Новини ЗМІ

МІНІМАЛЬНА ПОРАЗКА «СКАЛИ»

08:50, 24 травня 2014

23 травня «Скала» у виїзному матчі тридцять п`ятого туру зустрічалася із «Макіїввугілля» (Макїівка). Цей матч відбувався у Дніпродзержинську, 

оскільки згідно із нещодавнім рішенням ПФЛ України матчі в Донецькій, Луганській, Одеській та Харківській областях нині проводити заборонено.

«Макіїввугілля» Макїівка – «Скала» Стрий – 1:0 (1:0)

23 травня 2014 р. 16 год. м. Дніпродзержинськ. Стадіон «Металург». Арбітр: Денис Резников (Дніпродзержинськ). Асистенти: Євген Гашков (Луганська обл.) та Ігор Рибченко (Запоріжжя). 4-й арбітр: Андрій Семенов (Дніпропетровськ). Спостерігач арбітражу: Володимир Александренко (Вінниця).

«Скала»: Роман Данкович, Петро Стасюк, Василь Берест, Євген Аксінін, Ігор Коцюмака, Станіслав Катана, Володимир Пришнівський (Віталій Лазаренко, 52 хв.), Леван Арвеладзе (Андрій Маляренко, 55 хв.), Дімітрі Пачкорія,  Дмитро Скакун, Олег Квич.

В. о. головного тренера – Василь Малик. 

Гол: Сергій Шестаков (41).

Звітний матч був для обох команд лише другим у їхній спільній історії. Перший – відбувся 9 жовтня 2013 року у Стрию і завершився першою і наразі єдиною домашньою розгромною перемогою «малиново-зелених» у нинішньому сезоні – 3:0. Однак той матч дався «Скалі» не так просто, як може здатися із підсумкового рахунку. Пригадується, тоді гості на перших хвилинах мали, принаймні, три чудові нагоди відзначитися, однак згодом «Макіїввугілля» помітно підсіло фізично і господарі втілили свою перевагу в розгромний рахунок завдяки дублю Василя Цюцюри і ще одному голу, який записав на свій рахунок Станіслав Катана. Цього разу через дискваліфікацію Цюцюра гру пропускав, а Олегові Квичу, який заміняв найкращого бомбардира «Скали», як, втім і його партнерам, відзначитися бодай одним влучним ударом не вдалося.

Активніше розпочали номінальні господарі і звітний матч. Двічі «Скалу» рятував Роман Данкович. Однак згодом «малиново-зелені» перехопили ініціативу і мали кілька хороших моментів, щоб відзначитися. Особливо старався Олег Квич. Спочатку гравець юніорської збірної України виходив віч-на-віч з воротарем «Макіїввугілля», після двоходівки Пачкорія-Скакун, однак його удару в дальній кут бракувало влучності. Згодом Квич обікрав захисника, однак і тут з вирішальним ударом не склалося. Був момент у першому таймі й у Скакуна, однак Дмитро довго прилаштовувся до удару й момент було втрачено.

А під завісу першого тайму гравці з Донеччини довгим пасом за спину Василя Береста вивели у вільну зону Сергія Шестакова, якому вдалося поцілити у кут воріт – 1:0.

Після перерви стрийська команда прагнула змінити невтішний рахунок. Міг вирівняти становище Віталій Лазаренко. Нападник «Скали» затягнув з ударом і захисники встигли ліквідувати загрозу. В одному з епізодів м`яч буквально котився лінією воріт команди з Макіївки, але ніхто так і не встиг переправити смугастого у ворота. Остання нагода, щоб врятувати гру, була у Пачкорія, який вже в компенсований час наважився на удар метрів з 35-ти, однак шкіряий пролетів впритул з поперечкою.

Головний тренер «Скали», у порівнянні з попереднім матчем проти ФК «Тернопіль», зробив лише дві заміни. Окрім Цюцюри, у стартовому складі не було ще й Андрія Маляренка, якого замінив Дмитро Скакун. Й надалі поза грою через травми Юрій Антонів та Назар Кміть.

Отже, місце у воротах зайняв Роман Данкович. Лінія захисту: праворуч – Петро Стасюк, ліворуч – Ігор Коцюмака. Пара центральних оборонців – Євген Аксінін та Василь Берест. Опорні півзахисники – Станіслав Катана та Володимир Пришнівський. Трійку атакувальних півзахисників склали: праворуч – Дмитро Скакун, ліворуч – Леван Арвеладзе і  місце під нападником посів Дімітрі Пачкорія. Наконечником атак був Олег Квич.

Наступний поєдинок «малиново-зелені» проведуть 27 травня в Стрию проти лідера турнірних перегонів – дніпродзержинської «Сталі», яка в останньому турі вдома познущалася над «Енергією» (Нова Каховка) – 7:1, а найкращий бомбардир другої ліги Станіслав Куліш відзначився «покером». Сподіваємося, що у Стрию захисники «малиново-зелених» приділять цьому гравцеві підвищену увагу, адже досі в 31-му зіграному матчі він провів 28 голів.

ФК "Скала"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору