Новини ЗМІ

ФК "Оболонь-Бровар": Прикра нічия у файному місті

08:33, 24 травня 2014

Чемпіонат України з футболу, Друга ліга. 35-й тур. Фк “Тернопіль” – “Оболонь-Бровар” Київ – 2:2(2:1)

Голи: Продан, 15 хв., Атласюк – 17хв.(пен.), Семенець – 30хв., Корольчук – 81хв.

Попередження: Березанський, Гордійчук, Проневич – Чорний.

Вилучення: Іашвілі, Корольчук

Фк “Тернопіль”: Плетеницький – Курило, Атласюк, Клекот, Дубчак, Кондзьопка, Мединський Полянчук – 75хв.), Богданов, Громяк (Куріцький – 70хв.), Чорний, Семенець

Фк “Оболонь – Бровар”: Федорівський, Березанський (Лещенко – 52.хв), Корнєв, Гордійчук (Іашвілі – 84хв.), Кіцута, Проневич, Фаворов (Корольчук – 68хв.), Бровченко (Лук’янець – 79хв.), Гаранян, Коваленко, Продан (Заваров – 84хв.)

 

У чудовому настрої команда Сергія Солдатова приїхала у файне місто Тернопіль за день до початку гри. Погода радувала своїм теплом, футболісти перебували у прекрасному настрої.

У день матчу “пивовари” належним чином налаштувалися на бій проти досить сильного колективу Василя Івегеша.  Красивий, зручний стадіон, що нагадував арену англійської прем’єр ліги, потихеньку збирав відданих прихильників тернопільського клубу, а наші вболівальники, які приїхали зі столиці, аби підтримати “біло – зелених”, з нетерпінням чекали початку двобою.

Поєдинок розпочався жваво. Вже у першій п’ятихвилинці “біло-сині” створили небезпечний момент – послідував удар з лівого кута штрафного майданчику – м’яч пролетів повз дальню штангу. З цього моменту почався футбол на зустрічних курсах. “Оболонці” сміливо пішли вперед, шукаючи щастя поблизу воріт Плетеницького, й малюючи візерунки з коротких та середніх передач.

На 15-й хвилині зустрічі послідувала навісна передача з правого флангу і Василь Продан холоднокровним кивком голови розстрілює ворота господарів – 0:1. Черговий гол Василя, здавалося б, повинен був додати впевненості нашим хлопцям, однак сталося навпаки. Дві хвилини потому тернопільці рахунок зрівняли. Богданов обікрав Березанського поблизу наших воріт, увірвався у штрафну площадку, а Ігор, намагаючись виправити положення, зіграв небезпечно проти півзахисника, вдаривши того ногою у груди. Момент сумнівний, але арбітр непохитний – пенальті. Атласюк підійшов до позначки і впевнено реалізував одинадцятиметровий удар – 1:1. Прикрий гол змусив “біло-зелених” йти вперед. І вже через дві хвилини Григорій Гаранян, ударом з десяти метрів, мав чудову нагоду знову вивести свою команду вперед, однак пробив повз ворота. На атаку “пивоварів” містяни відповіли небезпечним ударом головою від Курило. Гра набирала обертів і обидва колективи діяли з бажанням та натхненням. На 30-й хвилині двобою вдалася стрімка контратака ФК “Тернопіль”. Кіцута не встиг за Мединським на правому фланзі, той зробив прострільну передачу у штрафну, де Семенець лише підставив ногу – м’яч від поперечки влітає у сітку воріт молодого Назарія Федорівського.

“Оболонці” й після другого пропущеного голу не відступили і раз за разом намагались зв’язати щось більш менш логічне в атаці, і під завісу першого тайму “біло – зеленим це вдалося. Григорій Гаранян вбігав з правого кута штрафного майданчику й потужно пробивав у дальній від голкіпера кут, однак не вистачило буквально кількох снтиметрів для того, аби рахунок зрівняти.

Друга половина зустрічі розпочалась активно і впродовж усього тайму глядачі побачили велику кількість боротьби на кожному клаптику поля. Господарі продовжували грати у свій футбол – миттєво переходячи з оборони в атаку, чим змушували наших захисників нервувати. “Пивовари” часто порушували правила в опорній зоні і це передвавлося центральним оборонцям команди. Помилялися Корнєв, Гордійчук. Варто відмітити, що Сергій Содлатов змінив Березанського на Лещенка, аби трохи заспокоїти гру своїх підопічних на правому фланзі. Загалом, чим ближче лишалося до кінця матчу, тим більше обидві команди відкривалися і ризикували. Так, на 81-й хвилині Артем Корольчук, який вийшов на заміну замість Артема Фаворова, отримав пас на лівому фланзі, залишив захисників господарів позаду себе, змістився ближче до центру штрафної й прицільно пробив повз Плетеницького – 2:2. Заслужений гол “біло-зелених”, зокрема Артема Корольчука.  Під саму завісу поєдинку ситуація на полі стала ще більш напруженою. Давіт Іашвілі, щойно вийшовши на поле, отримав червону картку і залишив свою команду догравати у меншості. Відразу і не скажеш, за що був вилучений Давіт… Арбітраж у цьому матчі, відверто кажучи, викликав багато запитань.. Вже у компенсований арбітром час “пивовари” забивали переможний м’яч у ворота “біло – синіх”, однак рефері зафіксував сумнівне положення поза грою у Заварова. Епізод викликав бурю емоцій у представників нашого клубу. Футболісти відразу побігли апелювати до бокового судді, у результаті чого, за нецензурні висловлювання, Артем Корольчук отримав червону картку…  Сергій Солдатов хотів забрати хлопців з поля, проте матч все таки дограли… Отже, бойова, а можливо, і скандальна нічия у Тернополі…

ФК "Оболонь-Бровар"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору