Новини ЗМІ

СПАРИНГ У ВИННИКАХ – ЗА «СКАЛОЮ»

08:46, 6 лютого 2014

У вівторок, 4 лютого, у рамках підготовки до весняної частини змагань сезону 2014 року футболісти стрийської «Скали» у Винниках

на полі зі штучним покриттям місцевого ФК «Рух» проекзаменували ФК «Лапаївка», команду, яка торік вела наполегливу боротьбу з новояворівським «Гірником» за право фінішувати на першому місцеі в групі «А» першої ліги чемпіонату Львівської області. А цьогоріч виступатиме в Прем`єр-Лізі обласного чемпіонату.

ФК «Лапаївка» (Лапаївка, Пустомитівський р-н) – «Скала» (Стрий) – 1:3 (1:1)

4 лютого. Винники. 12 год. 30 хв. Арбітр: Андрій Чулик. Асистенти арбітра: Анастасія Антуріна та Максим Роля (усі – Львів).

«Скала» (1-й тайм): Роман Данкович Петро Стасюк, Олег Дмитренко-к., Юрій Антонів, Дімітрі Пачкорія, Станіслав Катана, Ігор Прокурор, Ігор Коцюмака (Назар Кміть, 25 хв.), Андрій Ковальчук,  Володимир Пришнівський, Василь Цюцюра.

«Скала» (2-й тайм): Денис Рильський, Андрій Маляренко, Олег Дмитренко-к., (Євген Аксінін, 67 хв.), Василь Берест, Ігор Коцюмака (Олег Домальчук, 69 хв.), Ігор Нистирюк, Річард Петрушко (Максим Гармаш, 67 хв.), Святослав Козловський (Руслан Гнатів, 75 хв.), Семен Бродський, Олег Квич, Віталій Лазаренко.

Голи: Роман Личак (23-пен.) – Василь Цюцюра (33), Святослав Козловський (60), Олег Квич (88).

На матч проти аматорської команди з Львівщини «Скалу» готував спортивний директор Олег Гупка, оскільки головний тренер «малиново-зелених» Володимир Книш у ці дні перебуває у відрядженні, де готується на заключній сесії для отримання тренерського диплому PRO. У розташування стрийського клубу Володимир Миколайович повернеться 10 лютого.

Матч проти ФК «Лапаївка» стрияни провели двома складами. У першій половині зустрічі грав умовно основний склад. Події на полі одразу нагадали попередній матч проти молодіжного складу «Волині», який відбувався 31 січня. Така ж тотальна перевага як ігрова, так і територіальна за «Скалою». Знову безліч гольових моментів біля воріт суперника, а натомість стрияни з нічого отримують гол у власні ворота. Але, якщо у грі з волинянами гол на совісті оборонців «малиново-зелених», то цього разу головним творцем взяття воріт Романа Данковича став арбітр, який відверто подарував лапаївцям пенальті у ворота «Скали», углядівши гру рукою у Юрія Антоніва. Рахунок – 0:1 протримався рівно десять хвилин. На 33-й хвилині Назар Кміть, який кількома хвилинами перед цим вийшов на заміну, розрізною передачею вивів на вільну позицію на лівому фланзі Ігоря Прокурора, котрий м’яко відпасував у центр штрафного майданчика. Василь Цюцюра одним дотиком звільнився від опіки захисника, а другим – бездоганно пробив у правий нижній кут – 1:1. Одразу після цього міг вивести «Скалу» уперед Пришнівський, який опинився віч-на-віч з голкіпером, однак його удар зумів парирувати досвідчений воротар Назар Литвин. Ще до перерви голкіпер ФК «Лапаївка» зумів врятувати свою команду від потужного пострілу Пачкорія. А на останніх секундах першого тайму вже і він був безсилим врятувати свою команду, однак Юрій Антонів не влучив головою з двох метрів після навісу з правого флангу.

Після перерви, коли було зроблено багато замін, гра стала не такою видовищною. Однак і надалі гравці «Скали» марнували раз за разом стовідсоткові моменти біля воріт суперника. І все ж на 60-й хвилині після грубої помилки центрального оборонця Лапаївки, свій гол записав потенційний новачок «Скали» Святослав Козловський, виявивши при цьому неабияку впевненість та холоднокровність. Так тримати, Святославе!

І все ж було б несправедливо, якби гра закінчилася з мінімальною перевагою стрийської команди. За свою старанність «малиново-зелені» були винагороджені третім голом, який під завісу зустрічі провів дуже активний Олег Квич. На 88-й хвилині гравець юніорської збірної України обікрав захисника у центрі поля і на високій швидкості втік від захисників і м’яко перекинув смугастого через воротаря, поставивши красиву остаточну крапку в матчі.

Тепер про розташування гравців «Скали» на полі. З перших хвилин місце у воротах посів Роман Данкович. У центрі захисту діяли Олег Дмитренко та Юрій Антонів. Міце на флангах оборони зайняли: ліворуч – Дімітрі Пачкорія та праворуч – Петро Стасюк. Лінію півзахисту склали: опорники – Станіслав Катана та Ігор Прокурор. Атакувальні флангові півзахисники: Ігор Коцюмака – справа, Андрій Ковальчук – зліва. Місце під нападником посів Володимир Пришнівський. І на вістрі атаки діяв  Василь Цюцюра.

Після перерви місце у воротах посів Денис Рильський. Лінія захисту: Андрій Маляренко – праворуч, Ігор Коцюмака – ліворуч. Центральні оборонці: Олег Дмитренко та Василь Берест. Лінію півзахисту склали: опорники – Річард Петрушко та Ігор Нистирюк. Атакувальні флангові півзахисники: Олег Квич – справа, Семен Бродський – зліва. Місце під нападником було за Святославом Козловським. І наконечником атак був Віталій Лазаренко.

І надалі через хвороби та травми не змогли взяти участь у матчі Леван Арвеладзе, Дмитро Скакун, Едуард Мись та Вадим Могилецький. Прикро, що під час гри травмувався й Ігор Коцюмака. Його участь у матчі першого туру Меморіалу Ернеста Юста, який стартуватиме 8 лютого, під великим запитанням.

 Юрій МИХАЛЮК




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору