Новини ЗМІ

ФК "Скала": ПЕРШЕ ОЧКО ВАСИЛЯ МАЛИКА …

07:47, 28 квітня 2014

6 квітня «Скала» у виїзному матчі тридцятого туру зустрічалася з півфіналістом Кубка України – черкаським «Славутичем» і, 

продемонструвавши непогану гру, здобула перше весняне очко у сезоні 2013/2014 років.

 

 «Славутич» Черкаси – «Скала» Стрий – 0:0

26 квітня 2013 р. 17 год. м. Черкаси. Центральний стадіон. 18 градусів. 2200 глядачів. Арбітр: Олександр Москаленко (Київ). Асистенти: Олександр Сахно та Віталій Кислюк (обидва – Київ)  4-й арбітр: Євген Цибулько (Канів). Спостерігач арбітражу: Василь Бурмич (Хмельницький).

«Скала»: Денис Рильський, Петро Стасюк, Дімітрі Пачкорія (Віталій Лазаренко, 75 хв.), Євген Аксінін (Едуард Мись, 89), Юрій Антонів, Станіслав Катана, Ігор Нистирюк (Ігор Коцюмака, 30 хв.), Леван Арвеладзе, Володимир Пришнівський, Андрій Ковальчук (Андрій Маляренко, 60),  Василь Цюцюра (Василь Берест, 87).

Головний тренер – Василь Малик.

Попередження: Дмитро Кошелюк (32), Олавале Фабунмі (60), Роман Мироненко (78), Олег Тарасенко (90+1) – Станіслав Катана (44), Леван Арвеладзе (86), Володимир Пришнівський (87), Едуард Мись (90+2).

Попередній, 29-й тур, який відбувався 19 квітня, обидві команди пропускали. Але якщо суперник стриян – горностаївський «Мир» знявся зі змагань і «малиново-зеленим» була присуджена технічна перемога, то команда Юрія Бакалова свій поєдинок проти «Енергії» (Нова Каховка) змушена буде провести 27 травня через зайнятість у півфінальному поєдинку Кубка України, який відбудеться 7 травня у Черкасах проти донецького «Шахтаря». Проте «Славутич» 18 квітня провів також перенесений з тієї ж причини поєдинок проти ФК «Тернопіль», у якому поступився – 0:1. Домашня поразка боляче вдарила по честолюбству ФК «Славутич» та добряче девальвувала його позицію в турнірній таблиці другої ліги. Після матчу головний тренер «Славутича» Юрій Бакалов заявив: «Ми поступилися, але давайте не робити з цього трагедію. «Славутич» програв бій, але не програв битву». Тому гра проти «Скали» мала дати відповідь, чи зможе черкаська команда й наділі продовжувати боротьбу за поставлене завдання підвищення у класі?

Звітний матч був для обох команд восьмим у їхній спільній історії. Команда з Черкас належить до тих суперників, матчі з якими даються «Скалі» дуже непросто. А останній виїзний поєдинок цих команд в Черкасах взагалі закінчився поразкою «Скали» з рекордним для стриян рахунком в матчах першості України – 0:7. Із семи попередніх поєдинків «Скала» перемогла лише в одному і шість разів стрияни поступалися. Різниця м`ячів: 5:17.

Ось статистика усіх протистоянь суперників до звітного матчу:

 

«СКАЛА» (СТРИЙ) – СЛАВУТИЧ» (ЧЕРКАСИ):

 

Рахунки домашні:

Рахунки виїзні:

Сезон

забиті

пропущені

забиті

пропущені

0

1

2

3

2011/2012

1

0

1

2

2012/2013 – 1-й етап

1

2

0

7

2012/2013 – 2-й етап

0

2

 

 

2013/2014

 

Звітний матч у Черкасах закінчився без голів. І зібрав він на трибунах понад дві тисячі уболівальників, що для другої ліги є хорошим показником. Для Василя Малика це був лише другий поєдинок на посаді виконуючого обов`язки головного тренера «Скали» і тим приємніше перше здобуте очко у поєдинку з амбітною командою, якій вже незабаром належить зіграти півфінальний поєдинок національного Кубка проти грізного донецького «Шахтаря». Про непоступливість команд свідчить і статистика жовтих карток: обидва суперники заробили по чотири «гірчичники».

З перших хвилин «Славутич» кинувся на половину поля «Скали» і почав шукати дляхи для взяття воріт Дениса Рильського, який замінив у порівнянні з останнім матчем першості у воротах Романа Данковича. Стрияни, натомість, побудували свою гру від оборони, розраховуючи на швидкі контратаки. Така тактика, як показала сама гра була правильною. «Малиново-зелені» першими створили небезпечний момент, коли Катана та Цюцюра удвох вийшли на двох оборонців, однак останній пас Станіслава був неточним.

Господарі також у першому таймі мали дві хороші нагоди для взяття воріт. Але якщо у першому випадку Рильського підстрахувала поперечина, то у другому випадку воротар «Скали» на пару з Петром Стасюком таки відстояли свої ворота.

Після перерви картина на полі не змінилася. Господарій надалі грали першим номером, а стрияни проводили разючі швидкі контратаки. В одному з епізодів Цюцюра та Пришнівський ледь не вразили ворота команди Юрія Бакалова. Був хороший момент й у Андрія Маляренка, який перед цим вийшов на заміну, однак молодий гравець «Скали» трохи забарився з ударом і захисник встиг заблокувати цей постріл. А на 85-й хвилині міг відзначитися Віталій Лазаренко, якого партнери вивели на завершальний удар, однак смугастий просвистів трохи вище поперечки.

До основного часу матчу арбітр компенсував 5-ть хвилин, однак команди зіграли всі сім. Саме на сьомій доданій хвилині черкащани навіть провели гол, однак арбітр зустрічі Олександр Москаленко з Києва справедливо його не зарахував, зафіксувавши офсайд.

ФК "Скала"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору