Новини ЗМІ

ФК "Зірка": Неймовірний камбек

07:35, 5 травня 2014

В матчі 26-го туру чемпіонату «FAVBET Ліга 1» кіровоградська «Зірка» в Алчевську здобула вольову перемогу над місцевою «Сталлю».

Аналізуючи стартовий склад кіровоградської «Зірки» варто відзначити вихід з перших хвилин вихованця місцевого футболу В’ячеслава Самойленка. Також у порівнянні з попередніми матчами була нова пара центральних захисників Чередніченко – Родіна.
Початок матчу був за футболістами кіровоградської «Зірки». Спочатку воротам господарів загрожував Григорій Баранець – голкіпер «Сталі» надійно зіграв, зафіксувавши м’яч в руках. Та варто відзначити, що і удар в Григорій був не сильним. Через пару хвилин вже на вістрі атаки «Зірки» був Олександр Кочура – його удар своєчасно заблокували захисники «Сталі». На далі алчевці гру відтіснили від власних воріт. Та все ж кіровоградська команда більше контролювала м’яч, шукаючи щастя біля воріт суперника. Особливо активним був капітан гостей Олександр Кочура, переграючи раз за разом свого опонента Максима Ковальова. Тож не дивним було рішення наставника господарів Вадима Плотникова замінити Максима вже на тридцятій хвилині зустрічі. Загалом перша половина матчу не була багата на моменти, хоча пройшла за переваги гостей. 
Перші хвилини другого тайму матчу активніше провела алчевська команда, але нічого небезпечного не створила. А от Григорій Баранець на 48-ій хвилині міг вивести свою команду вперед – з лінії штрафного майданчику півзахисник «Зірки» пробив вище воріт. А на 58-ій хвилині матчу лівий фланг оборони гостей припустився помилки, дозволивши Євгену Трояновському вийти один на один з Дмитро Козаченком – півзахисник «Сталі» впевнено переграв голкіпера кіровоградців, пробивши в нижній дальній кут воріт – 1:0. Що ж прикро пропускати м’яч, коли гра, нібито, і виходила. Та це футбол. А через дві хвилини на кіровоградську команду чекала ще одна невдача. Намагаючись зупинити контрвипад господарів капітан «Зірки» Олександр Кочура у власному штрафному майданчику отримав травму і був змушений передчасно залишити футбольне поле. На далі алчевці грали «другим номером», намагаючись втримати переможний рахунок, але при цьому не забували і про контратаки. І у восьмому десятку хвилин команди обмінялися небезпечними моментами. Спочатку Іван Рудницький зі стандартного положення виконав подачу на дальню штангу воріт – голкіпер суперника не дотягнувся до м’яча, а Олексій Чичиков в падінні пробив паралельно воротам господарів. Захисник «Зірки» Андрій Мостовий ціною жовтої картки «зупинив» небезпечну контратаку суперника – штрафний удар з а 18 метрів до воріт Козаченка. Кращий бомбардир алчевців Олександр Акименко пробив поруч зі штангою воріт гостей – «Зірці» відверто пощастило. А на 87-ій хвилині матчу Акименко став антигероєм. Він отримав друге попередження і залишив свою команду в меншості. Якби він знав чим обернеться це його вилучення? Вже у наступну мить Козаченко, розігравши штрафний удар, який був призначений за порушення правил з боку Акименка, відпасував на захисника «Зірки». Останній виконав подачу у штрафний майданчик суперника і за наслідком боротьби м’яч відлетів до не прикритого Вадима Родіни, який зрівняв рахунок – 1:1. А через три хвилини гості «заробили» штрафний удар на фланзі суперника – подачі на лінію воротарської і м’яч відлетів в центр штрафного майданчику – Андрій Степанов (вийшов на заміну на 80-ій хвилині матчу - спрацювала заміна Анатолія Бузніка) переправив «круглого» у сітку воріт господарів – 2:1. В компенсовані хвилини матчу «Сталь» намагалася відігратися, завдала одного удару в створ воріт гостей, але надійно зіграв Дмитро Козаченко. Тож кіровоградська «Зірка» святкувала вольову перемогу над «Сталлю», зрівнявши рахунок та забивши переможний м’яч наприкінці зустрічі. Здобуті три очки в Алчевську дозволили «Зірці» в турнірній таблиці піднятися з 11-го на 7-є місце.
У наступному турі, 11 травня, кіровоградська «Зірка» в Головківці зіграє з чернівецькою «Буковиною».

 «Сталь» (Алчевськ) - «Зірка» (Кіровоград) 1:2 (0:0)

4 травня 2014 року (неділя). Початок матчу о 17.00. Алчевськ. Стадіон «Сталь». «FAVBET Ліга 1». 26-ий тур. 1500 глядачів. +18 С
Арбітр: Микола Балакін (Київ). Асистенти арбітра: Олександр Дашко (Вишгород, Київська область), Володимир Топіха (Київ). Четвертий арбітр: Геннадій Літвінов (Луганськ).Спостерігач арбітражу: Юрій Ісаєв (Запоріжжя).
«Сталь»: 31.Ганєв Геннадій, 4.Солдат Ігор, 21.Максименко Максим, 5.Ковальов Максим (25.Тимофієнко Віталій, 33), 3.Хромих Антон, 11.Леонов Дмитро (7.Сикорський Ігор, 55), 24.Колінс, 32.Батюшин Юрій (9.Батіщев Олександр, 65), 23.Дегтярьов Максим, 19.Трояновський Євген (10.Гордя Ігор, 84), 20.Акименко Олександр.
«Зірка»: 72. Козаченко Дмитро, 4. Мостовий Андрій, 8. Родіна Вадим, 16. Баранець Борис, 19. Самойленко В’ячеслав (18. Бурдіян Андрій, 61), 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор (15. Степанов Андрій, 80), 22. Баранець Григорій, 27. Кочура Олександр (7. Рудницький Іван, 60), 55. Чередніченко Ігор, 77. Чичиков Олексій (24. Тітов Дмитро, 90+2).
Голи: 0:1, Трояновський Євген (58), 1:1, Родіна Вадим (88), 1:2, Степанов Андрій (90+1).
Попередження: Акименко Олександр (29), Баранець Борис (30), Леонов Дмитро (35), Бурдіян Дмитро (64), Мостовий Андрій (75).
Вилучення: Акименко Олександр (87, друге попередження).

 ФК "Зірка"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору