Новини ЗМІ

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «В кінцівці спрацював наш план на гру»

08:26, 7 квітня 2014

Одразу після матчу з «Авангардом» старший тренер «Динамо-2» відповів на запитання журналістів на традиційній післяматчевій прес-конференції

- В першій лізі футболу як такого, звичайно, мало, особливо навесні. Зрозуміло, що на це впливає якість полів, погода. Але перша ліга завжди така. Фактично відсотків 70-80 команд грають у силовий футбол. Сьогодні теж гри не було, була боротьба. У кінцівці нам пощастило, але без фарту важко грати в футбол.

Ми шукаємо нові варіанти підсилення в атаці. Сьогодні Сергій Мякушко грав другим нападником. Все-таки його швидкість в кінці гри позначилася, у вирішальний момент він добре виконав, так і до цього непогано створював.

- Доволі велику кількість жовтих карток можна пояснити силовою боротьбою, якої було вдосталь у сьогоднішній грі?

- Хлопці стараються, б'ються. Десь були і невиправдані жовті картки, десь арбітр вирішив таким чином заспокоїти молодих хлопців. На сьогоднішній день команда витискає з себе максимум і б'ється за кожен м'яч на кожній ділянці поля. Багато в чому за рахунок того характеру, який є у хлопців. Не вистачає їм ще футбольної мудрості, тому і така велика кількість жовтих карток.

- У другому таймі «Авангард» володів перевагою. «Динамо-2» свідомо віддало ініціативу і грало другим номером?

- Так, ми віддали ініціативу, оскільки знали, що команда «Авангард» любить закриватися. Ми дивилися їх останню гру з охтирським «Нафтовиком» - команда закривається, супернику нікуди бігти, тому ми віддали ініціативу. До того ж, стільки порушень правил було. Але вся небезпека біля наших воріт виникала в результаті стандартних положень. А те, що віддали ініціативу - зрозуміло, що ті ж Гемега і Мякушко, володіють непоганою швидкістю, і за рахунок переходу зі своєї половини поля, із оборони в атаку, ми будували гру у другому таймі. До того ж, за вітром грати легше. І, у підсумку, все-таки ця тактика спрацювала.

- Чи було додатковим стимулом для вашої команди те, що в останніх трьох матчах з «Авангардом» «Динамо-2» не вигравало?

- На минулий сезон ми не дивилися, адже то була трохи інша команда, інші гравці. У нас лише три-чотири гравці мають досвід виступів у 1-й лізі, всі інші – молоді хлопці. Та й у вас теж команда оновилася. В першому колі ми зіграли внічию вдома, тепер виграли. Але ще раз повторюся: сьогодні удача була на нашому боці.

- Здалося, що кінцівка другого тайму залишилася за «Динамо-2». Мабуть, це пов'язано із вдалими замінами, що посилили гру?

- Ми з хлопцями говорили, що у нас на сьогоднішній день є шістнадцять футболістів, які живі-здорові, і хто з них виходить на гру в основному складі, а хто не виходить – це лише тактичні міркування. Кожен, хто вийшов на заміну, впорався зі своїм завданням, той же Морозенко, той же Ісраїлов. Так що ті хлопці, які виходять на заміну, знають, що вони виходять тільки для того, щоб підсилювати гру. Найголовніше, що вони мають правильне ставлення, виходять і дійсно підсилюють гру. Їм теж треба сказати за сьогоднішній матч велике спасибі.

Крім того, Олександр Миколайович поділився враженнями від гри своєї команди в ексклюзивному коментарі клубним ЗМІ:

- Сьогодні було дуже багато боротьби, дуже багато попереджень. Той план, який у нас був на гру, який стосується ігрової дисципліни і переходу з оборони в атаку, спрацював у кінцівці. «Через не можу» хлопці домоглися результату. Для нас навіть нічия на сьогоднішній день прирівнюється до поразки, тому що нічия нічого не дає в турнірному плані. Ми грали тільки на перемогу, і в кожній грі граємо на перемогу. Хлопці віддаються грі повністю і витискають з себе те, на скільки вони готові для першої ліги. Зрозуміло, що вони ще молоді, недосвідчені. Але все одно вони роблять на футбольному полі те, що можуть, і показують у кожній грі характер. Сьогодні, до того ж, ще й удача була на нашому боці.

- З точки зору турнірної стратегії, ви вже підрахували, скільки очок потрібно набрати, щоб зберегти прописку в першій лізі?

- В іграх, що залишилися, розігрується 27 очок. Однак важко сказати, скільки саме потрібно набрати очок, щоб залишитися в першій лізі, тому що не все від нас залежить. Але у кожному матчі ми будемо грати тільки на перемогу. Те, що буде залежати від нас, ми будемо робити.

- Сьогодні Мякушко та Братков грали на незвичних для себе позиціях. Ви робите ставку на універсалізм гравців?

- Те, що Мякушко сьогодні грав з Олегом Маіком у нападі, пов'язано з тим, що ми шукаємо посилення в атаці, тому що на зборах ми практично у всіх матчах грали в два форварди. На сьогоднішній день два наших нападники, Яремчук і Хльобас, травмовані. Переглянувши гру «Авангарду» з «Нафтовиком» ми побачили, що два їхні центральних захисники не такі швидкі, тому ми поставили вперед Сергія Мякушко, і врешті це спрацювало. Антон Братков вийшов вже коли Олег Маїк попросив заміну. Залишалося дві-три хвилини, і було зрозуміло, що команда-суперник буде більше вантажити м'яч до наших воріт довгими передачами, так що це більшою мірою була тактична заміна.

www.fcdynamo.kiev.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору