Новини ЗМІ

Карлівчани взяли реванш

08:39, 3 квітня 2014

 «Ворскла»-U19 (Полтава) – ФК «Карлівка» (Карлівка) – 0:3 (0:1)

Голи: Пономаренко (10 хв., з пен.), Коваленко (57 хв., 61 хв.).

 «Ворскла»-U19: Воротар на перегляді (Голуб, 46 хв.), Жениленко, Є.Сидоренко (Бакланов, 60 хв.), Далко, Смирнов, Мілько – кап. ком. (Костенко, 46 хв.), Рудик, Пилиповець (Жоров, 80 хв.), Олійник (Ярош, 74 хв.), Одарюк (Сіробаба, 80 хв.), Голов (Гасенко, 46 хв.).

Головний тренер: Олександр Омельчук.

ФК «Карлівка»: Бурдейний (Полуляхов, 46 хв.), Савенков, Демчук, Тарганчук – кап. ком., Писаренко, Масюк, Пономаренко (Гулович, 89 хв.), Подригуля (Щекальов, 62 хв.), Коваленко (Клименко, 89 хв.), Петришин, Шаповал (В.Марусич, 62 хв.).

Запасні: Караван, Мануляк, Шийка.

В. о. головного тренера: Сергій Лукаш.

      Минулої суботи гравці ФК «Карлівка» у Дніпродзержинську провели свій стартовий поєдинок весняної частини змагань серед команд другої ліги, а наступний календарний матч підопічні Сергія Лукаша зіграють 13 квітня. У матчі 28 туру вони прийматимуть одного з претендентів на підвищення в класі – криворізький «Гірник».

      Матчі ж чергових двох турів, що відбудуться 5 і 9 квітня, карлівчани пропускають. Спочатку згідно календаря, а потім у зв’язку з відмовою від подальшої участі у змаганнях миколаївської «Енергії», яка разом із горностаївським «Миром» вийшла зі складу членів ПФЛ (нагадаємо, що наприкінці минулого року це зробило й хмельницьке «Динамо»).

      У період вимушеної двотижневої паузи карлівчани запланували кілька спарингів, перший із яких відбувся вже сьогодні, 2 квітня. На НТБ ФК «Ворскла» у цікавому протистоянні вони зустрілися з ровесниками (нагадаємо, що в нинішньому сезоні карлівчани є однією з наймолодших команд другої ліги, середній вік якої становить – 19 років і 3 місяці) із команди «Ворскла»-U19 (тренер Олександр Омельчук), підсиленими кількома гравцями молодіжного складу «Ворскли».

      Гра завершилася переконливою перемогою друголігівців, які взяли у суперників своєрідний реванш, адже менше місяця тому (7 березня) вже зустрічалися між собою і перемогу тоді (2:1) святкували юні ворскляни.

      Незважаючи на те, що кілька днів тому в матчі чемпіонату України карлівчани зазнали нищівної поразки в Дніпродзержинську, сьогодні вони вийшли на поле повністю мобілізованими, «викинувши» з голови результат того поєдинку. Молоді гравці досить швидко зуміли перебороти себе психологічно й продемонстрували ту гру, яку від них чекає тренерський штаб. Програючи суперникам в антропометричних даних, карлівчани «чіплялися» за кожен м’яч, що принесло свої плоди вже в дебюті зустрічі. Дмитро Шаповал до останнього поборовся у карному майданчику ворсклян, де й був зупинений недозволеним прийомом. Олександр Пономаренко з «точки» не схибив. До перерви гра проходила з обопільним успіхом, суперники провели кілька атак, але до взяття воріт справа так і не дійшла.

      Після відпочинку більше сил залишилося у підопічних Сергія Лукаша, які «дотиснули» ворсклян. Протягом кількох хвилин дуплетом вистрілив Єгор Коваленко. Спочатку він проявив індивідуальну майстерність – увійшовши у штрафний майданчик господарів, на швидкості обіграв кількох захисників, трохи змістився вліво й потужним ударом метрів із дванадцяти лівою ногою відправив м’яч у дальній, лівий від воротаря, нижній кут. А згодом півзахисник, скориставшись філігранною передачею Олександра Пономаренка, оформив дубль, спрямувавши м’яч повз голкіпера у правий нижній кут. Хоча до завершення поєдинку залишалося ще півгодини ігрового часу, рахунок так і не змінився.

      Тож, цілком заслужена перемога карлівчан, яка стала для них першою в нинішньому році. Сподіватимемося, що молода команда набиратиме оберти від матчу до матчу.                

 Андрій ГОНЧАРЕНКО, прес-аташе ФК «Карлівка»

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору