Новини ЗМІ

ФК "УкрАгроКом": Матч невикористаних можливостей

08:59, 24 травня 2014

Зустріч «УкрАгроКом» – «Нива» завершилася з рахунком 0:0.

  «УкрАгроКом» Головківка – «Нива» Тернопіль – 0:0

 23.05.2013, початок: 18.00, стадіон КСК «Ніка», Олександрія, оцінка поля: 5, кількість глядачів: 350, температура + 29.

Арбітр: Бондар В.М.(Харків)

 Асистенти арбітра: Ісаєв А.Ю. (Запоріжжя), Сухомлинов В.В.(Київ)

 Четвертий арбітр: Федан Д.В. (Олександрія)

 Спостерігач арбітражу: Лемех Я.Л. (Львів)

 «УкрАгроКом»: Науменко, Ломко, Степанюк, Любчак, Покосенко, Скарлош (Койдан, 64), Батраченко – капітан, Бровкін (Боровський, 55), Лозовий (Соломка, 84), Шестаков (Фальковський, 54), Пономар.

 Запасні: Даньків, Горбаненко, Радевич.

 Головний тренер – Юрій Гура.

 «Нива»: Новак, Донець – капітан , Петрівський, Яневич, Басараб (Панас, 58), Грінченко, Загинайлов (Сворак, 68), Яворський (Мдинарадзе, 78), Рустамов (Романюк, 40), Мельник, Семенюк.

 Запасні: Іванов, Бадло.

 В.о. головного тренера – Богдан Самардак.

 Попередження: Ломко (45+2), Любчак (49), Скарлош (62), Лозовий (70) – Романюк (72), Петрівський (83).

 Вилучення: Романюк (75) – друга жовта картка.

 Це був передостанній  29 тур чемпіонату FAVBET Ліга 1 та остання домашня гра аграріїв. Зрозуміло, що команда Юрія Гури була налаштована лише на перемогу, яка була потрібна головківцям ще і з міркувань виконання завдання, що поставило перед ними керівництво клубу. Але і гості не збиралися бути статистами у цьому двобої, тому фактор інтриги був присутнім і поєдинок обіцяв бути цікавим. Забігаючи наперед, відзначу, що хоча голів ми і не побачили, але гра обох команд залишила приємні емоції та враження. Думаю, що зі мною погодяться ті, хто спостерігав за цією грою.

 Вже на 3-й хвилині номінальні господарі поля натякнули, що вони збираються грати першим номером. Євген Лозовий  змістився зліва у центр та пробив низом. Нажаль, м’яч  пролетів повз ворота. А на 5-й – після багатоходової комбінації Віталій Пономар отримав м’яч  у центрі штрафного майданчика і пробив та круглий прошелестів поруч зі стійкою. Відповідь гостей (світло-зелена форма) не забарилася. На 8-й хвилині вони подавали корнер зліва, але Сергій Науменко надійно зафіксував шкіряного у руках. Робили головківці і дальні удари, але вони були або неточними, або надійно грав голкіпер приїжджих Андрій Новак. На 31-й – чудовий пас Андрія Скарлоша з центру поля на Віталія Пономаря та Віталій, нажаль, не зміг приборкати  м’яча. А за хвилину (на 32-й) капітан команди Олександр Батраченко виводить на ударну позицію продуктивного Сергія Шестакова, але той не влучив у ворота. Це, насправді, був перший дійсно гольовий момент у зустрічі. Прикру помилку зробили аграрії на 35-й хвилині. Дмитро Бровкін вивіреним пасом виводить швидкого Євгена Лозового до воріт, але той, замість удару, робить зайву передачу і м’яча втрачено. Шкода! А тернопільчани  могли відкрити рахунок на 41-й хвилині, коли після подачі кутового зліва Сергій Загинайлов не влучив по м’ячу з вигідної позиції. У цей момент на лаві запасних «Ниви» було помітно пожвавлення. Та перший тайм так і закінчився з нулями на табло.

 З початку другого тайму стало зрозумілим, що тренерський штаб аграріїв добряче «накрутив» своїх гравців під час справжньої чоловічої розмови у роздягальні. Украгрокомівці почали грати швидше та агресивніше (у позитивному розумінні цього слова). Ще одну нагоду «розмочити» рахунок втратили «чорно-золоті» на 42-й хвилині, коли корнер справа подавав неперевершений майстер стандартів Олександр Батраченко. Багатофункціональний Олександр Ломко класно пробив головою по воротах, направивши сферу у верхній кут, але на місці був Андрій Новак, а повторний удар Сашка Ломка заблокували захисники «Ниви»… І таких невикористаних моментів у другому таймі, включаючи доданий час, у аграріїв було безліч! Реально міг відкрити рахунок Сергій Шестаков на 49-й хвилині, пробий він своєчасно у… порожні ворота. Та він перетримав м’яч  і втратив свій стовідсотковий шанс! Добре пам’ятаю і 64-ту хвилину, коли Євген Фальковський перевів м’яча  вліво на Віталія Пономаря, а той зробив філігранну діагональ на Богдана Боровського. – Все! Це гол! – подумав я та помилився, бо Богдан примудрився з такої вигідної позиції пробити дуже-дуже неточно. Богдане, Богдане! А вже за хвилину сам Віталій Пономар міг відзначитися голом та влучив у бокову сітку зовні воріт. Трибуни затремтіли, бо здалеку здавалося, що круглий потрапив у ворота. Та не буду більше втомлювати вас, шановні читачі, переліком решти моментів, що не використала жодна з команд. Ця гра була справжньою гойдалкою та завершилася нульовою мировою. На своїй післяматчевій прес-конференції виконуючий обов’язки головного тренера «Ниви» Богдан Самардак наголосив: «Мабуть, хтось зверху так сказав, щоб ми не сварилися та зіграли у нічию. У бойову нічию».  І це, погоджуюся з коучем тернопільчан,  дійсно була бойова нічия. Молодці обидві команди!

 Заключну зустріч чемпіонату FAVBET Ліга 1  сезону 2013/2014 аграрії проводять з «Полтавою» на їх полі. Вона відбудеться 31 травня.

 В’ячеслав  Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору