Новини ЗМІ

«Буковина» (Чернівці) – «Олімпік» (Донецьк) – 1:1 (0:1)

08:23, 31 березня 2014

29 березня. Чернівці. КСОП «Буковина». Оцінка поля – 4. 2400 глядачів.

Арбітр – Павлюк (Київ), асистенти арбітра – Сухомлинов, Клименко (обидва – Київ), четвертий арбітр – Когут (Тернопіль), спостерігач арбітражу – Сидор (Львів).

"Буковина": Бахтіяров, Жовтюк, Темерівський, Маковійчук, Ільїн, Орловський (Лисюк, 78), Блажко (Палагнюк, 54), Степанков (Гущин, 88), Найко, Подоляк, Немтінов (Пантя, 79). Запасні: Одольський, Пислар. Головний тренер – Юрій Гій.

"Олімпік": Махарадзе, Іванов, Гришко, Дитятьєв, Дудник, Лебедь (Семенина, 80), Огіря, Дорошенко (Заїка, 86), Драченко (Одинцов, 71), Шеріф, Ситнік. Запасні: Левченко, Дорош, Рхарсалла Кадфі. Головний тренер – Роман Санжар.

Голи: Іса Шеріф (4), Ільїн (74).

Попередження: Немтінов (34), Лебедь (36), Темерівський (45+1), Дорошенко (54), Огіря (59), Палагнюк (87).

Напередодні цьогорічної стартової гри першості України «Буковина» - «Олімпік» мало хто вірив у те, що чернівецька команда зможе відібрати очки у лідера змагань. Під час перерви у першості України «Буковину» залишили більшість гравців основного складу. Особливо це стосується захисної ланки колективу, яка є однією з найнадійніших у першій лізі. За словами наставника чернівецької команди Юрія Гія, команда формувалася відповідно до фінансової ситуації у клубі. У «Буковину» прийшли переважно вихованці місцевого футболу, які мають досвід виступів на професійному рівні. Поповнили лави колективу з Чернівців захисники львівських «Карпат» Микола Жовтюк і Роман Подоляк. Перший з них має досвід виступів у елітному дивізіоні. А цього тижня ФСК «Буковина» дозаявив захисника Володимира Найка, який останнім часом грав за МФК «Миколаїв». А ось склад «Олімпіка» практично не зазнав змін.

Взимку у Донецьк  приїхав лише іспанський нападник марокканського походження Мохаммед Кадфі Рхарсалла, який підписав із донецьким клубом 5 – річний контракт. Звісно, що фаворитом матчу вважався «Олімпік», а у вболівальницьких колах навіть нічийний результат вважався, як перемога.

Тепер щодо складів команд. У лавах «Буковини» на поле вийшло шість (Микола Жовтюк, Сергій Ільїн, Валерій Блажко, Роман Степанков, Володимир Найко, Роман Подоляк) футболістів, які минулого року за «Буковину» не виступали. Вперше в сезоні місце у воротах «Буковини» зайняв Юрій Бахтіяров. Зрештою, у заявку «Буковини» на матч потрапили одразу 15 (!) вихованців місцевого футболу. Якщо говорити про склад «Олімпіка», то у його стартовому складі грали колишні гравці «Буковини» - центральний захисник Олексій Дитятьєв та лівий оборонець Павло Іванов, який є капітаном донецької команди. А ось ще один екс – гравець чернівецького колективу – півзахисник Роман Дорош так і залишився на лаві запасних.

Чернівецька команда пропустила гол вже на 4 хвилині зустрічі. Після подачі кутового влучного удару завдав нігерійський легіонер «Олімпіка» Іса Шеріф, який перебував за межами карного майданчика буковинців. До речі, це вже третій гол нігерійця у протистоянні «Буковина» - «Олімпік». Реальну нагоду зрівняти результат підопічні Юрія Гія мали у дебюті другої половини зустрічі. Небезпечний момент створили новачок «Буковини» Роман Подоляк і Роман Степанков, який повернувся у нашу команду з кіровоградської «Зірки». На жаль, шкіряна куля у воротах голкіпера молодіжної збірної України Заурі Махарадзе не опинилася. Той же Роман Степанков міг відзначитися на 65 хвилині матчу, однак у цьому ігровому епізоді вдало діяв Махарадзе.

А на 74 хвилині «Буковина» зрівняла результат. Після розіграшу стандарту мяч потрапив до півзахисника Сергія Ільїна, який і завдав влучного «пострілу». Футболіст, який останнім часом пограв у Латвії та команді Івано – Франківської області «Гуцульщина» (Косів), забив перший гол у офіційних матчах за «Буковину».

Після результативного удару Сергія Ільїна міг оформити дубль Іса Шеріф, а також мав можливість відзначитися результативний захисник гостей Олексій Дитятьєв, буковинський захист на чолі з Юрієм Бахтіяровим зумів ліквідувати небезпеку. А на 79 хвилині зустрічі удару по «рамці» суперника завдавав буковинець Василь Палагнюк, який у ворота не влучив. За 5 хвилин до завершення основного часу матчу знову на ударній позиції опинився Іса Шеріф. На щастя, воротар «Буковини» Юрій Бахтіяров, який проводив свій дебютний матч у перший гол, відзначитися нігерійцеві не дозволив. А під завісу гри Василь Палагнюк вдруге відправив шкіряну кулю у ворота «Олімпіка», однак арбітр гри Олександр Павлюк (Київ) зафіксував офсайд. Підсумок гри – 1:1. Матч «Буковина» - «Олімпік» ще раз довів: у рідних стінах чернівецька команда спроможна відібрати очки у будь – якого суперника.

ФСК «Буковина»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору