Новини ЗМІ

Надважка перемога ФК «Тернопіль» у Стрию

11:04, 19 травня 2014

Долю принципового поєдинку 34 туру чемпіонату України серед футболу серед команд другої ліги між стрийською «Скалою» та ФК «Тернопіль» вирішив єдиний гол штатного пенальтиста муніципалів Сергія Атласюка, якого він забив у другому таймі. 
Поєдинок був багатим на боротьбу, справжню чоловічу силову боротьбу. Ніхто не хотів поступатися в єдиноборствах, забирати ногу під час стиків. Але більш важливим аргументом у цьому матчі все таки була позиція тернополян, для яких переможні три очки були на вагу «золота» в боротьбі за путівку до першої ліги. 
У перші половині першого тайму гостріше виглядали гравці «Скали». Зокрема, Цюцюра завдав небезпечного удару з-за меж штрафного майданчика – м’яч пройшов у лічених сантиметрах від воріт; Пачкорія прямим ударом цілив над стінкою складеною з гравців ФК «Тернопіль» – м’яч пролетів трішки вище поперечини; той ж Пачкорія з «вбивчої» позиції намагався переграти тернопільського кіпера Плетеницького, але останній виявився переможцем у дуелі з аткувальним гравцем стрийської команди. 
У тернополян у першому таймі запам’яталися небезпечний простріл Куріцького на дальню штангу, якого ніхто з партнерів не замкнув, удар головою Кондзьолки – на місці виявися воротар «Скали» Данкович (до речі, екс-кіпер ФК «Тернопіль») та удар Богданова – м’яч став легкою здобиччю Данковича.
На початку другого тайму команди обмінялися гострими випадками, аж поки господарі не порушили правила в карній зоні. Штатний пенальтист тернополян Сергій Атласюк чітко реалізував пенальті після фолу в штрафному майданчику на Богданову. Останній, між іншим, міг забивати з гри, адже виходив віч-на-віч з Данковичем, проте все завершилося пенальті. Незадовго міг забивати з гри капітан гостей. Андрій Кондзьолка опинився сам на куту воротарського майданчика, проте з вигідної позиції удар у нього не вийшов. В «оборотці» могли забивати і господарі – надійно після контратаки господарів зіграв Плетеницький.
Загалом у той час команди стали демонструвати відкритий футбол, м’яч швидко переходив середину поля, але до гольових справа не доходила. Тернополяни в останні хвилини матчу стали більше уваги приділяти обороні, щоб зберегти переможний рахунок у матчі. Це їм вдалося. Допомогло їм і вилучення Василя Цюцюри (за фол на Гаврилюку той отримав друге попередження). Як підсумок, після восьми компенсованих хвилин пролунав фінальний свисток, який сповістив про дуже важливу виїзну перемогу ФК «Тернопіль»…
Статистика
«Скала» Стрий – ФК «Тернопіль» – 0:1 (0:0)
17 травня. Стрий. Стадіон «Сокіл». 15 град. 500 глядачів. 
Судді: О. Пенюшин (Одеса), П. Котубей (Закарпатська обл.), М. Юхименко (Луцьк). 4-й арбітр: Я. Біць (Львів). 
Делегат ФФУ: С. Школьний (Вишгород, Київська обл.).
«Скала»: Данкович, Стасюк, Аксінін, Коцюмака, Берест, Катана, Пачкорія (Нистирюк, 90+2), Арвеладзе (Квич, 80), Пришнівський (Лазаренко, 87), Маляренко (Скакун, 50), Цюцюра.
ФК «Тернопіль»: Плетеницький, Курило, Атласюк, Клекот, Дубчак, Куріцький (Полянчук, 69), Кондзьолка-к, Гаврилюк (Гром’як, 90), Мединський (Тарабалка, 90+5), Богданов, Чорний.
Гол: С. Атласюк (57, з пен.).
Попереджені: С. Катана (31), В. Цюцюра (52), Є. Аксінін (57) – Р.Гаврилюк (52), А. Кондзьолка (69).
На 87 хвилині вилучений В. Цюцюра (друге попередження).

ФК "Тернопіль"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору