Новини ЗМІ

ФК "УкрАгроКом": Футбол з характером

15:02, 26 січня 2014

Товариська зустріч «УкрАгроКом» – «Славутич» завершилася з рахунком 2:1.

25.01.2014, початок 13.30, поле з штучним покриттям КСК «Ніка» Олександрія, температура:  - 12 градусів.

ПФК «УкрАгроКом». Перший тайм: Науменко, Ломко, Покосенко, Радевич, Даньків (Єфремов, 30), Батраченко, Лозовий, Вдовіченков (Глущенко, 30), Скарлош, Пономар (Вітер, 30), Гаркуша (Ляшенко, 30). Другий тайм: Ніколаєв, Любчак, Мамонов, Степаненко, Зайнчковський, Боровський, Горбаненко, Бондаренко, Морозко, Бровкін, Охременко.

От і дочекалися ми футболу! Зовсім немає значення, що звітна зустріч мала статус товариської. А може, навіть, це і краще, адже у таких іграх футболісти більш розкуті, ніж у офіційних, і демонструють цікавий та видовищний футбол.  Отже, запрошую до «перегляду» цього першого у новому році для аграріїв матчу.

Гра почалася без всіляких преамбул. Номінальні господарі поля великими силами пішли вперед і вже на 3-й хвилині забили гол. Аграрії коротким пасом вивили на ударну позицію Віталія Пономаря, який пробив на влучність та силу низом у ближній – лівий від голкіпера – кут і відкрив відлік забитим м’ячам. Є рахунок 1:0! Супер, Віталя!

Мабуть, цей гол вплинув на черкащан, як червона ганчірка на і без того розлюченого бика. Вони згуртували ряди і пішли в контрнаступ. Та не все так просто, шановні! Головківці – це велика сила, тому, відверто кажучи, круглий не довго гостював на їх половині поля. І лише на 27-й хвилині герой «Славутича» Євген Гуд забив м’яча у сітку воріт Сергія Науменка. Та тут є велике АЛЕ! Справа в тім, що Євген був у відвертому офсайді (десь близько 1,5 метра), та лайнсмен чомусь цього не помітив. Добре, що це спаринг… Рахунок стає 1:1.

От тут обидві команди і показали свій характер. Будь що гравці з берегів Дніпра та їх опоненти з Головківки намагалися вразити ворота, та до перерви рахунок так і залишився нічийним 1:1. Додам, що не дивлячись на лютий мороз та на доволі неприємний вітер, обидва тайми були по 45 хвилин, а от перерву скоротили до 10 хвилин. Мужні наші люди!

У другому таймі, як це часто буває у контрольних матчах, склади були змінені. І тут доцільно сказати, що перед головним тренером «Славутича» Юрієм Михайловичем  Бакаловим стоїть завдання вивести команду до першої ліги, а перед його колегою – Юрієм Володимировичем Гурою стоїть завдання бути у першій п’ятірці по завершенню цього сезону. Саме під цим «прицілом» і будували гру своїх команд коучи.

Та повертаємося на поле. Другий тайм був таким же динамічним, як і перший. Чи був брак? Звісно, що був! А що ви хотіли? Це ж таки зимовий футбол. Не хотів писати, але, для користі справи, напишу. Було помітно навіть неозброєним оком, що дехто з аграріїв дуже добре відпочив, набравши при цьому зайвих кілограмів ваги. А як в такому стані бігати швидко? А ніяк! Треба схуднути, от тоді, апріорі, і буде легко на полі! Згодні зі мною, хлопці? На 56-й хвилині стовідсотковий гол забивають підопічні Юрія Гури. Та, дива, цього разу арбітр гол не зараховує, вважаючи, що його забили з положення по за грою! Рахунок так і залишається 1:1. Та цілеспрямовані атаки місцевих таки привели до взяття воріт на 71-й хвилині. Автором забитого м’яча став Артем Охременко, який чітко і впевнено зіграв у карному майданчику гостей. Рахунок стає 2:1 і не змінюється до фінального свистка арбітра.

Після зустрічі Юрій Гура сказав автору цих рядків, що він задоволений грою, як для першого двобою, та додав, що як рентгеном вона просвітила проблемні моменти, над якими треба працювати, та дала змогу подивитися на потенційних новачків у роботі на полі.

Наступний спаринг вже завтра – у неділю 26 січня 2014 року з аматорською командою  з сусіднього смт Петрове. Гра відбудеться на полі з штучним покриттям КСК «Ніка». Початок о 13.00 годині. Запрошуємо наших вболівальників підтримати рідну команду.

В’ячеслав  Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору