Новини ліги

Мілетій Бальчос про клуби-претенденти на участь у чемпіонаті серед команд клубів другої ліги сезону 2014-2015 років (оновлено)

07:17, 10 лютого 2014

Під час відрядження президент ПФЛ Мілетій Бальчос відвідав та поспілкувався з керівництвом ще трьох футбольних клубів, що подали заявку для участі у змаганнях серед команд клубів другої ліги на сезон 2014-2015 років. Серед них – футбольний клуб «Барса», що у Сумах.

«Наразі керівником клубу є Володимир Саєнко, президент футбольного клубу «Явір» Краснопілля, який свого часу брав участь у змаганнях ПФЛ», - розповідає Мілетій Володимирович. «У ході бесіди здебільшого йшлося про етапи проходження клубом процедури атестування  для участі у чемпіонаті наступного сезону. Відзначу, що вся документація  підготовлена та у більшій частині направлена до Федерації футболу. Втім, керівництву клубу рекомендовано доповнити статут установи деякими положеннями стосовно визнання відповідних футбольних інстанцій: ФІФА, УЄФА, ФФУ та ПФЛ. Наразі в клубі ведеться процес формування бюджету та остаточне вирішення питання організаційно-правових аспектів функціонування установи.  Домашні матчі команда проводитиме на стадіоні  «Ювілейний». Матиме команда й резервну арену: зараз проводиться переговорний процес з керівництвом навчально-тренувального центру «Барса» стосовно можливості оренди їхнього стадіону. На цьому співпраця із «Барсою» не завершиться, адже у планах керівництва новоствореного футбольного клубу – співробітництво з НТЦ «Барса» у сенсі підготовки власних резервів для основної команди, що, власне, відповідає філософії клубу. Це комплектація команди молодими гравцями і підготовка їх для участі у змаганнях більш високого рангу», - прокоментував президент Ліги.

Мілетій Бальчос відвідав також футбольний клуб «Нафтовик-Укрнафта» в Охтирці. За словами президента, клуб продовжує роботу над удосконаленням спортивного господарства, нещодавно провівши масштабну роботу з реконструкції стадіону. «Команда збирається в Охтирці 8 лютого, де  проведе черговий  навчально-тренувальний збір. Два наступних планується проводити на навчально-тренувальній базі в Євпаторії. На жаль, мені на вдалося особисто поспілкуватися з директором клубу Андрієм Полуніним через його відрядження, але за словами його заступників, жодних проблем із функціонуванням та фінансуванням клубу немає, тому ситуація стабільна», - зазначив президент Ліги.

Мілетій Володимирович відвідав ще один професіональний футбольний клуб – «Сталь» Дніпродзержинськ та поспілкувався з його віце-президентом Миколою Колючим. Під час розмови обговорено питання роботи клубу та підготовки команди до участі у весняній частині чемпіонату серед команд клубів другої ліги.

Крім цих клубів, президент ПФЛ побував у ФК «Кривбас», який відроджується після подій, пов’язаних із зникненням однойменного прем’єр-лігового клубу.

Свій візит він прокоментував наступним чином: «Практично керівником клубу є Сергій Поліщук, який очолював «Кривбас» у минулих роках, зокрема під час участі команди в єврокубкових змаганнях. За плечима в нього, зрозуміло, великий досвід управління спортивною установою. Свого часу Сергій Георгійович обіймав посаду віце-президента ПФЛ, тому, я за власним досвідом (нам довелося декілька років співпрацювати з питань побудови навчально-тренувального процесу команди «Кривбас»), переконаний, він досконально володіє знаннями з менеджменту та маркетингу. До штату клубу він залучив практично всю команду колег, які працювали з ним раніше, у тому числі відомих фахівців Романа Литовченка та Володимира Щипакова».

ФК «Кривбас» - це громадське об’єднання «Спортивний клуб «Кривбас». Основним напрямом діяльності є розвиток ігрових видів спорту – баскетболу та  хокею. Найбільшу ж увагу приділятимуть  футболу, зокрема, відродженню та розвитку футбольного клубу. Наразі з перспективою підготовки власних резервів йде процес укладання договорів з дитячо-юнацькими спортивними школами міста, якими опікатиметься клуб, здійснюючи у тому числі і фінансову підтримку.

«Домашньою ареною клубу є стадіон «Металург», деякі приміщення якого потребують косметичного ремонту. Сама спортивна інфраструктура стадіону повністю відповідає всім критеріям атестування.  В інфраструктурному активі клубу є також тренувальні поля, у тому числі зі штучним покривом, а також навчально-тренувальна база з приміщеннями для проживання команди та необхідним обладнанням для роботи. Крім цього, у розпорядженні клубу – стадіон «Спартак», до речі, збудований за кошти Сергія Поліщука. Арена  повністю відповідає регламентним нормам проведення змагань серед команд клубів другої ліги. Місткість трибун – 4,5 тисячі місць. У підтрибунних приміщеннях розташовані два спортивні зали з усім обладнанням,необхідним  для проведення повноцінного тренувального процесу. За словами пана Поліщука, у клуба немає проблем із фінансуванням. Крім цього, з питань розвитку клубу знайдено спільну мову та взаєморозуміння з міською владою. Взагалі я впевнений, що відродження «Кривбасу», який має славні футбольні традиції,це великий подарунок для жителів Кривого Рогу», -  повідомив президент.  

 Під час розмови з працівниками клубу та вивчення поточної документації президент ПФЛ надав рекомендацій щодо доопрацювання статуту в частині розвитку футбольного клубу та виконання вимог футбольних інституцій.  

 На завершальному етапі відрядження президент ПФЛ відвідав футбольний клуб «Зоря» з Білозір’я, що на Черкащині.   

«Отримання статусу професіонального клубом, що розпочав свою історію у 1965 році, знаходиться у Білозір’ї – смт. із населенням близько 8 тисяч чоловік, - стане справжнім подарунком жителям селища, вдячність за що треба висловити господареві клубу Лашкулу Володимиру Григоровичу», - розповідає Мілетій Бальчос. «Спортивна інфраструктура клубу включає стадіон «Зоря», що введений в експлуатацію у  червні 2012 року. Місткість стадіону – 3,5 тисячі місць, освітлення – 800 люкс. Арена повністю відповідає вимогам другої ліги, а за великим рахунком – і першої.  У розпорядженні клубу є також тренувальне поле з натуральним покривом.

Крім цього, клуб засновує і власний дитячо-юнацький навчальний центр, де навчатимуться не менше п’яти груп учнів. Вихованці школи братимуть участь в обласних та всеукраїнських змаганнях з футболу. Наразі вже підготовлено проектну документацію на будівництво бази з приміщеннями для проживання, харчування та іншими інфраструктурними об’єктами. У ході розмови директор клубу Колесник Юрій Миколайович повідомив, що, окрім професіональної команди, клуб матиме три аматорські,   одна з яких братиме участь у чемпіонаті  України серед аматорів, інші – в обласних змаганнях.

Враховуючи настільки далекоглядні плани керівництва клубу, основна ставка робитиметься на виховання власних резервів, залучення до здорового способу життя жителів селища та організацію дозвілля.

Наразі клуб успішно проходить процедуру атестування для участі у змаганнях наступного сезону. Є деякі недоліки, що стосуються підготовки облікової документації, про усунення яких відбулася конструктивна розмова. Втім, що стосується інфраструктурного критерію, то, маю зазначити, у цьому сенсі до ФК «Зоря» жодних претензій немає», - розповідає президент Ліги . 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору