Новини ліги

Президент ПФЛ Мілетій Бальчос відвідав клуби південного регіону України

13:48, 3 квітня 2014

Як повідомлялося раніше, 1 квітня 2014 року президент ПФЛ Мілетій Бальчос відбув у відрядження до міст-осередків футбольних клубів, що розташовані на півдні України. Основним питанням для обговорення та прийняття відповідних рішень є  координація дій та надання методичної допомоги клубам щодо налагодження співпраці з органами правопорядку у сенсі всебічного забезпечення безпеки проведення футбольних матчів.

Фото ФК "Миколаїв"

У ході робочого візиту до Миколаєва, де розташований однойменний футбольний клуб, президент Ліги разом з колишнім очільником обласної ради міста Ігорем Дятловим  відвідали тренування команди та поспілкувалися із керівництвом, командою та тренерським штабом.  Під час розмови обговорені нагальні проблеми повноцінного функціонування клубу, у тому числі і питання фінансування. Втім, незважаючи на певні пертурбації, що їх зазнали миколаївці, світ у кінці тунелю все ж таки проглядає – всі заборгованості перед футболістми та із заявкового внеску погашено, а також  повністю укомплектовано тренерський штаб і команду, у складі якої виступають молоді місцеві вихованці.  За словами головного тренера команди В’ячеслава Мазараті, переважна їх частина  є випускниками  спортивних шкіл «Миколаїв» та «Торпедо», а також ДЮСШ Баштанки, Зеленого Гаю та Южноукраїнська. Крім цього, до клубу перейшла і частина футболістів з футбольного клубу-земляка «Енергія».  

Фото ФК "Миколаїв"

«У першу чергу, мені б хотілося подякувати керівництву МФК «Миколаїв» та усім причетним, зокрема Ігорю Дятлову, за небайдужість до долі старожила Ліги. Подібна ситуація виникла і минулого року, коли цей клуб опинився на межі зникнення. Тоді, завдяки своєчасній допомозі Ігоря Сергійовича, клуб вдалося врятувати, тому наразі висловлюю йому подяку за знову простягнуту руку допомоги. Насправді приємно відзначати, що навіть за сьогоденних непростих умов є люди, готові витрачати час, сили та неабиякі кошти на функціонування та утримання футбольних клубів, приділяючи увагу і вихованню власних резервів, що у майбутньому стануть основою команди», коментує зустріч президент ПФЛ.

Окрім спілкування з працівниками «Миколаїва»,  Мілетій Бальчос провів зустріч із уболівальниками команди.  «Реальність сьогодення така, що дуже невелика кількість клубів ПФЛ може похвалитися наявністю організованого фан-руху та рівними взаєминами із вболівальниками на відміну від МФК «Миколаїв», який створює чітку систему взаємодії з фанами. До того ж, налагодженої співпраці вимагає і ситуації у країні загалом, я маю на увазі забезпечення безпеки під час проведення футбольних матчів. Я переконаний, що залучення фанів до стюардингу лише додало б відчуття причетності до гри, тому, на мій погляд, така співпраця клубів із ними у сенсі взаємопідтримки є логічним», - розповідає президент Ліги.

Окрім Миколаєва, президент ПФЛ відвідав ФК «Кристал» Херсон, де поспілкувався із начальником управління фізичної культури та спорту міста паном Климитенком Юрієм Анатолійовичем та головним тренером команди Сергієм Шевцовим. На відміну від Миколаєва, де ситуація стабілізувалася, справи у херсонців дещо гірші, особливо у частині забезпечення фінансування. Утім, за переконанням пана Климитенка, керівництво підлеглого йому управління активно працює над залученням комерційних структур до здійснення допомоги клубові.

У Новій Каховці президент ПФЛ побував у ФК «Енергія», де зустрівся з першим заступником міського голови Чурсиновим Леонідом Григоровичем та  керівництвом клубу в особі його спортивного директора Олександра Курдова. Сторони обговорили перспективи розвитку та способи вирішення існуючих проблем, що зокрема стосуються виділення фінансових коштів на нагальні потреби команди. Проте що боргів у клуба немає, керівники працюють над залученням спонсорів до співпраці із «Енергією».

«У Новій Каховці велику увагу приділяють розвиткові дитячо-юнацького футболу, поступово вибудовуючи піраміду – від вихованця-початківця до футболіста-професіонала. На моє переконання, такий підхід є вірним, адже юнаки отримують повний цикл знань та навичок, що згодом переростуть у професіональні вміння», - коментує президент.

Під час зустрічей з кожним із клубів особливу увагу приділено питанням забезпечення безпеки та правопорядку під час проведення футбольних матчів, в частині налагодження тісної співпраці з органами правопорядку та фан-клубами.

3-5 квітня президент Ліги перебуватиме в Армянську, де зустрінеться із керівництвом «Титану», а також представниками органів правопорядку з питань щодо забезпечення безпеки під час проведення футбольних матчів. За подальшим перебігом подій слідкуйте за новинами на сайті ПФЛ. 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору