Новини ЗМІ

“Енергія” шокує “Оболонь-Бровар”

10:45, 10 травня 2014

На матч у Нову Каховку “пивовари” вирушили рано вранці 5 — го травня. Атмосфера в команді панувала, як і зазвичай, позитивно – дружня. Єдине, що могло навіяти легку меланхолію — це погода. Пориви вітру, хмари і неприємний дрібний дощ змушували футболістів зануритись у власні думки. Лише Артем Фаворов, у притаманній йому манері, комічними фразами порушував “гробову” тишину в салоні клубного автобусу.

Подолавши солідну кількість кілометрів, проїхавши усі блокпости, що траплялися на шляху команди, “біло-зелені” прибули до невеличкого міста на Херсонщині і розмістилися у місцевому санаторії на березі Дніпра.

В день матчу погода на півдні України порадувала ясним сонцем і теплотою. Підопічні Солдатова вирушили на стадіон у хорошому настрої.

З Перших хвилин поєдинку “оболонці” підтвердили статус фаворитів протистояння, взявши мяч під свій контроль. Ново кахівчани віддали ініціативу гостям і, як і передбачалося, діяли другим номером. Проте, вже не вперше, тотальна перевага “Оболоні-Бровара” у створенні комбінаційних “візерунків” перед воротами суперника нівелювалася невпевненою грою у захисних редутах при рідких контрвипадах противника. Так, вже на 16-й хвилині після обрізки Бровченка на фланзі, господарі перехопили м’яч і в дві передачі вивели свого нападника віч-на-віч із Олександром Мусієнко. На щастя форвард “Енегрії” чудом пробив повз ворота. Футболісти у зелених футболках швидко прийшли до тями і продовжили наступ. Знову комбінації, однак мало ефективності. Як приклад, Артем Фаворов незграбно пробиває з кількох метрів і марнує прекрасну нагоду відкрити рахунок у матчі…

Натомість, господарі провели другу небезпечну контратаку. Цього разу послідувала прострільна передача з правого флангу на дальню штангу — Мусієнко в останній момент накриває м’яч. Зрештою, перший тамй так і закінчився з нулями на табло.

У другій половині зустрічі “Енергія” почала діяти більш впевнено і агресивно. Темп матчу виріс. На 50-й хвилині пройшов черговий контрвиступ через фланг від футболістів у жовтих футболках. Інджибашвілі прострілив у штрафну площадку, Сомов спокійно прийняв мяч, обробив його і пробив по воротах. Мусієнко вибрав правильну позицію і врятував свою команду.

Чим ближче було до закінчення другого тайму, тим більше відчувалася нервовість у грі футболістів нашої команди. Тим не менш, “оболонці” не зволікали і йшли вперед. Луцянець, вийшовши на заміну, небезпечно виконував штрафний удар. Завдяки рикошету “куля” мало не потрапила у дальню від голкіпера девятку, але Зелинський у ефектному стрибку перевів м’ячна кутовий. А вже дві хвилини потому, Григорій Гаранян вирвався на оперативний простір і щосили пробивав з кута штрафної — повз ворота…

На жаль, ігрова перевага ФК “Оболонь-Бровар”, як у цьому матчі зокрема, так і в сезоні загалом, не завжди виливається у шквал забитих мячів. Якщо висловлюватись класчиною фразою, то це якраз той випадок, коли “не забиваєш ти — забивають тобі”. На 78-й хвилині поєдинку “Енергія” відкрила рахунок у матчі. Стрімка атака флангом, простріл у штрафну, послідувала серія ударів, м’яч відскакує до Комягіна і той сильним ударом низом відправляє “шкіряну кулю” у сітку воріт Олександра Мусієнка. Приголомшені гості намагалися виправити ситуацію. Сергій Солдатов вдається до замін, однак марно… За винятком моменту у Гордійчука, коли Павло з метру пробивав прямісінько у воротаря, підопічні Сергія Вікторовича не змогли створити серйозну загрозу біля володінь Зелинського.

У підсумку, сенсаційна і прикра поразка Киян, що значно зменшує їх шанси на вихід у першу лігу в цьому році.

Чемпіонат України з футболу. Друга ліга. 32-й тур. 

Нова Каховка, Стадіон ”Енергія”. 350 глядачів.

“Енергія” Нова Каховка – “Оболонь-Бровар” Київ – 1 : 0

Гол: Комягін – 79 хв.

“Енергія” Нова Каховка: Зелинський – Щербина, Кравчук, Шешеня, Горбачов, Феденков, Цибульський (Риженко – 69 хв.), Гарибян (Стецюк – 58 хв.), Інджибашвілі, Комягін, Сомов (Логвиненко – 90+2)

“Оболонь-Бровар”: Мусієнко – Майданевич, Кіцута, Корнєв, Гордійчук – Проневич (Литовчак – 82 хв.), Фаворов (Лук’янець – 55 хв.), Коваленко (Пронак – 91 хв.), Бровченко (Корольчук – 61 хв.) – Гаранян (Лещенко -82 хв.), Продан

Попередження: Феденков – 55 хв.  

Фото: Олег Романовський (Brewers Art).

ФК "Оболонь-Бровар"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору