Новини ЗМІ

Сергій ШЕВЦОВ: «Беззубо зіграли в нападі»

10:07, 14 травня 2014

–  Хочу привітати футболістів «Гірника-Спорт» з перемогою у матчі, який складався для них дуже непросто. Вони проявили характер, індивідуальну майстерність, реалізували ті моменти, які в них були. Я думаю, що вони самі винні в тому, що лишилися в меншості, адже грали жорстоко. І були передумови навіть для ще одного вилучення. Але тут я згоден з арбітром, який по духу гри не став давати третю червону картку. Щодо нашої гри, то не скажу, що ми дуже погано грали, але не використати таку кількісну перевагу – велика помилка. Ми беззубо зіграли в нападі, не реалізували нечисленні моменти. Багато людей в нас випали з гри, а деякі зіграли значно нижче свого рівня. Але попри це, повторюся, суперник зіграв справді добре. Вони заслужено знаходяться у лідерах. В них хороший підбір футболістів, ми їх знаємо. Скажу, що навіть з деякими людьми, які знаходять в них на лаві запасних, я із задоволенням попрацював би у своєму клубі. Адже ми недоукомплектовані, це очевидно. Сьогодні вчергове підтвердилось те, що з нормальним фінансуванням, складом футболістів і вчасною підготовкою можна перемагати слабший клуб навіть у меншості.

– Що ви маєте на увазі, коли говорите про футболістів, які випали з гри? Вони не хочуть чи не можуть? Як далі будете вести кадрову роботу?

– Сьогодні треба думати про майбутнє, робити висновки про людей, які не виконують поставлені завдання. У клубу складна ситуація, про це всім відомо. Але ми потихеньку вибираємось з кризи, ми бачимо дії по збереженню команди від міської влади. Тому варто говорити про майбутній чемпіонат. Будемо аналізувати наші виступи детально. З тими людьми, які грають нестабільно, неодноразово випадають, а деяких просто непомітно я готовий вже сьогодні розривати контракти. Я не бачу перспективи співпраці з ними. А в матчах, які залишилися, ми повинні не опинитися нижче десятого місця, дотягнутися вище ми вже не можемо через невдалі попередні матчі. Повірте, в тих умовах, в яких ми працюємо, це теж хороший результат. Тому незабаром можливо ви почуєте кілька прізвищ, які покинуть «Кристал». З іншого боку, ті, в кого ми віримо, матимуть місце в основному складі. Ми даватимемо їм шанси в останніх матчах і сподіваємось, що вони підсилять нас в наступному чемпіонаті.

– Як прокоментуєте сутичку в кінці матчу? Тренер «Гірника-Спорт» сказав, що він не говорив нічого, через що міг виникнути конфлікт. Яка ваша думка?

– Конфлікт назрівав протягом всього матчу. Тренер суперника кілька разів дозволяв собі неприйнятну поведінку. Я тричі говорив четвертому арбітру, щоб він звернув увагу на образи в мою адресу, які були неприємні мені як чоловіку і тренеру. Дивно, чому арбітр не присік це з самого початку. Я розумію нервовість і напругу в матчі, емоції, відповідальність, яка стоїть перед тренером суперника, але використовувати образи – неприйнятно. Коли його слова перейшли всі межі, він говорив, що розправиться зі мною фізично, просив підійти і розібратися. Мені стало страшно, але цікаво. Цікавість пересилила, і я підійшов. Але чомусь він відійшов, почав ховатися за помічниками, футболістами, продовжуючи ображати. Добре, що цей інцидент владнався, гравці не посварилися, адже матч ми програли і тут не може бути питань. Є питання до арбітра, чому він це не припинив і до тренера, який використовував слова, які не можна озвучувати на публіку. Це непорядно. Сподіваюся, що він знайде сміливість вибачитися. Чи особисто, чи через пресу. А можливо, президент клубу вибачиться перед нами за поведінку свого тренера. На нас вина в тому, що ми  їх не обіграли. Тоді б усе було спокійно. Але те, що я у відповідь на образу підійшов – адекватна поведінка. Як інакше мав би повести себе чоловік у такій ситуації, коли мова йде про його честь?

Прес-служба ФК «Кристал» 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору