Новини ЗМІ

ПЕРШІСТЬ УКРАЇНИ. ДРУГА ЛІГА. «СКАЛА» ПОКАЗАЛА ГРУ, АЛЕ НЕ РЕЗУЛЬТАТ…

11:09, 19 травня 2014

17 травня «Скала» у домашньому матчі 34-го туру приймала одного з фаворитів змагань – муніципальний футбольний клуб «Тернопіль».

«Скала» Стрий – ФК «Тернопіль» – 0:1 (0:0)

17 травня 2014 р. 16 год. м. Стрий. Стадіон «Сокіл». 15 градусів. З 15-ї хвилини – дрібний дощ. 500 глядачів. Арбітр: Олег Пенюшин (Одеса).Асистенти арбітра: Петро Котубей (Закарпатська обл.) та Михайло Юхименко  (Луцьк). 4-й арбітр: Ярослав Біць (Львів). Спостерігач арбітражу: Сергій Школьний (Вишгород).

«Скала»: 92. Роман Данкович, 15. Петро Стасюк, 29. Євген Аксінін, 16. Ігор Коцюмака, 23. Василь Берест, 4. Станіслав Катана, 8. Дімітрі Пачкорія (9. Ігор Нистирюк, 90+2),  10. Леван Арвеладзе (55. Олег Квич, 80), 88. Володимир Пришнівський (77. Віталій Лазаренко, 87), 77. Андрій Маляренко (18. Дмитро Скакун, 50), 14. Василь Цюцюра.

В. о. головного тренера – Василь Малик. 

ФК «Тернопіль»: 12. Микола Плетеницький, 7. Ігор Курило, 4. Сергій Атласюк, 5. Степан Клекот, 3. Андрій Дубчак, 6. Сергій Куріцький (11. Сергій Полянчук, 69), 8. Андрій Кондзьолка-к., 15. Роман Гаврилюк (19. Тарас Громяк, 90), 9. Ігор Мединський (18. Іван Тарабалка, 90+5), 17. Віталій Богданов, 10. ВасильЧорний.

Головний тренер – Василь Івегеш.

Гол: Сергій Атласюк (57-пенальті).

Попередження: Станіслав Катана (31), Василь Цюцюра (52, 87), Євген Аксінін (57) – Роман Гаврилюк (52), Андрій Кондзьолка (69).

Вилучення: Василь Цюцюра (87-друге попередження).

 

У минулому турі команда Василя Малика в гостях несподівано поступилася з розгромним рахунком київським «пивоварам». Тому всіх цікавило, чи зможуть «малиново-зелені» в рідних стінах дати бій чвертьфіналісту національного Кубка і одному з головних претендентів на підвищення у класі, які, до речі, напередодні матчу, 16 травня, святкували свій сьомий День народження. Саме цього дня у 2007 році було прийнято рішення про створення невідокремленого підрозділу КП «Тернопільський міський стадіон» – ФК «Тернопіль». Тому тернопільська команда, незмінно очолювана тренерським тандемом Василя Івегеша та Анатолія Назаренка, звісно, прагнула зробити собі подарунок і зробити ще один крок для здобуття путівки до першої ліги.

Звітний матч був для обох команд шостим у їхній спільній історії. І статистика досі була на користь тернополян, які перемогли в чотирьох попередніх поєдинках, а «Скала» лише одного разу практично рік тому – 18 травня 2013 року, зробивши тоді подарунок своєму новому наставнику Олегу Лозинському, який в день матчу відзначав своє 28-річчя і дебютував в якості головного тренера в головній команді ФК «Скала». Загальна різниця забитих і пропущених м`ячів була  – 1:8 на користь тернополян.

Ось статистика усіх протистоянь суперників до цього матчу:

 

«СКАЛА» (СТРИЙ) – ФК «ТЕРНОПІЛЬ»

 

Рахунки домашні:

Рахунки виїзні:

Сезон

забиті

пропущені

забиті

пропущені

0

2

0

3

2012/2013 – 1-й етап

1

0

0

1

2012/2013 – 2-й етап

 

 

0

2

2013/2014

 

Не вдалося «малиново-зеленим» поліпшити статистику й цього разу. Однак дорікнути команді за поразку також буде неправильно. Хлопці Василя Малика грали з великим бажанням, билися з першої й до останньої хвилини, вони нічим не поступалися супернику, а часами й виглядали краще. Перший тайм взагалі був за господарями, які вже на 4-й хвилині могли відкрити рахунок, коли після прострілу зліва трохи забракло влучності Василеві Цюцюрі. На 22-й хвилині небезпечно зі штрафного пробивав Дато Пачкорія…

У гостей в атаці нічого не виходило, тому деяка небезпека виникала лише при стандартах, однак воротар «Скали» та оборонці грали практично без помилок. Особливо порадувала гра Василя Береста, який надійно грав на другому поверсі.

Після перерви креативності у діях «Скали» додав Дмитро Скакун, який на 52-й хвилині, щойно вийшовши на заміну, створив гольовий момент. Однак його прострільну передачу з правого флангу в останній момент ліквідував Микола Плетеницький, який в ногах у Василя Цюцюри накрив м`яч. Ще через чотири хвилини Арвеладзе гостро прострілив з правого флангу. Воротар тернополян невпевнено відбиває смугастого, однак на добиванні нікого не було.

Не забиваєш ти – забивають тобі. Старе футбольне правило спрацювало й цього разу. На підступах до власного штрафного майданчика помилився Володимир Пришнівський. Гості у два дотики розіграли нескладну комбінацію, яку завершував нападник ФК «Тернопіль», однак в момент удару на думку арбітра матчу, не за правилами його атакував Євген Аксінін. І хоча воротар «Скали» удар парирував, одеський рефері все ж призначив пенальті, а центральному оборонцеві стрийської команди показав жовту картку. Футбольний вирок реалізував Сергій Атласюк.

Найкращий момент відігратися господарі мали на 75-й хвилині, коли після подачі з кутового якимось дивом не влучив з 2-3 метрів Василь Берест.

У підсумку прикра поразка, на яку стрияни аж ніяк не заслуговували.

Головний тренер «Скали», у порівнянні з попереднім матчем, виставив дещо інший склад. Не міг Василь Малик задіяти лише Юрія Антоніва та Назара Кмітя, якого у вівторок прооперували.

Отже місце у воротах цього разу зайняв Роман Данкович. Лінія захисту: праворуч – Петро Стасюк, ліворуч – Ігор Коцюмака. Пара центральних оборонців – Євген Аксінін та Василь Берест. Опорні півзахисники – Станіслав Катана та Дімітрі Пачкорія. Трійку атакувальних півзахисників склали: праворуч – Андрій Маляренко, ліворуч – Леван Арвеладзе і  місце під нападником посів Володимир Пришнівський. Наконечником атак був Василь Цюцюра.

Наступний поєдинок «малиново-зелені» проведуть 23 травня в Дніпродзержинську проти номінального господаря – «Макіїввугілля» (Макіївка).

ФК "Скала"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору