Новини ЗМІ

Сергій ШЕВЦОВ: «Кризовий момент»

07:50, 28 квітня 2014

Із головним тренером ФК «Кристал» Сергій ШЕВЦОВИМ ми зустрілися у неділю, після його зустрічі з командою. Пропонуємо читачам коментар наставника щодо гри з «Карлівкою» та поточної ситуації в клубі:

–  Як по грі, так і по результату ми провели непоганий перший тайм. За виключенням одної контратаки ми не дали супернику створити небезпек біля наших воріт. Натомість самі забили два голи, один з яких не зарахували. На жаль, у другому таймі пропустили необов’язковий гол у контратаці. Команда занервувала. Ми розуміли, що потрібна перемога в цьому матчі і володіли ініціативою протягом гри. Але ця нервозність і поспіх в атаці дозволили супернику забити ще один гол. Після цього ми висунули центрального захисника в атаку, щоб спробувати таки зрівняти рахунок. І в останній атаці суперники скористалися відсутністю достатньої кількості захисників і провели ще одну результативну контратаку. В принципі, цю гру ми не повинні були закінчити таким чином, тим паче з таким рахунком. Але поразка – є поразка. Ми ризикували, але пропустили. Це той футбольний сюрприз, коли результат виглядає нелогічним. Втім на це є свої причини. Хочу зазначити, що перед матчем у нас були значні кадрові проблеми. Через травми не можуть грати Жоров, Цой, Піркавець і Овчинніков. До кінця не відновився Зубко. Думаю, відсутність цих гравців теж відіграла свою роль. Як би там не було, але відповідальність і вина на мені. 
До футболістів теж є окремі претензії, але я не думаю, що їх варто виносити на публіку. Річ у тім, що зараз у клубі дуже складна фінансова ситуація. Заборгованість по заробітній платі перед деяким футболістами становить 7 місяців, заборгованість по преміальним – 1 рік. Тобто за ту безпрограшну серію в 11 матчів хлопці не отримали ні зарплат, ні преміальних. Вони виходили і професійно робили свою справу. Тому докоряти їм зараз вважаю неетично. Є спортивні претензії, але мотивація в команді близька до нуля. Люди не бачать тут перспективи і переживають за свої сім’ї, адже майбутнє команди – під великим питанням. Ви ж розумієте, що гаслами «за честь клубу і рідне місто» довго не протримаєшся.

– Як плануєте виходити з кризи?

– Місто виділило нам достатню суму, але держказначейство не дозволяє користуватися цими коштами, їх просто не видають. Ми провели серйозну розмову з футболістами. Домовилися, що до гри з «Шахтарем» спробуємо потрапити до в. о. міського голови Володимира Миколаєнка, щоб поставити йому одне питання. Якщо Херсону потрібен «Кристал», то як міська влада може допомогти у вирішенні нашого питання? Тренерський штаб і футболісти хочуть працювати, вболівальники хочуть мати професійний клуб у Херсоні. Але якщо влада не може допомогти, не зацікавлена в цьому, то гравці вже просто не можуть так жити далі. І може бути так, що матч із «Шахтарем» буде останнім не тільки в цьому сезоні, а й у наступних під назвою «Кристал». Адже якщо є такі заборгованості, то відновити команду під тим іменем дуже складно. Як тренер я робив і роблю все можливе для свого рідного клубу і міста. Я не хочу похоронити тут футбол своїми руками. Тобто якщо влада не зможе нам допомогти – це буде їх рішення. Але щоб команда не виходила на гру з моєї ініціативи я ніколи не дозволю. Сьогодні вже той кризовий момент, коли треба або закінчувати все, або нормально рухатись вперед. Знаходитись у такому стані вже немає сил і можливостей.

Прес-служба ФК «Кристал» 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору