Новини ЗМІ

ФК «Тернопіль» не зумів перемогти в Овідіополі

07:43, 28 квітня 2014

Не простим видався вояж ФК «Тернопіль» до Овідіополя на календарну гру 30 туру чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги проти місцевого «Реал Фарма». У напруженому поєдинку тернополян таки не зуміли здобути перемогу та записати до свого активу такі важливі з турнірної точки зору три очки. У підсумку арбітр з Івано-Франківська зафіксував нічию – 0:0.

Ще до звітного матчу тренери муніципального клубу зіштовхнулися з кадровими проблемами – дискваліфікованими на звітний поєдинок були два гравці основного складу – нападник Ігор Худоб’як та оборонець Степан Клекот. Проблему Худоб’яка тренери вирішили просто – зіграли в Овідіополі не з двома форвардами, як це було в останніх матчах, а з одним – Богданом Семенцем. Натомість наситили середину поля аж п’ятьма півзахисниками – двома опорниками (Кондзьолка, Чорний), піднападником Гаврилюком та крайніми хавами (Мединський, Богданов). Сталися зміни і в обороні. На місці Клекота тренери використали іншого флангового оборонця Андрія Дубчака, а на позицію Дубчака опустився фланговий півзахисник Сергій Куріцький.

Перший тайм матчу особливо не потішив малочисельну овідіопольську публіку. Команди на двох створили всього кілька гольових нагод, які у підсумку до взяття воріт не призвели. Початок зустрічі був за тернополянами. З їх боку напівмоменти мали Ігор Мединський та Андрій Кондзьолка, але в обох випадках надійно зіграв страж воріт овідіопольців Сергій Кравченко. Далі гра заспокоїлася, господарі час від часу стали турбувати Миколу Плетеницького, але до реальних загроз справа довго не доходила. Натомість ближче до завершення першої 45-хвилинки вже гості згадали, що вони фаворити матчу, тому стали помітно активнішими. Зокрема, після удару зі штрафного Гаврилюка, Кондзьолка та Богданов почергово втратили моменти для удару. Незадовго, після подачі кутового, вже Мединський із «вбивчої» позиції пробив вище воріт. Мав свою нагоду у першому таймі і єдиний тернопільський форвард Богдан Семенець, але його удар з лінії карного майданчика зумів заблокувати оборонець «Реал Фарма». Натомітсь наприкінці тайму вже й господарі мали забивати. Після кутового у штрафному майданчику ФК «Тернопіль» виникла метушня, внаслідок якої господарі ледь не проштовхнули м'яча у сітку. Але в цьому епізоді молодчинкою проявив себе тернопільський кіпер Микола Плетеницький, котрий під час великого скупчення гравців обох команд таки зумів забрати м’яча до рук.

Старт другого тайму залишися за тернополянами. Але якщо перші небезпеки з боку гравці ФК «Тернопіль» не сильно стривожили кіпера господарів, адже м’яч у рамку не поцілив (після вкидання ауту від Дубчака вище воріт пробив Гаврилюк, а Богданов після передачі Курила завдав удару повз бокову стійку), то третя спроба ледь не завершилася голом. Зі зручної позиції по воротах пробивав Семенець, але господарів поля врятував захисник, який вибив м'яча практично з лінії воріт. В подальшому гра заспокоїлася. Тернополяни за інерцією ще бігли вперше, намагалися бути активними, але всі зусилля зводили нанівець, або неточні удари гравців атакувальної ланки (Мединський та Семенець), або надійна гра воротаря «Реалу» (зумів зреагувати на потужний постріл з близької відстані Кондзьолки). До того ж тренер господарів поля замінами намагався збити атакувальний запал тернополян. І йому до певної міри це вдалося…

Безгольовий матч в Овідіополі розчарував футболістів тернопільської команди, які втратили дуже важливих два очки.  А між тим, наступний поєдинок для наших земляків буде не менш складним. 30 квітня у гості до Тернополя завітає безпосередній конкурент за путівку до першої ліги кременчуцький «Кремінь». Початок матчу о 18.00.

***

Статистика

«Реал Фарма» (Овідіополь) – ФК «Тернопіль» – 0:0

26 квітня. Овідіополь. Стадіон «Дністер». + 19 град. 300 гл.

"Реал Фарма": Кравченко, Іванов, Поспелов, Бичков, Балан, Владов, Вишняков, Фаюн (Шестаков, 55), Коваленко, Лиховидов (Злєпко, 16. Клименко, 73), Шаєнко. 

ФК "Тернопіль": Плетеницький, Курило, Атласюк, Дубчак, Куріцький, Кондзьолка, Чорний, Мединський, Богданов, Гаврилюк, Семенець.

ФК "Тернопіль"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору