Новини ЗМІ

Срібна перемога олександрійців!

11:27, 2 червня 2014

ПФК «Олександрія» - МФК «Миколаїв» - 5:0 (1:0)
31.05.14, КСК «Ніка» , 16-00, 3200 глядачів, +17, поле 5
Головний арбітр – Михайло Митровський (Ужгород)
Асистенти – Олег Найко (Чернівці), Михайло Маланчук (Чернівці)
Резервний – Денис Федан (Олександрія)
Делегат ФФУ – Олег Чорний ( Донецьк)
 
«Олександрія»: Рудик, Іващенко (Коломоєць, 65), Запорожан – к/к, Грицук (Банада, 77), Шендрік,  Старенький, Бідловський (Кіча, 28), Імереков, Микицей, Басов, Чорній (Зейналов, 46).
Запасні: Зарубін, Сидоренко, Локтіонов.
Гол.тренер – Володимир Шаран

«Миколаїв»: Восканян, Чаус, К.Шиманець, Луценко, Чорнописький, Гранковський (Волков,77), Рябченко – к/к, Попов (Александров, 12), Котов (Берко, 46), Федорченко, Вєлієв (Бартальов, 89).
Запасні: Чоларія, А.Шиманець.
Гол.тренер – Вячеслав Мазараті

Попередження: М.Імереков (16) – Р.Попов (8), К.Шиманець (26), Є.Рябченко (44)
Голи: О.Іващенко (33), В.Грицук (65), М.Імереков (80), Р.Зейналов (85, 90+1)

Останній матч 23-го чемпіонату України з футболу «Favbet – ліга 1» для господарів поля мав принципове значення.У випадку перемоги, підопічні В.Шарана здобували для себе друге місце в чемпіонаті, а з ним і срібні медалі. Миколаївці прибули до Олександрії в день матчу з невеличкою, але досить потужною по децибелам групою підтримки.

Відчувалося, що перші хвилини матчу проходять напружено, як для господарів, так і для гостей. На 8-й хвилині зустрічі Р.Попов за грубу гру отримує попередження і головний тренер миколаївців В.Мазараті міняє його на Д.Александрова. Справедливості ради, слід відзначити, що олександрійці на правах господарів, діяли більш агресивніше, використовуючи короткий пас, зміщуючи напрямки атак, граючи достатньо широко. Цим вони постійно тримали в напрузі захист гостей  та голкіпера В.Восканяна. Миколаївці відповідали рідкими контратаками, намагаючись здалеку вразити ворота Д.Рудика. На 18-й хвилині потужного удару із-за меж штрафного майданчика завдавав С.Федорченко, але  м’яч пролетів поряд зі стійкою. З 20-й хвилини стадіон вкрив рясний дощ з грозою. На 26-й хвилині хорошу комбінацію розіграли С.Старенький та В.Грицук, але прострільну передачу у виконанні Василя прочитав В.Восканян і забрав м’яч в руки. На 28-й хвилині вимушену заміну робить В.Шаран, замість травмованого В.Бідловського на поле вийшов А.Кіча. На 30-й хвилині неприємний удар із-за меж штрафного майданчику ліквідував Д.Рудик, перевівши м’яч на кутовий. На 34-й хвилині олександрійці здобули право на пробиття стандарту метрів з 30-ти. Капітан команди господарів поля А.Запорожан з початку влучив в стінку, а  з другої спроби, після прострільної передачі, О.Іващенко майже впритул розстріляв голкіпера гостей В.Восканяна – 1:0. До речі, це був тисячний гол нашої команди в чемпіонатах України (в усіх лігах). На 37-й хвилині матчу чудовий шанс подвоїти перевагу мав А.Кіча, якого партнери вивели віч-на-віч з голкіпером миколаївців, але в цій дуелі справнішим виявився голкіпер, який вийшовши з воріт і в падінні відбив цей удар. На 40-й хвилині матчу, використавши вільний простір у зоні захисту миколаївців, пробив колишній одноклубник наших суперників А.Чорній, але його удар видався не точним. Злива пішла на користь олександрійцям, вони майже не випускали гостей зі своєї половини поля, практично не даючи ніяких шансів для контратак.

Початок другого тайму також був за олександрійцями. На 49-й хвилині матчу, С.Микицей наважився на удар з лінії штрафного майданчика, але не досить сильно – В.Восканян забрав м’яч до рук. Ще через хвилину після навісу з правого флангу у виконанні В.Грицука, все той же С.Микицей  пробивав головою, але м’яч зрізався і пролетів мимо воріт. На 52-й хвилині чудову нагоду оформити «дубль» мав О.Іващенко, отримавши філігранну передачу від С.Старенького, спромігся промахнутися по м’ячу.За дві хвилини після багатоходівки з завершальним ударом В.Грицука м’яч пролетів поряд зі стійкою. На 64-й хвилині, В.Грицук віддав передачу на С.Старенького, той пробив по воротах, але його удар заблокував захисник. Вже за хвилину, після помилки захисників м’яч потрапляє до В.Грицука і той потужним ударом пробив у дальній кут воріт – 2:0. На 70-й хвилині ще одну хорошу нагоду збільшити перевагу мали олександрійці. Після подачі Р.Зейналова з лівого флангу, А.Кіча метрів з 20-ти пробив по воротах, але м’яч пролетів поряд зі стійкою. Приємно відзначити, що після другого забитого голу, олександрійці не заспокоїлися, а продовжували тотальну осаду воріт миколаївців. З виходом Ю.Коломойця, гра біля воріт наших гостей ще більше загострилася. Він відзначився голом, але в тому випадку арбітр зафіксував офсайд. Слід віддати належне гостям, які до кінця не хотіли миритися з таким результатом, і рідкими випадами загрожували воротам Д.Рудика.  На 81-й хвилині олександрійці роблять рахунок розгромним, після подачі А.Кічі зі стандарту у штрафний майданчик, першим на м'ячі опинився М.Імереков, який головою відправляє м’яч у сітку воріт. На 82-й хвилині С.Старенький отримав м’яч на половині поля гостей, пройшов по лівому фланзі, змістився в центр штрафного майданчика і пробив по воротах, але м’яч пролетів поряд з дев’яткою. На 85-й хвилині хвилині Р.Зейналов біля лінії штрафного майданчика обікрав захисника і обвідним ударом відправив м’яч у верхній кут воріт – 4:0. Вже на першій доданій до основного часу арбітром хвилині, Ю.Коломоєць отримав м’яч майже в центрі поля, пройшов лівим флангом, ввійшов в штрафний майданчик, віддав передачу Р.Зейналову, який розстріляв порожні ворота – 5:0. 

ІАЦ ПФК "Олександрія"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору