Новини ЗМІ

ФК "Славутич": Надважлива перемога в Донецьку

08:26, 14 квітня 2014

«Шахтар-3» Донецьк – «Славутич» Черкаси 1:2 (0:2)

 Дата матчу: – 18.04.2014 р.

28 тур. м.Донецьк. ЦС «Шахтар». 100 глядачів. +7. Поле – 4. Початок о 13.00.

Арбітри: Д.Панчишин (Харків), Г.Літвінов, В.Український (обидва – м.Луганськ).

Спостерігач арбітражу: Л.Кубяк (Київська обл.).

«Шахтар-3»: Є.Гриценко, О.Череда, О.Іоша, М.Русанов, В.Кравченко, В.Кольцов, Д.Білоног, Д.Скоблов, А.Загорулько (Д.Олійник, 67), В.Акімов, В.Штандер (М.Ілюк, 46). 

Запас: Я.Важинський, В.Процюк, А.Іванов, Д.Мішенін, В.Садоха. Тренер: В.Рудаков.

«Славутич»: А.Лєнчінков, В.Шопін, О.Тарасенко, Д.Фаворов, Р.Худченко, Р.Мироненко, Д.Кошелюк (О.Лобов, 76), В.Гонщик (Ю.Бушман, 70), С.Чеботарьов, Я.Захаревич, Р.Дацюк. Запас: Я.Швець, О.Лівіцький, О.Синьогуб, Є.Ушаков, О.Колос. 

Тренер: Ю.Бакалов.

Голи: О.Череда (53) – Р.Дацюк (27), С.Чеботарьов (32).

Попередження: А.Загорулько (56) – Ю.Бушман (72), Д.Кошелюк (75), Я.Захаревич (78).

Черкащани приїхали на Донбас без трьох дискваліфікованих гравців: воротаря Віталія Мирного та двох оборонців – Обревка та Музики. Відтак на матч із резервістами донецького «Шахтаря» тренерський штаб черкащан перебудував тактичну схему команди: у лінію захисту були відряджені Володимир Шопін та Денис Фаворов, натомість Сергій Чеботарьов виконував роль піднощика «снарядів» для Романа Дацюка.

Гра відбулася на легендарному ЦС «Шахтар» за дрібного нестихаючого дощу. Стартовому свитку передувала хвилина мовчання за загиблими шахтарями.

Черкащани блискуче провели перший тайм: «Славутич» реалізував два гольових моменти із низки створених біля воріт господарів поля. Уже на 3-й хвилині Ярослав Захаревич знайшов передачею з лівого флангу Чеботарьова, проте Сергій з лінії карного майданчика пробив над хрестовиною воріт "Шахтаря-3". Згодом після навісу Чеботарьова від кутового прапорця у залишеного без опіки Дениса Фаворова удар вийшов, на жаль, несильним.

Оговтавшись від стартового натиску, господарі поля провели кілька атак. В одній з них Дмитро Білоног прострілив уздовж воріт – Артур Загорулько фактично розстрілював ворота черкащан, але на удар зреагував ногами голкіпер славутчан Андрій Лєнчінков.

Приїжджа команда досягла бажаного на 27-й хвилині. На фланговий простріл Вадима Гонщика з-за спин захисників вискочив Дацюк. Роман, як вправний майстер, обвідним ударом поклав м'яч до сітки резервістів "Шахтаря". За п’ять хвилин Чеботарьов подвоїв рахунок: Сергій, прослизнувши правим флангом, увійшов до карного майданчика і з кута воротарської увігнав м'яч у сітку.

На початку другого тайму господарям вдалося сквитати один м’яч. Після розіграшу кутового в ситуації краще за всіх зорієнтувався Олексій Череда, який з району 11-метрової позначки вразив ціль. Надалі гра проходила на зустрічних курсах, команди обмінювалися атаками на ворота суперника.

Реальний шанс врятувати гру гірники мали на 90-ій хвилині. Андрій Лєнчінков, витягнувши м'яч з «дев'ятки», парирував потужний удар зі штрафного.

Підопічні Юрія Бакалова отримали надважливу перемогу в Донецьку. А вже найближчої п’ятниці, 18 квітня, на черкащан чекає не менш принципове протистояння – у перенесеному матчі 32-го туру «Славутич» у рідних стінах прийматиме ФК «Тернопіль».

ФК "Славутич"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору