Новини ЗМІ

«СКАЛА»: ВИПРОБУВАННЯ ЛІДЕРОМ

09:45, 29 травня 2014

27 травня «Скала» у домашньому матчі тридцять шостого туру зустрічалася із лідером другої ліги – дніпродзержинською «Сталлю». 

Цей поєдинок був останнім на власному полі у цьогорічній першості, а, можливо, й у сезоні. Адже доля відкладеного виїзного матчу проти донецького «Шахтаря» й досі неясна.

«Скала» Стрий – «Сталь» Дніпродзержинськ – 2:5 (0:2)

27 травня 2014 р. 17 год. м. Стрий. Стадіон «Сокіл». 400 глядачів. Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород). Асистенти: Тарас Семанюк та Юрій Синишин (обидва – Івано-Франківськ). 4-й арбітр: Ярослав Біць (Львів). Спостерігач арбітражу: Євген Павленко (Київська обл.).

«Скала»: 92. Роман Данкович-к., 15. Петро Стасюк, 23. Василь Берест, 5. Едуард Мись, 16. Ігор Коцюмака (10. Леван Арвеладзе, 44), 4. Станіслав Катана (19. Ігор Нистирюк, 85), 11. Андрій Маляренко, 8. Дімітрі Пачкорія (29. Євген Аксінін,56),  18. Дмитро Скакун (77. Олег Домальчук, 56), 14. Василь Цюцюра, 9. Віталій Лазаренко (55. Олег Квич, 66).

В. о. головного тренера – Василь Малик. 

«Сталь»: 1. Ігор Вітів, 2. Олексій Пінчук, 3. Володимир Адамюк, 24. Василь Білий, 21. Сергій Платунов (16. Костянтин Коваленко, 46), 37. Валерій Кучеров, 7. Олег Шутов-к. (11. Олександр Єрмаченко, 57), 14. Артем Прошенко (6. Максим Каленчук, 46), 17. Антон Котляр, 10. Сейхан Алієв (23. Віталій Дністрян, 46), 9. Станіслав Куліш (15. Длявер Нурідінов, 67).

Головний тренер –Володимир Мазяр.

Голи: Леван Арвеладзе (87), Олег Квич (88) – Сейхан Алієв (17), Сергій Платунов (45-пен.), Антон Котляр (55), Станіслав Куліш (65), Віталій Дністрян (90+1).

На 65-й хв. Станіслав Куліш не реалізував 11-метр. (воротар).

Попередження: Артем Прошенко (42),  Петро Стасюк (45)

 

Звітний матч був для обох команд лише другим у їхній спільній історії в національних чемпіонатах. Проте, був ще один поєдинок у кубкових баталіях. У сезоні 2010/2011 років суперники на стадії 1/32 фіналу зійшлися в Дніпродзержинську, де сильнішою виявилася «Сталь» - 1:0. А перший матч в національних першостях відбувся 14 жовтня 2013 року у Дніпродзержинську і завершився розгромною перемогою «Сталі» з різницею у три м`ячі – 3:0 (Станіслав Куліш, 7; Сергій Платунов, 25-пен.; Костянтин Коваленко, 59). З різницею у три м`ячі завершився й звітний матч, проте про це трохи нижче.

На поєдинок у Стрию команди вийшли, посідаючи діаметрально протилежні місця в турнірній таблиці. «Сталь» була одноосібним лідером, який вже вирішив завдання підвищення у класі, а «Скала», яка відверто провалила нинішній сезон, була на передостанній позиції. Тому обидві команди вийшли показати свої можливості на фоні один одного. А після матчу можна сказати, що на сьогоднішній день клас команд різний, як і відповідні місця в турнірній таблиці. Цікавості звітній зустрічі додавав і той факт, що команду з Дніпропетровщини очолює вихідець з Львівщини Володимир Мазяр, який починав свою професійну кар’єру у стрийській «Скалі» в середині 90-тих років минулого століття , а ще не так давно як гравець виступав за ФК «Миколаїв» у першості Львівщини, який тоді очолював нинішній головний керманич «Скали» Василь Малик. До того ж у складі «Сталі» нині виступає одразу п`ятеро екс-гравців «Скали»: Ігор Вітів, Василь Білий, Олександр Єрмаченко, Длявер Нурідінов та Віталій Дністрян. І якщо перші два вийшли у стартовому складі, то три останніх – з`явилися на полі після перерви, а Дністрян відзначився забитим голом.

Головний тренер «Скали», у порівнянні з попереднім матчем проти «Макіїввугілля» змінив практично половину складу. Отже, місце у воротах зайняв Роман Данкович. Лінія захисту: праворуч – Петро Стасюк, ліворуч – Ігор Коцюмака. Пара центральних оборонців – Едуард Мись та Василь Берест. Опорні півзахисники – Станіслав Катана та Дімітрі Пачкорія. Трійку атакувальних півзахисників склали: праворуч – Андрій Маляренко, ліворуч – Дмитро Скакун і  місце під нападником посів Василь Цюцюра. Наконечником атак був Віталій Лазаренко. Проте, після першої заміни у складі «Скали» на 44-й хвилині, були зроблені перестановки, про які ми згадаємо нижче.

Перед самим стартовим свистком завершився короткочасний досить рясний дощ, тому грати командам було приємно після пекучого сонця і відповідно спекотної погоди. З перших хвилин гості показали, що приїхали до Стрия за перемогою. Вже на перших хвилинах «Сталь» мала кілька чудових нагод відкрити рахунок. Проте перший забитий мяч уболівальники побачили на 17-й хвилині, коли Василь Берест програв позицію і Сейхан Алієв вийшов один на ударну позицію і пробив повз Данковича. «Десятка» дніпродзержинців міг вдруге відзначитися на 31-й хвилині, отримавши передачу від лівого атакувального півзахисника Олега Шутова, який разом зі своїм колегою на правому фланзі півзахисту Антоном Котлярем, проводили разючі рейди і буквально розривали оборонні редути господарів. Проте на допомогу голкіперу стриян прийшла поперечина.

А під завісу першого тайму рахунок став – 0:2. Буквально перед цим Василь Малик змушений був замінити свого лівого оборонця Ігоря Коцюмаку, якого добряче пововтузив Антон Котляр і який, до того ж зазнав ушкодження. На лівий фланг захисту перейшов Петро Стасюк і одразу змушений був порушити правила у своєму штрафному майданчику, після того, як програв єдиноборство тому ж Котляру. Футбольний вирок влучно виконав Сергій Платунов. До речі, у матчі першого кола він також реалізував пенальті.

Після перерви Стасюк повернувся на свою позицію правого оборонця, а лівий фланг захисту став прикривати Андрій Маляренко.

На 55-й хвилині гості довели рахунок до розгромного. Роман Данкович виконав не зовсім зручну передачу на Цюцюру, якого обікрав Антон Котляр і потужно пробив над воротарем «Скали».

На 65-й хвилині все той же Котляр під час швидкої контратаки зробив рейд своїм правим флангом і переадресовув смугастого на абсолютно вільного Станіслава Куліша. Завадив цьому Катана, який перервав цю передачу рукою. Другий пенальті взявся виконувати найкращий бомбардир ліги Станіслав Куліш, проте переграти найкращого у цей день у складі «Скали» Романа Данковича з позначки він не зумів. Проте «дев`ятка» «Сталі» був першим на добиванні, зробивши рахунок – 0:4. Після цього голу захисники стриян вислухали справедливі зауваження від свого капітана, оскільки грати треба до кінця, а не бути пасивними спостерігачами.

Пропустивши четвертий гол, «малиново-зелені» нарешті стали загрожувати воротам уродженця Стрия Ігоря Вітіва. І не випадково господарі були винагороджені за свою наполегливість двома забитими мячами, які команда Василя Малика провела протягом двох хвилин. Спочатку влучний удар на 87-й хвилині вдався Левану Арвеладзе, а буквально через хвилину свої бомбардирські якості продемонстрував нападник юніорської збірної України Олег Квич, який у штрафному майданчику майстерно на паузі обіграв захисника і потужно пробив у лівий кут. Це був перший гол молодого нападника у національних першостях. З почином, Олеже!

Проте останнє слово все ж було за гістьми. Вже у компенсований час останню крапку у цьому шаленому матчі поставив Віталій Дністрян, замкнувши простріл кого – правильно Антона Котляра.

ФК "Скала"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору