Новини ЗМІ

Хет-трик Коваленка – легка прогулянка “пивоварів”

10:00, 28 травня 2014

Чемпіонат України з футболу, друга ліга. 36-й тур. “Оболонь – Бровар” – “Макіїввугілля” (Макіївка) – 4:0(2:0)

Голи: Коваленко – 17, 38, 83; Продан – 70.

Попередження: -

“Оболонь – Бровар”: Федорівський – Майданевич Березанський – 87хв.), Корнєв, Гордійчук, Кіцута – Лук’янець, Фаворов (Пронак – 82 хв.), Бровченко, Гаранян (Слобадян – 61хв.), Коваленко (Литовчак – 86хв.), Продан (Заваров – 74хв.)

Макіїввугілля (Макіївка): Мельниченко, Давидчук, Шестаков, Масюткін, Голіков (Шкрябець – 85хв.), Бородавка, Мішин (Морєв – 55хв.), Ємельянов, Онищенко (Богданов – 84хв.), Хадарченко (Місяйло – 65хв.), Фролов

 

В останньому домашньому поєдинку у цьому сезоні на рідній “Оболонь-Арені” “пивовари” приймали Макіїввугілля з Макіївки. У звітній зустрічі, обидві команди не ставили перед собою серйозних турнірних завдань, окрім, хіба що, перемогти заради престижу клубу, заради власної репутації. Звідси й певна розміреність і відсутність метушні, що відчувалось у діях футболістів зі стартових хвилин матчу. І якщо “біло-зелені”, як і зазвичай, бавилися з м’ячем, грали не лише заради трьох очок, а й для когорти відданих вболівальників, яких, варто відзначити, зібралося на стадіоні чимало, не зважаючи на будній день.

Перша п’ятихвилинка запам’яталася кількома дальніми пострілами у виконанні футболістів у чорно-синіх футболках. Господарі ж, у свою чергу, ситуацію контролювали повністю і продовжували грати у свій футбол. Так, вже на 17-й хвилині зустрічі Юрій Бровченко з лінії штрафної площадки наважився на удар, щосили пробиваючи з лівої ноги. М’яч, рикошетом від когось із захисників гостей, влучає у штангу, а Ілля Коваленко опинився саме у тому місці, де й потрібно було, і добив “круглого” у пусті ворота – 1:0. Забитий гол додав впевненості футболістам Сергія Вікторовича Солдатова і ті продовжували насідати на ворота Мельниченко у притаманному їм стилі. На 25-й хивлині Павло Лук’янець дотепним пасом в один дотик вивів Василя Продана віч-на-віч з голкіпером гостей, але дванадцятий номер відбив удар форварда, у результаті чого, м’яч опинився у Григорія Гараняна і той, намагаючись продовжтити атаку другим диханням, прострілив вздовж лінії воротарського майданчика, однак ніхто, на жаль, не відгукнувся на старання Гришка.

Такий перебіг подій аж ніяк не приносив насолоди Макіївцям, тому вони спробували хоча б чимось відповісти нашій команді. Довгий пас з глибини поля фактично подарував їм вихід на побачення з Федорівським, однак Назарій вчасно залишив ворота і вибив м’яч куди подалі, зігравши роль п’ятого захисника у цій ситуації. Рідкісна спроба виправити положення не допомогла “чорно-синін”.

Натомість, майже під завісу першого тайму, господарі логічно забили другий гол у ворота Мельниченко. Ілля Коваленко отрамав пас на лівому куті штафного майданчика, обробив кулю і прицільно пробив у ближню дев’ятку. Шикарний гол півзахисника лише зміцнив й без того непохитні позиції “оболонців” у рідних стінах. Гості остаточно “поплили” й нічого путнього до кінця тайму так і не створили.

Друга половину матчу вже не була настільки насиченою на події, як перша. Очевидно, що доля поєдинку була вирішена саме у першій 45-ти хвилинці. Господарі не охоче насідали на володіння Мельниченко, а в гостей з донеччини не особливо добре виходили спроби організувати бодай одну змістовну контратаку.

Команди місли грунт у центрі поля включно до  70-ї хвилини зустрчі, коли, врешті решт, “біло-зелені” втомилися від монотонності і вирішили порадувати вболівальників утретє. Розтягуючи оборону “чорно-синіх” Бровченко отримав м’яч на лівому фланзі, прострілив у центр воротарської, а Василь Продан, з рішучістю хижака, холоднокровно пробив бідолашного голкіпера. Здавалося, що матч можна закінчувати, однак “пивовари” були дещо іншої думки.  Євген Пронак пройшов по правому флангу, віддав у штрафну на невтомного Коваленка і той, обманними рухами розібравшись з захисниками, потужно пробив у ближній кут  - перший хет-трик Іллі у футболці ФК “Оболонь-Бровар” – на табло – 4:0.  До кінця матчу “оболонці” могли довести рахунок й до ще більш непристойного, але, напевно, десь пожалкували своїх візаві. Таким чином, впевнена перемога команди Сергія Солдатова порадувала вболівальників хорошим футболом і подарувала надію на те, що у наступному сезоні таких перемог, на рідній “Оболонь-Арені”, буде куди більше.

 ФК "Оболонь-Бровар"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору