Новини ЗМІ

Вольова перемога аграріїв

12:02, 19 травня 2014

Матч «УкрАгроКом» Головківка – «Геліос» Харків завершився з рахунком 3:1.

«УкрАгроКом» Головківка – «Геліос» Харків  – 3:1 (0:1)

 18.05.2014, початок: 18.00, КСК «Ніка», Олександрія, оцінка поля: 5, кількість глядачів: 350, температура:  + 20.

 Арбітр: Балакін М.О. (Київська обл.).

 Асистенти арбітра: Трач Б.Б. (Тернопіль), Дашко О.В. (Київська обл.).

 Четвертий арбітр: Копієвський В.В. (Кіровоград).

 Спостерігач арбітражу: Сидор М.В. (Львів).

 «УкрАгроКом»: Науменко, Мамонов, Ломко, Покосенко, Любчак, Койдан (Боровський, 58), Батраченко – капітан, Скарлош (Бровкін, 56), Лозовий (Фальковський, 72), Шестаков (Соломка, 67), Пономар.

 Запасні: Ніколаєв, Даньків, Радевич.

 Головний тренер – Юрій Гура.

«Геліос»: Сидоренко, Пінчук, Луценко, Лобойко – капітан, Сартіна (Чучман, 75), Бредун, Задоя, Ковальов (Каблаш, 84), Савін (Пічкур, 52), Субочев (Собко, 80), Качур.

 Запасні: Рябой, Біляєв, Панасенко.

 Головний тренер – Сергій Єсін.

 Попередження: Мамонов (56), Лозовий (71), Бровкін (90+3) – Бредун (22).

Голи: Пономар (74), Соломка (90), Бровкін (90+3) – Лобойко (33).

 Ця гра проходила у рамках 28 туру чемпіонату FAVBET Ліга 1 і оскільки зустріч першого кола 5 жовтня 2013 року у Харкові завершилася нульовою нічиєю, вона мала дати відповідь на  сакраментальне питання – who's who. Тому елемент інтриги , як то кажуть, мав місце бути.

 А почався двобій з розвідки. У тому числі, гравці обох команд пристосовувалися і до газону, адже  напередодні у Олександрії пройшли рясні дощі. Та це тривало не так довго. Незабаром приїжджі (червона форма) взяли ініціативу у свої ноги і, граючи першим номером, дуже помотали нерви номінальним господарям поля. Як на мене, то відчувалася і відсутність надійного Юрія Степанюка у опорній зоні. Він, як відомо, отримав у Армянську червону картку і пропускав цей поєдинок. Оскільки на лаві запасних опинився шульга Сергій Радевич, за лівий фланг захисту цього разу відповідав універсальний Олександр Ломко разом з Євгеном Лозовим, а за правій фланг оборони – Сергій Любчак та його тезка Шестаков. На вістрі атаки, як за звичай, був Віталій Пономар. І хоча гра аграріїв у першому таймі була, м’яко кажучи, невиразною, вони таки намагалися щось протиставити активним діям харків’ян. Ось що врізалося у пам'ять. На 15-й хвилині Олександр Батраченко бив з стандарту з лівого флангу атаки, але влучив у суперника. На 16-й – приблизно така сама картина і знову капітан головківців не видає результату. А от на 18-й – вже Андрій Скарлош бив точно та сильно, але кіпер Денис Сидоренко перевів шкіряного на кутовий. Його з правого флангу атаки на дальню стійку подавав майстер спорту міжнародного класу Саша Батраченко. Та і цей стандарт, нажаль, не завершився взяттям воріт гостей. На 20-й хвилині В’ячеслав  Койдан бив з меж карного майданчика, але повз ворота. На 24-й – корнер знову не приносить успіху підопічним Юрія Гури, на обличчі якого була видна розпач від такої недоброї гри своєї команди.

 А от Сергій Єсін, хоча і нервував, але відчувалося, що грою своїх футболістів він задоволений.

 І, як наслідок, логічний гол, що забив «Геліос» на 33-й хвилині. Гості з лівого флангу атаки роблять навіс з стандарту у штрафний майданчик аграріїв, куди з захисту підтягнувся і капітан Сергій Лобойко. Саме він вдало вистрибнув і головою відправив кулю у сітку воріт Сергія Науменка. От вам і підключення до атаки капітана «сонячних»!

 Рахунок стає 0:1. Впевнений на сто відсотків, що про такий хід подій ніхто з прихильників «УкрАгроКому» не міг навіть й уявити. Але сталося так, як сталося… Після цього холодного душу аграрії дещо розгубилися і до кінця тайму нічого путнього на полі так і не зробили. На табло залишилися цифри 0:1.

 Забігаючи наперед, відзначу, що другий тайм, особливо його кінцівка, відрізнявся від першого, як вода від вогню. І хоча елемент сумбуру у головківців, що мав місце у першій половині гри, на початку другого тайму був присутнім теж, гра їх стала більш активною, точною та цілеспрямованою. Це і принесло свої плоди. Спочатку зрівняв рахунок Віталій Пономар на 74-й хвилині. Він забив красень-гол, пробивши з лівого флангу атаки правою ногою здалеку сильно-сильно у ліву від голкіпера Д.Сидоренка дев’ятку!

 Цей чудовий гол робить рахунок нічийним 1:1. Але справжнє футбольне шоу ми побачили у самому кінці двобою. На останній (!!!) хвилині матчу з стандарту зліва навіс у карний майданчик  робить Олександр Батраченко і Юрій Соломка головою відправляє м’яч  у сітку воріт. Рахунок стає 2:1.

 А у доданий час переможну крапку у грі ставить Дмитро Бровкін. Отримавши короткий пас від партнера, він стрімко увірвався по правому флангу атаки у карний майданчик і низом пробив у дальній кут. Воротар гостей був безсилим. Рахунок стає 3:1 і невдовзі лунає фінальний свисток. Додам, що і Юрій, і Дмитро вийшли на заміну у другому таймі. От де дійсно вгадав з замінами Юрій Гура! Честь і хвала нашому коучу!

 А радості присутніх, включаючи власників ПФК «УкрАгроКом», – не було меж! 

 Ця перемога аграріїв  стала для них справжньою сатисфакцією після останніх нічиїх та поразок. Є таки порох в порохівницях у нащадків козацького сотника Андрія Головка, що заснував мальовниче село Головківку! Молодці, хлопці! Бажаємо вам подальших перемог!

 Наступну гру з тернопільською «Нивою» аграрії проводять знову вдома. Вона відбудеться на КСК «Ніка» у п’ятницю 23 травня. Початок о 18.00. Запрошуємо шанувальників футболу підтримати рідну команду!

 В’ячеслав  Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору