Новини змагань

Безкомпромісний 10-й тур

14:08, 1 жовтня 2014

10-й тур чемпіонату України серед команд першої ліги розтягнувся на п’ять днів, адже деякі клуби в кінці минулого тижня зіграли свої перші матчі стадії 1/8 фіналу розіграшу Кубка України.

 

 

«Геліос» - «Зірка» - 1:0

Відео голу:

Харківський «Геліос» приймав вдома кіровоградську «Зірку». «Сонячні» здобули перемогу завдяки єдиному голу Вадима Шавріна на 39-й хвилині. Підопічні Анатолія Бузніка мали кілька гарних нагод зрівняти рахунок, проте фортуна цього дня була на стороні господарів. Після цієї «вікторії» «Геліос» піднявся на третю сходинку, а «Зірка», програвши, розташувалась ближче до зони вильоту.

«Гірник» - «Сталь» А - 1:2

Відео голів: 

У Кривому Розі новачок першої ліги, «Гірник», зустрічався з алчевською «Сталлю». Господарі протягом всього поєдинку диктували умови гри, «Сталь», натомість, небезпечно контратакувала. Одна з таких контратак і принесла успіх алчевцям в кінці першого тайму, коли Іван Гордя, отримавши пас від Лактіонова, увійшов в штрафний майданчик криворіжців і влучно пробив у ліву від голкіпера дев’ятку. В середині  другої половини «Сталь» відзначилась ще раз: Мамутов втік на побачення із голкіпером «Гірника», обіграв його і майже закотив м’яч у порожні ворота. Але господарі поля не знітились і невдовзі змогли скоротити рахунок – красивий гол забив Гвоздевич. Він же міг врятувати нічию для своєї команди, проте після його пострілу зі штрафного м’яч пролетів над поперечиною.

«Десна» - «Динамо-2» - 2:1

Ще один суботній поєдинок відбувся у Чернігові. «Десна» приймала київське «Динамо-2». Початок матчу був за гостями, але свої можливості вони не використали. Натомість «Десна» свій шанс не впустила. Єгор Картушов вдало виконав штрафний удар, допомігши своїй команді повести у рахунку. «Динамівці» ж відзначились відразу по перерві. Бадрі Акубардія виграв боротьбу «на другому поверсі» і записав своє прізвище на табло. І все-таки господарі змогли вирвати перемогу на останніх секундах компенсованого арбітром часу, коли Юрій Фурта зміг проштовхнути м’яч у сітку воріт Волинця.

«Нафтовик-Укрнафта» - «Тернопіль» - 2:1

Відео голів:

«Нафтовик-Укрнафта» на своєму полі був сильнішим за «Тернопіль». Гості прибули до Охтирки в ранзі одного з лідерів чемпіонату і на перших хвилинах їхні атаки були дещо гострішими. Але надалі господарі перехопили ініціативу і на початку другого тайму двічі порадували своїх вболівальників після влучних пострілів Шестакова та Білого. За десять хвилин до кінця матчу Семенець відновив інтригу в поєдинку, але на більше тернополян не вистачило.

«Полтава» - «Суми» - 0:1

Матч проти «Сум» був для «Полтави» третім за останні 10 днів. Хоча підопічні Іллі Близнюка і виглядали трохи активнішими за гостей, це не допомогло їм завоювати бодай одне очко в домашньому поєдинку. Перемогу сумській команді на 89-й хвилині приніс Дмитро Богачов, який виявився першим на добиванні після удару Гребенюка. Завдяки цій перемозі сумчани обійшли полтавчан в турнірній таблиці.

«Нива» - «Миколаїв» - 3:1

Відео голів:

А в Тернополі місцева «Нива» обіграла «Миколаїв», хоча після першого тайму «корабели» вели у рахунку. Все вирішилося в останній 15-хвилинці. Спочатку пенальті реалізував Семенюк, а потім дальній постріл Дурая та чітке завершення атаки від Менжеги зняли всі питання щодо переможця цього матчу.

«Олександрія» - «Гірник-Спорт» - 3:0

Відео голів:

Лідер чемпіонату вдома екзаменував комсомольський «Гірник-Спорт». Із самого початку матчу господарі заволоділи ініціативою і моменти, один за одним, почали виникати біля воріт Ситникова. В середині першого тайму відзначився Віталій Пономар, замкнувши навіс від Сухоцького. А в другій половині зустрічі підопічні Володимира Шарана взагалі довели рахунок до розгромного. Пономар відзначився вдруге, ще один мяч записав до свого активу Юрій Коломоєць. Тож, «Олександрія» знову переписує історію першої ліги, перемігши у десятому матчі поспіль.

Матч «Сталь» Д - «Буковина» перенесено

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору