Новини ЗМІ

Як головківці кіровоградців перемогли

08:05, 7 квітня 2014

Рахунок зустрічі «УкрАгроКом» – «Зірка» – 1:0.

  «УкрАгроКом» Головківка – «Зірка» Кіровоград – 1:0 (0:0)

 5.04.2014, початок 17.00, КСК «Ніка» Олександрія, оцінка поля – 5, кількість глядачів – 850, температура +7.

 Суддівська бригада: арбітр – Кутаков А.О. (Вінниця), асистенти арбітра – Луцький В.В. (Івано-Франківська обл.), Жуков О.В. (Харків), 4-й арбітр – Копієвський В.В. (Кіровоград).

 Спостерігач арбітражу: Петров Ю.М. (Запорізька обл.).

 «УкрАгроКом»: Науменко, Ломко-капітан, Покосенко, Любчак, Мамонов, Степанюк, Койдан, Горбаненко (Соломка, 46), Скарлош (Боровський, 83), Шестаков (Лозовий, 72), Пономар (Фальковський, 77).

 Запасні: Ніколаєв, Радевич.

 Головний тренер – Юрій Гура.

 «Зірка»: Козаченко, Мостовий, Данішевський (Осадчий, 63), Степанов, Баранець Б., Фатєєв, Баранець Г. (Загальський, 80), Кочура-капітан, Рожок, Чередніченко,Чичиков (Галенко, 67).

 Запасні: Поштаренко, Родіна, Бурдіян, Самойленко.

  Головний тренер – Микола Федоренко.

  Попередження: Пономар (17), Койдан (40) – Мостовий (41), Галенко (74), Рожок (90).

  Голи: Пономар (46).

 Історично так склалося, що футбольні ігри команди Кіровограда «Зірка» з представниками Олександрії («Шахтар», «Поліграфтехніка», «Олександрія») , а тепер і Олександрійського району («УкрАгроКом»), це одночасно і велике свято, і велика спортивна битва. Не стала винятком і сьогоднішня зустріч аграріїв – номінальних господарів поля – з спортивною дружиною обласного центру. Це був 22 тур чемпіонату FAVBET Ліга 1. Варто нагадати, що у першому колі 24 серпня 2013 року в Кіровограді «Зірка» поступилася «УкрАгроКому». Рахунок тієї зустрічі 0:2. Цікаво і те, що для головківців це було друге поспіль дербі, але цього разу обласного статусу (в попередньому турі аграрії грали з ПФК «Олександрія»).

А тепер – до гри. Намагаючись грати першим номером, підопічні Юрія Гури одразу почали атакувати великими силами. На 5-й хвилині В’ячеслав  Горбаненко неподалік від лінії карного майданчика гостей (традиційна комбінована жовто-червона форма) пробивав стандарт. З таких позицій можна забити гол. Але півзахисник аграріїв пробив повз ворота. Буває.

 Масовану атаку головківці провели і на 11-й хвилині, але голкіпер «зіркових» Дмитро Козаченко зіграв дуже впевнено та надійно, ліквідувавши загрозу. На 15-й – знову стандарт з правого флангу атаки. І знову біля круглого В.Горбаненко. Він зробив шикарний навіс у штрафний майданчик, але приїжджі розрядили обстановку. А що ж гості? Вони грали від оборони, але їх контратаки не мали гостроти у завершальній стадії. Ну, як тут не похвалити захист головківців! Курйозний момент стався на 34-й хвилині, коли захисник кіровоградців дуже недбало зробив передачу своєму голкіперу. Її перехопили аграрії, але гол не відбувся. Футболісти «Зірки» на 42-й – могли відзначитися після розіграшу корнера, але таким чином розпочата атака не привела до взяття воріт. Якщо оцінювати гру команд у першому таймі, то вона була приблизно рівною. Може десь трошки-трошки краще виглядали номінальні господарі поля. Але це не можна трактувати, як перевага. Тому рахунок 0:0 після першого тайму треба вважати закономірним. На більше суперники не награли…

Як з'ясувалося, не вражаюча гра закінчилася у першому таймі. Початок другого був бурхливим, як торнадо. Вже на 46-й хвилині Віталій Пономар з лівого флангу атаки пробив з підйомом сильно і точно. М’яч  затріпотів у сітці воріт. Рахунок стає 1:0.

А ще за кілька хвилин (на 50-й) автор цього голу міг зробити дубль. Після грубого порушення правил кіровоградцями у межах свого карного майданчика, арбітр призначає 11-метровий. Віталій Пономар, як штатний пенальтист, підійшов до позначки. Він пробив наскілки сильно настільки і не точно.

 Шкода! Адже при рахунку 2:0 аграрії могли би дихати набагато легше. Та це футбол, де все буває… Отже, картина на полі була такою. Підопічні Миколи Федоренка будь що хотіли рахунок зрівняти, а їх опоненти хотіли не просто зберегти хиткий рахунок 1:0, але і піти у відрив по забитих голах. Це було дійсно справжнє дербі! Але більше голів ми не побачили.

 Головківці знову перемогли кіровоградців, а глядачі отримали справжню насолоду від дуже цікавого двобою. Такий футбол нам і потрібен!

 В’ячеслав  Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору