Новини ліги

У Будинку футболу відбулася нарада щодо безпеки проведення змагань серед команд клубів ПФЛ

14:54, 24 березня 2014

 24 березня 2014 року у Будинку футболу відбулася  робоча нарада за участі  першого віце-президента ФФУ, голови Комітету професіонального футболу Анатолія Попова, президента ПФЛ Мілетія Бальчоса, виконавчого директора ПФЛ Сергія Макарова та заступника голови  Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Федерації футболу України Вадима Гольдіна. У роботі взяли також члени  Центральної ради Професіональної футбольної ліги,  представники футбольних клубів ПФЛ, Міністерства України у справах молоді та спорту, а також Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ.

Основною темою наради стали питання безпеки проведення весняної частини чемпіонату й  забезпечення громадського порядку до, під час і після проведення футбольних матчів, що проводяться під егідою ПФЛ.

Зважаючи на ситуацію у країні загалом, Анатолій Попов наголосив на беззаперечному виконанні власниками та керівниками клубів своїх зобов’язань у контексті забезпечення безпеки та правопорядку та закликав оперативно реагувати на негативні події, що відбуваються у регіонах, де розташовані футбольні клуби ПФЛ. Крім цього, пан Попов акцентував увагу на необхідності підвищувати рівень комунікації між керівниками клубів, вболівальниками та органами правопорядку з метою швидкої локалізації можливих провокацій та порушень правил безпеки під час проведення футбольних матчів.

 «У теперішній час основне завдання ФФУ – це всебічна робота над підвищенням рівня безпеки для всіх учасників чемпіонату. Водночас, не менш важливим є  проведення матчів згідно з календарем змагань», зазначив Анатолій Володимирович.

 У свою чергу, президент ПФЛ Мілетій Бальчос відзначив  досвід  клубів Прем’єр-ліги, наголосивши на оперативному прийнятті  рішення стосовно проведення змагань. «Приголомшливі події, що відбуваються на території України, зокрема у східних та південних регіонах, дійсно  викликають двояку реакцію широких верств населення, тому, я переконаний, відновлення чемпіонату має стати консолідуючою ланкою в усіх областях без виключення. Ми ретельно відстежуємо розвиток  подій в цих регіонах та можливість проведення там футбольних матчів. З цією ж метою на наступний тиждень у мене заплановано відрядження до Армянська, Херсона та Миколаєва . На мій погляд, ми маємо зробити все можливе  задля збереження цілісності календаря та змагань», коментує президент Ліги.   




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору