Новини ЗМІ

«СКАЛА» ПРОВЕЛА ПЕРШИЙ СПАРИНГ В НОВОМУ РОЦІ

10:03, 3 лютого 2014

Після відпустки стрийська «Скала» зібралася 20 січня. Упродовж кількох днів гравці пройшли поглиблений медогляд і склали спеціальні тести для визначення рівня їхньої функціональної готовності. 

Як показали результати, всі гравці ретельно виконали заготовлені індивідуальні плани і готові для продовження підготовчого періоду. Як розповів головний тренер «Скали» Володимир Книш, на даний час гравці знаходяться у хорошій фізичній формі і сповнені бажання якнайкраще підготуватися до весняної частини змагань. У ці дні команда вже займається в режимі щоденних чотириразових занять: два тренування на полі і по одному теоретичному заняттю та роботі в тренажерному залі. І так шість днів на тиждень. Сьомий – вихідний.

 У рамках першого втягувального циклу підготовки заплановано і контрольні спаринги, перший з яких «малиново-зелені» провели проти «молодіжки» лучан, яка, підготовку до нового сезону розпочала трохи швидше за стриян і вже встигла взяти участь у зимовій першості м. Рівного – турнірі пам`яті В. Шморгуна. Матчем зі «Скалою» волиняни розпочинають другий етап підготовки і одразу після гри вирушають до Закарпаття, де у м. Кам`яниця на базіготельно-спортивного комплексу «Камелот» продовжать підготовку до сезону.

 «СКАЛА» (СТРИЙ) – «ВОЛИНЬ U-21» (ЛУЦЬК) – 0:1 (0:1)

 31 січня 2013 року. 14 год. с. Довге. 15 градусів морозу. Навчально-тренувальна база ФК «Скала». Арбітр: Андрій Каримов. Асистенти арбітра: Олег Притула (Жовква) та Ярослав Леськів (Миколаїв).

«Скала»: Роман Данкович (Денис Рильський, 30 хв., Денис Завгородний, 60 хв.), Петро Стасюк (Андрій Маляренко, 60 хв.), Олег Дмитренко-к., Юрій Антонів (Василь Берест, 60 хв.), Ігор Коцюмака (Дімітрі Пачкорія, 46 хв.), Станіслав Катана (Ігор Нистирюк, 60 хв.), Ігор Прокурор (Річард Петрушко, 60 хв.), Андрій Ковальчук (Руслан Гнатів, 60 хв., Святослав Козловський, 75 хв.),  Володимир Пришнівський (Олег Домальчук, 60 хв.), Василь Цюцюра (Віталій Лазаренко, 46 хв.), Олег Квич (Семен Бродський, 60 хв.).

Головний тренер – Володимир Книш.

На полі зі синтетичним покриттям у с. Довгому, яке було підготовлене належним чином,  команді Володимира Книша протидіяли практично однолітки з Луцька, які за підсумками першої частини змагань сезону 2013/2014 років посідають 12 місце в першості молодіжних складів команд української Прем`єр-Ліги. Гра відбувалася у важких практично екстремальних умовах при п`ятнадцятиградусному морозі. Одне добре, що не було сильного вітру. Упродовж цілого першого тайму та до середини другого перевагою володіла стрийська команда. Гравці «Скали», було помітно, дуже скучили за великим футболом і незважаючи на втому після щоденних навантажень під час тренувального процесу, грали з великим бажанням. Хлопці Володимира Книша більше контролювали м'яч та мали багато чудових можливостей для того, щоби вразити ворота суперника. Зокрема, вже на другій хвилині зобов`язаний був відкривати рахунок Олег Квич, який нещодавно повернувся із розташування юніорської збірної України і вперше вийшов у стартовому складі друголігової команди. Сталося це після багатоходової комбінації і прострілу з лівого флангу Ігоря Коцюмаки. Однак смугастий пролетів поруч з правою стійкою. На 5-й хвилині влучно пробивав Андрій Ковальчук, однак його удар у лівому верхньому куті воротар гостей зумів парирувати на кутовий. Ще через хвилину арбітр матчу Андрій Каримов, якого, до речі, за підсумками 2013 року визнали найкращим молодим арбітром Львівщини, призначив небезпечний штрафний в метрах 18-ти просто по центру воріт. Однак і тут щастя було на боці волинян.

Не забиваєш ти – забивають тобі. На 16-й хвилині гості отримали право на перший кутовий. І після подачі з кута поля «Волинь» провела єдиний у цій цікавій, багатій на гольові моментм зустрічі. Не обійшлося при цьому і без помилки нашого лівого оборонця, який невчасно послизнувся і не зумів завадити завдати вирішального удару.

Цей гол не збентежив «малиново-зелених». Стрияни, яких упродовж цілого матчу палко підтримували фанати клубу, знову почали плести кружева атак на ворота суперника. Вже на 21-й хвилині після індивідуальних дій міг зрівняти рахунок Володимир Пришнівський, який в межах штрафного майданчика на замасі обіграв двох захисників і влучно пробив під поперечку. Гостей врятував воротар, який якимось дивом зумів парирувати цей удар на кутовий. Ще через десять хвилин той же Пришнівський опинився віч-на-віч з воротарем, однак хотів елегантно перекинути м`яч через голкіпера, однак при такій погоді і слизькому полі трохи не розрахував і смугастий у ворота не влучив.

Ледь розпочався другий тайм, як Пришнівський змарнував і третю стовідсоткову можливість вразити ворота лучан. Василь Цюцюра стрімко на швидкості втік від кількох захисників лівим флангом і прострілив на набігаючого диспетчера «Скали». Володя бив з кількох метрів впритул, але у ворота знову не влучив.

Після того, як на 60-й хвилині наставники «Скали» провели одразу вісім замін, гра вирівнялася і моменти почали виникати біля обидвох воріт. Найкращу нагоду, щоб вирівняти становище, не використав Ігор Нистирюк, який піся проходу лівим флангом Дімітрі Пачкорія і подачі на дальню стійку, не влучив вже у порожні ворота.

Однак не будемо засмучуватися фінальним результатом. «Скала» у своєму першому матчі в новому році продемонструвала змістовний, атакувальний футбол, створивши безліч гольових моментів. Однак і надалі шкутильгає реалізація створених гольових моментів.

Тепер про розташування гравців «Скали» на полі. З перших хвилин місце у воротах посів Роман Данкович, якого спочатку замінив Денис Рильський, а того – Денис Завгородний. Як бачимо, усім трьом голкіперам Володимир Книш дав можливість провести по 30-ть хвилин матчу. У центрі захисту діяли Олег Дмитренко та Юрій Антонів. Міце на флангах оборони зайняли: ліворуч – Ігор Коцюмака та праворуч – Петро Стасюк. Лінію півзахисту склали: Станіслав Катана, Андрій Ковальчук, Володимир Пришнівський та Ігор Прокурор. Пару нападників за задумом тренерів посіли Василь Цюцюра та  Олег Квич. Вперше у складі «Скали» свої поєдинки провели Василь Берест (15.03.1995 р.н., високий на зріст оборонець, вихованець одеського «Чорноморця», останній клуб – криворізький «Кривбас». З ним уже підписаний контракт) та потенційний новачок Святослав Козловський (26.03.1994 р.н., вихованець винниківського «Руху», що вже встиг спробувати свої сили у юнацькій збірній України та дублі харківського «Металіста»).

Зауважимо, що через хворобу не міг взяти участь у матчі Леван Арвеладзе, у якого застуда, а Дмитро Скакун, Едуард Мись та Вадим Могилецький наразі легко травмовані, однак вже з понеділка знову працюватимуть разом із усіма і готуватимуться до наступного контрольного матчу, який запланований на 4 лютого. У Винниках на штучному полі місцевого ФК «Рух» стрияни зійдуться з ФК «Лапаївка». Початок матчу о 12 годині 30 хвилин.

 Юрій МИХАЛЮК




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору