Новини ЗМІ

«Кристал» – «Енергія»: 4:1

17:58, 15 квітня 2014

Контрольний матч

«Кристал» – «Енергія» (Нова Каховка)  4:1 (2:1).

14 квітня, м. Херсон, стадіон «Кристал», 17:00. 

Судді: Ігор Пшик, Заур Курбанов, Ігор Жосан.

 «Кристал»: Денис Касперович (Костянтин Чакляров, 83), Кирило Колмогорцев (Ігор Прошутя, 68), Костянтин Бічевой (Віталий  Михайленко, 79), В'ячеслав Потапенко (Роман Ленський, 66), Семен Дяченко (Олександр Чукавін, 85), Сергій Цой, Артем Сітало, (Євген  Коньков, 80), Артем Бессалов (Георгій Челідзе, 83), Ігор Зубко (Олександр Овчинніков, 64), Павло Черняєв (Михайло Лаптєв, 79), Арсен  Манасян (Андрій Барладим, 46).

Тренер: Сергій ШЕВЦОВ.

 «Енергія»: Остапенко (Зелінський), Щербина, Кравчук, Горбачов, Шешеня, Цибульський, Феденков (Мостіпан), Гарібян (Логвиненко), Інджибашвілі (Стецюк), Комягін, Сомов (Риженко).

Тренер: Юрій ОКУЛ.

 Голи: Сітало (7, 21, 66), Бессалов (70) – Феденков (34).

Вилучення: Стецюк, Шешеня.

 Головна репетиція перед найближчим офіційним матчем «Кристала» проти криворізького «Гірника» відбулася 14 квітня у Херсоні. На власному полі «зелено-біло-сині» приймали «Енергію» з Нової Каховки.


Зі стартових хвилин «Кристал» заволодів ініціативою і контролював хід поєдинку більшість ігрового часу. Впевненість господарям додав швидкий гол. На 6-й хвилині після навісу з кутового від Цоя ударом головою відзначився капітан команди Сітало. Протягом 10-15 хвилин на полі зав’язалася жорстка непоступлива боротьба, але переважно в середині поля. Суперники шукали шляхи до воріт один одного, але до загострень майже не доходило. 
Однак на 21-й хвилині гри херсонці вдруге порадували кількасот місцевих уболівальників, які незважаючи на товариський статус матчу завітали на стадіон. Черняєв протягнув правим флангом і прострілив у штрафний майданчик. Воротар гостей Остапенко м’яча не зафіксував, «круглий» відскочив до капітана «Кристала», і той без проблем оформив дубль. Такий розвиток подій змусив «Енергію» перекинути більші сили в атаку. На певний час гостям вдалося притиснути херсонців на власній половині поля. «Жовто-чорні» виконали кілька кутових і дальніх пострілів. Один з останніх і приніс успіх підопічним Юрія Окула. Красивим потужним ударом, який скоротив відставання гостей, відзначився новачок «Енергії» Олександр Феденков. Після забитого м’яча новокаховчан знову більше грали «другим» номером. Під кінець тайму «Кристал» міг забити втретє, але Семен Дяченко з вигідної позиції пробив трохи неточно.

Після перерви команди не поспішали піднімати темп матчу. «Кристал» намагався стрімко перетинати середину поля і давати можливість нападникам вийти на оперативний простір поблизу воріт суперника. Гості більше сподівалися на флангові передачі, іноді пробивали здалеку, але безуспішно. Поступово господарі стали більше контролювати м’яч, вимотувати гостей своїми комбінаціями. Однак третій гол принесла доволі проста схема в один пас – від воротаря. Касперович сильно вибив уперед, Сітало втік від захисника і застав Зелінського на пів шляху – той не встиг вийти з воріт, і назад теж повертатись було пізно. Тож капітан лише м’яко перекинув м’яча головою через кіпера і записав третій м’яч до свого активу. А за дві хвилини Бессалов остаточно добив гостей. Метрів з п’ятнадцяти він розстріляв ворота «Енергії» після скидки від партнера. На фінальний штурм чи бодай гостру відповідь у «Енергії» сил не стало. Зате залишилось на грубощі. Під кінець матчу гості чомусь стали діяти брудно, з ризиком травмувати суперників. За такі речі двоє «енергетиків» пішли з поля раніше, ніж планували. Червоні картки отримали Шешеня і Стецюк.

4:1 – комфортний рахунок, з яким «Кристал» розправився з новокаховчанами. Спаринг вийшов цікавим і в деякий епізодах зовсім не схожим на товариський матч. Однак саме такий статус поєдинку дозволив тренерському штабу херсонського клубу надати ігрову практику всім, хто перебуває в обоймі «Кристала» на сьогодні. Підготовка до виїзду в Кривий Ріг продовжується. 

Прес-служба ФК «Кристал» Херсон © 2014 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору