Новини ЗМІ

Сергій ШЕВЦОВ: «Доки буде можливість, ми шукатимемо підсилення»

07:58, 7 квітня 2014

Сергій ШЕВЦОВ, головний тренер ФК «Кристал»:

– В першому таймі ми домінували на полі і заслужено виграли його. Приємно було бачити, що на фоні лідера чемпіонату ми доволі непогано виглядали. А другий тайм показав, що футбол не обманиш. Тобто для реальної конкуренції команді треба проходити серйозну підготовку, комплектувати склад. В нашому випадку дався в знаки брак серйозних спаринг-партнерів, при всій повазі до тих аматорських колективів, з якими ми грали в міжсезоння. Як тільки «Сталь» підняла темп, активніше почала відбирати м’яч, у нас почалися проблеми. Заміни не змінили ситуацію, плюс у нас пропускали матч двоє гравців основи – Ленський через дискваліфікацію і Сітало через травму. Прикро, що програли, хоча могли не просто взяти очко, а й перемогти, але, можливо, це було б і не зовсім справедливо.

–  Команда забила два красивих голи. Але – зі стандартів. Що можете сказати про гру в атаці?

– У другому таймі в нас взагалі було мало моментів, не змогли взяти гру під свій контроль. А в першому таймі були моменти і з гри, які ми не реалізували. Будемо над цим працювати. А те, що ми забили зі стандартів – це приємно, адже цьому компоненту гри ми приділяємо багато уваги на тренуваннях. Будемо вдосконалювати це. Але сьогодні важливо підняти команду до того рівня, щоб вона змогла в одному темпі проводити матч від стартового до фінального свистка.

– Деяких гравців у складі «Кристалу» херсонці побачили вперше. Як оціните гру новачків?

– У попередньому матчі ми взяли в стартовий склад лише тих, хто був з нами до зимової перерви. Ми зробили ставку на людей, які більш зіграні між собою, розуміють один одного на інтуїтивному рівні. Це принесло хороший результат. У матчі зі «Сталлю» ми вже обирали оптимальний склад з повної обойми, адже новачки провели з нами додатковий тиждень, почали краще розуміти нашу гру. Хочу відзначити Ігоря Зубко, який забив два голи. Якщо клуб розвиватиме свої стосунки з цим гравцем, я думаю він здатен допомогти «Кристалу» вийти на більш високий рівень. Я вірю, що він додаватиме з кожною грою і сподіваюся на нього. Якщо ж ми не зможемо забезпечити йому належні умови, гадаю він не затримається у нас на довго, адже це гравець достатньо високого рівня. Вперше херсонці побачили в основному складі Черняєва. Він зіграв не нижче свого рівня, але хотілося, щоб він додавав і склав незабаром серйозну конкуренцію партнерам. Розчарований діями Лаптєва, який припустився грубої помилки, після чого ми пропустили зовсім необов’язковий гол. Я вирішив замінити його, хоча не є прихильником швидких замін. Цього разу вирішив вчинити саме так і випустив на його місце Потапенка. Слава зіграв непогано, хоча це і не його позиція. В нападі виходив Коньков, але він значно залежав від півзахисників, які не змогли наладити гру в центрі поля. Ми також віримо в цього потенціально сильного гравця.

– Як будете заповнювати паузу в календарі?

–  Ми дали футболістам три дні вихідних. В перерві між офіційними матчами сподіваємось знайти сильного спаринг-партнера і окремий спаринг зробимо для тих, хто менше зіграв у попередніх матчах. Також проглянемо низку потенціальних новачків. Доки буде можливість ми шукатимемо підсилення. Окремо приділимо увагу фізичній підготовці.

ФК "Кристал"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору