Відеоогляд матчу:

У Дніпродзержинську проходив головний матч туру, в якому зустрічалися лідери чемпіонських перегонів. Господарі протягом поєдинку виглядали більш переконливими і в кінці поєдинку їх найкращий бомбардир Куліш нарешті досяг свого. Спочатку він виграв боротьбу «на другому поверсі», а після того, як його удар був заблокований, знову був першим на м’ячі і відправив того у сітку. «Олександрія» відігралась завдяки вдало реалізованому Запорожаном пенальті.

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору